Νάξος - Θεατρική Ομάδα ΓΕΛ: "Τα σχόλια σας, μας γέμισαν δύναμη και χαρά"

Η θεατρική παράσταση Μήδεια" αποτελεί παρελθόν... Τα παιδιά που συγκροτούν την θεατρική ομάδα Λυκείου Νάξου, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για μία ακόμη φορά το διήμερο 10 - 11 Ιουλίου στο θέατρο "Ιάκωβος Καμπανέλλης" της Νάξου, κέρδισαν το χειροκρότημα των θεατών που γέμισαν το θέατρο και έδωσαν δύναμη στα παιδιά για να συνεχίσουν τη προσπάθειά τους.. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά που έγινε από τον Κώστα Κατσουρό, ιστορικό μέλος του ΑΡΣόςΣ, που μέσω της ιστοσελίδας του στο διαδίκτυο ανέφερε: "Το κυριότερο, ότι ήρθες να κατοικήσεις στην Ελλάδα και κατάλαβες τι είναι δικαιοσύνη - πώς είναι να ζεις με σεβασμό στους νόμους και όχι να φοβάσαι το δίκαιο του ισχυρού όπως είχες μάθει στην βάρβαρη σου χώρα", Ευριπίδη Μήδεια. Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου, ανεβάζοντας την Μήδεια του Ευριπίδη, μας πρόσφεραν μια ανέλπιστα εξαιρετική παράσταση - αν και είχαν δώσει δείγματα γραφής από πέρυσι με την "Αντιγόνη" του Σοφοκλή. Το γεγονός μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Πολλές ευχαριστίες στους συντελεστές της παράστασης κι ιδιαίτερα στον καθηγητή κ. Δημήτρη Γουσόπουλο για την διδαχή (σκηνοθεσία) της Τραγωδίας και στην κ. Μαργαρίτα Τσίγκου για την χοροδιδασκαλία".

Εμείς να σημειώσουμε ότι στην επιστολή που έστειλε ο κος Γουσόπουλος (εκπαιδευτικός και σκηνοθέτης της θεατρικής ομάδας) ανέφερε ανάμεσα στα άλλα " Η μαζική σας παρουσία και τα εγκωμιαστικά σχόλια που αποσπάσαμε μας γέμισαν δύναμη και χαρά ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με μεγαλύτερη όρεξη.Η Θεατρική Ομάδα του ΓΕ.Λ. Νάξου κλείνει αισίως μέσα σε 2 μόλις χρόνια εννέα παρουσίες επί σκηνής με τρία διαφορετικά έργα της αρχαίας δραματουργίας. Ανάμεσα σ’ αυτές συγκαταλέγονται οι παραστάσεις στον αρχαιολογικό χώρο των Υρίων και στο αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης, ενώ, αν όλα πάνε καλά, επόμενη στάση της θα είναι το αρχαίο θέατρο Μήλου".

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι έπαιξαν οι μαθητές:  Μήδεια: Νίκη Κουτελιέρη,  Ιάσων: Αντώνης Κρητικός, Τροφός: Ευδοκία Μαργαρίτη, Παιδαγωγός: Μιχάλης Κορρές,  Κρέων: Βαγγέλης Βρούτσης,  Αιγέας: Αλέξανδρος Μαργαρίτης, Άγγελος: Κάλια Μαργαρίτη, Παιδιά: Γιάννης Χατζόπουλος - Κωνσταντίνος Κύλης,  ΧΟΡΟΣ: Στελιάνα Κουτσοκέρη, Μαρία Κουφοπούλου, Βίκη Σαμαρά, Νίκη Πολυκρέτη, Σταυριάννα Κιναλίδη, Μαρισόφη Καραβάνα, Αριάδνη Κουφοπούλου, Ευγενία Καραμπίνη, Κάλλια Κατερίνη, Άννα Ζαφείρη, Μαρία Σφακιανάκη, Μαρία Λέσι

Αναλυτικά το δελτίο Ενημέρωσης σχετικά με την Θεατρική Ομάδα Λυκείου Νάξου αναφέρει: 

"Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας για τη θερμή σας στήριξη και το ζεστό σας χειροκρότημα και στις δύο παραστάσεις της Μήδειας που παρουσιάσαμε στις 10-11 Ιουλίου στο Θέατρο "Ιάκωβος Καμπανέλλης". Η μαζική σας παρουσία και τα εγκωμιαστικά σχόλια που αποσπάσαμε μας γέμισαν δύναμη και χαρά ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με μεγαλύτερη όρεξη.

Η Θεατρική Ομάδα του ΓΕ.Λ. Νάξου κλείνει αισίως μέσα σε 2 μόλις χρόνια εννέα παρουσίες επί σκηνής με τρία διαφορετικά έργα της αρχαίας δραματουργίας. Ανάμεσα σ’ αυτές συγκαταλέγονται οι παραστάσεις στον αρχαιολογικό χώρο των Υρίων και στο αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης, ενώ, αν όλα πάνε καλά, επόμενη στάση της θα είναι το αρχαίο θέατρο Μήλου.

Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους χορηγούς μας αλλά και όλους όσοι εργάστηκαν αφιλοκερδώς ώστε η απαιτητική αυτή παράσταση να γίνει πραγματικότητα. Κυρίως όμως ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς για την αγάπη και τη στήριξή σας!

Κοστούμια: Σοφία Χάλκου

Σκηνικά: Δημήτρης Τσακωνιάτης

Κομμώσεις: Hair Stories by Mary & George

Χρυσοί Χορηγοί: Veronis Jakobsen – Τυροκομία Νάξου (Εμμανουήλ Κουφόπουλος)

Μεγάλοι Χορηγοί: Orasis Sergis – Ιχθυοπωλείο ‘Ο Σταμάτης’ – Picasso on the beach (Mexican Food) – Ματθαίος Β. Μπουγιούκας (Μαθηματικός) – ‘Παιδεία’ Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης (Γιώργος Αρτ. Βάβουλας)

Χορηγός Επικοινωνίας: Absolut Concept (Γιώργος Μιχαήλ)

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News