Σαντορίνη - Αν. Γάκης: Ξεκινάει θεατρικό έργο με βάση τα παραμύθια των Κυκλάδων

Ο Αντώνης Γάκης - αγαπημένος φίλος από τη Σαντορίνη - έπιασε δουλειά... Ανοιξε τον υπολογιστή και ξεκινάει για το 8ο βιβλίο του και ενδεχομένως να έχει ως βασικό θέμα τα παραμύθια των Κυκλάδων. Ας δούμε τι αναφέρει στην σχετική ανάρτηση που έκανε πρωί πρωί ...

"Καλημέρα και μια όμορφη Κυριακή να έχουμε !

Ξεκίνησα να γράφω ένα Θεατρικό έργο για μικρά και μεγάλα παιδιά, βασισμένο στα παραμύθια των Κυκλάδων. Έτσι λοιπόν, η παράδοση μας, η διάλεκτος μας, τα παραμύθια μας θα πάρουν σώμα και φωνή !
 
Παραμύθια από τη Ναξο, τη Μύκονο, τη Σύρο, την Αμοργό, την Ίο, τη Σαντορίνη, την Πάρο, την Κέα, την Κύθνο, την Φολέγανδρο, τη Μήλο, την Σέριφο, την Κίμωλο, την Τήνο, την Ανδρο, την Αντίπαρο, τη Σίκινο, την Ανάφη, τη Σίφνο και τις υπόλοιπες μικρές και όμορφες Κυκλάδες, θα ταξιδεύουν θεατρικά από τη νέα χρόνια που οι μόνες μάσκες που θα φοράμε θα είναι εκείνες του καρναβαλιού και της θεατρικής μεταμόρφωσης.
 
Έτοιμοι....;
Πάμε η Αυλαία Ανοίγει ... Κυκλάδων Παρά-Μύθοι "
 
Και επειδή οι συγγραφείς πρέπει να έχουν και ένα ... βιογραφικό, ας το δούμε "Ονομάζομαι Αντώνης Γάκης το γένος Μητροπία, διδάκτωρ περιβάλλοντος, συγγραφέας και θεατροπαιδαγωγός. Γεννήθηκα πριν 40 και κατάγομαι από το Βόθωνα Σαντορίνη οπου και διαμένω.
Σπούδασα Στατιστική και Ασφαλιστική στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στο Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παν. Πειραιως. Το διδακτορικό μου έκανα στο Παντειο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Περιφερειακής Αναπτυξης με θέμα πολιτικές περιβάλλοντος στην τοπική αυτοδιοίκηση. Έκανα επιμόρφωση στο ΕΚΠΑ στη θεατρολογία και στη καλλιτεχνική δημιουργία.
Μιλάω 5 γλώσσες και έχω διδάξει για χρόνια σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης από το δημοτικό έως στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Έχω συγγράψει 20 έργα, μυθιστορήματα και παιδικά παραμύθια, 14 θεατρικά έργα και έχω παρουσιάσει πάνω από 1000 παραστάσεις σε 150.000 μαθητές με την εκπαιδευτική θεατρική μου ομάδα Εν Οδω.".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News