Ιακ. Καμπανέλλης: Οταν η θεωρία γίνεται δημιουργία

Η ώρα των πράξεων έφτασε,… Και το παιχνίδι, αφού αυτό είναι πάνω απ όλα το θέατρο γίνεται πραγματικότητα. Και όταν λέμε «παιχνίδι» εννοούμε κυρίως «δημιουργία», «έμπνευση»,. «κατάθεση ψυχής»… Κι έτσι την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου το Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» θα ανοίξει τις πύλες του για την ηθοποιό και θεατρική συγγραφέα Χρύσα Σπηλιώτη που θα αναλάβει να διδάξει στους ενδιαφερόμενους τι σημαίνει «θεατρική συγγραφική δημιουργία». Και πηγή έμπνευση θα είναι το βιβλίο «Ο Επικήδειος» του Ιάκωβου Καμπανέλλη. 

Διαβάστε αναλυτικά το σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε για το Εργαστήρι που θα λάβει χώρα από τις 24 έως τις 28 Αυγούστου…
«Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα πραγματοποιήσει στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης  εργαστήρι δημιουργικής θεατρικής γραφής, με την ηθοποιό και θεατρική συγγραφέα Χρύσα Σπηλιώτη.

Με κέφι και καλοκαιρινή διάθεση, κάνοντας πέντε βήματα –όσες και οι μέρες του εργαστηρίου - οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν από τη θεωρία στο παιχνίδι της θεατρικής συγγραφικής δημιουργίας.

Πηγή έμπνευσης για το εγχείρημα «Ο Επικήδειος» του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Σ’ αυτό τον βαθύ όσο και ξεκαρδιστικό μονόλογο, ένας ζωντανός ονειρεύεται και σχεδιάζει τον επικήδειο λόγο που θα ήθελε να διαβάσουν στην κηδεία του. Η εμμονή για αναγνώριση, για δόξα, υστεροφημία και η ματαιοπονία τελικά του να ελέγξεις τα πάντα, που εμποδίζει την απλή κι αληθινή απόλαυση της ζωής, είναι κάποια απ’ τα ερεθίσματα που απλόχερα προσφέρει ο «Επικήδειος» για να γραφτούν νέοι, σύγχρονοι μονόλογοι και διάλογοι. Το υλικό που θα προκύψει από τις συναντήσεις του εργαστηρίου, θα αποτελέσει μια παράσταση ανοιχτή στο κοινό του Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης.

Υπεύθυνη Εργαστηρίων Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου

Πού: Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης – Γρόττα, Χώρα Νάξου

Πότε: Από την Τετάρτη 24 μέχρι και την Κυριακή 28 Αυγούστου.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2285023619 τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου 11.00 – 14.00 & 19.00 – 22.00 καθημερινά εκτός Κυριακής και στα τηλ. 6932 460616 & 6972 315743 ώρες 11.00 – 14.00.

και στο e-mail: [email protected]»

Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News