Σαντορίνη: Η Εθελοντική ομάδα δημιουργεί θεατρική ομάδα για ΑΜΕΑ

Η Εθελοντική Ομάδα Σαντορίνης έχει ως σλόγκαν " Εκεί που ο λόγος γίνεται πράξη" και με τις δράσεις της έχει κερδίσει σε σύντομο χρονικό διάστημα την αγάπη των κατοίκων της Σαντορίνης... Πρόσφατα, έκοψε τη πρωτοχρονιάτικη πίτα της ενώ ολοκλήρωσε και τη δράση "αλληλεγγύη χωρίς σύνορα" που είχε ως αποτέλεσμα την αποστολή βοήθειας στον δοκιμαζόμενο λαό της Αλβανίας... Κίνηση που είχε την βοήθεια του  Επαρχείου Θήρας και του έπαρχου Χαράλαμπου Δαρζέντα... 

Και όπως είχαμε διαβάσει στην σελίδα που διατηθεί η ομάδα (santoriniethelontes.wordpress.com )  "Είναι χρέος μας να συμπαρασταθούμε και να μην κλείσουμε τα μάτια στην τραγωδία που βιώνει η γειτονική χώρα. Η αλληλεγγύη είναι καταλύτης σε τέτοιες δύσκολες στιγμές που απευχόμαστε να συμβούν στον οποιονδήποτε. Το νησί της Σαντορίνης έχει δείξει την ευαισθησία της είτε αυτό έχει να κάνει για τους συνάνθρωπους της τοπικής κοινωνίας είτε έχει να κάνει και έκτος συνόρων." Παράλληλα είχαμε και τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας σε ενα ευχάριστο κλίμα... 

Τώρα έχουμε μία ακόμη δράση... Δημιουργία θεατρικού εργαστηρίου για παιδιά και ενήλικες ΑΜΕΑ, στην ιστοσελίδα atlantea.news “Έχοντας ως παράδειγμα τον σύλλογο ΑΜΕΑ “Η Γλαύκα” από την Αθήνα, που έχει φιλοξενηθεί δύο φορές τα τελευταία χρόνια στη Σαντορίνη για να παρουσιάσει τις πολιτιστικές και αθλητικές του δράσεις, η Εθελοντική Ομάδα Σαντορίνης κάνει το επόμενο βήμα και ξεκινά να συντονίζει ανάλογες δραστηριότητες για τα παιδιά και τους ενήλικες με ειδικές ικανότητες που ζουν στο νησί.

Σε συνεργασία με την Εστία Πύργου με εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής που θα συμμετάσχουν εθελοντικά, η Εθελοντική Ομάδα Σαντορίνης ανακοινώνει για αρχή τη δημιουργία θεατρικού εργαστηρίου με βιωματικά παιχνίδια για παιδιά και ενήλικες ΑΜΕΑ. Το όλο εγχείρημα θα υποστηρίζεται και από ψυχολόγο.

Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας και η παρουσίαση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15/2, ώρα 11:00, στην Εστία Πύργου. Την ίδια ώρα θα είναι δυνατή και η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής.

Στόχος της ΕΟΣ είναι οι δραστηριότητες να επεκταθούν προσεχώς και σε παραδοσιακούς χορούς, tae kwon do και κολύμβηση, και οποιαδήποτε συνδρομή προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι καλοδεχούμενη”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News