Νάξος: Ο Τάκης, του κουτάκι και η ανακύκλωση

Μία μικρή ιστορία για την Ανακύκλωση.  Ο Τάκης το κουτάκι ήταν κάποτε ένα άδειο κουτί αναψυκτικού, που πετάχτηκε μαζί με άλλα σκουπίδια στον κάδο των αχρήστων. Η ζωή του δεν είχε κανένα νόημα, μέχρι που γνώρισε την κυρία.

Ανακύκλωση. Χάρη σ' αυτήν ανανεώθηκε κι έτσι ο Τάκης το κουτάκι έγινε σωστό κουκλάκι! Τώρα πια είναι και βοηθός της κυρίας Ανακύκλωσης, ο πρώτος από το τέλος! Η αποστολή που του έχει ανατεθεί αυτή τη φορά, είναι να οδηγήσει και τα υπόλοιπα σκουπίδια στο εργοστάσιο της κυρίας Ανακύκλωσης και να καθαρίσει το δάσος για να το απολαμβάνουν όλοι, άνθρωποι και ζώα! Μαζί του έχει μια επίλεκτη ομάδα παιδιών, που θα τον βοηθήσει να πετύχει το δύσκολο και ριψοκίνδυνο έργο του!                                                       

Μέσα από μια παράσταση κουκλοθεάτρου και με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και μουσικοκινητικές ασκήσεις, μαθαίνουμε ν' ανακυκλώνουμε σωστά. Μια παράσταση για παιδιά έως 7 ετών.

Κείμενο: Γεωργία Παρασκευά

Σκηνοθετική επιμέλεια: Πετρούλα Μαντζουκίδου

Οι κούκλες και τα σκηνικά αντικείμενα της παράστασης έχουν κατασκευαστεί από τα παιδιά του Κέντρου Ημέρας Ανοιχτή Αγκαλιά (με τη βοήθεια της σκηνογράφου Σάντρας Στεφανίδου)

Γραφιστική επιμέλεια: Γιώτα Παρασκευά, Ειρήνη Φύτρου

Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018, 20:00, Θεατρικό Μουσείο «Ι. Καμπανέλλης»  «Ο Τάκης και το κουτάκι»:  Μια μικρή ιστορία για την Ανακύκλωση - Είσοδος: Δωρεάν 

Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News