Σύρος: Βιωματικό σεμινάριο θεάτρου για παιδιά ΑμέΑ

Ωρα για θέατρο... Και ο Σύλλογος Στήριξης ΑμεΑ & ΑμεΕΕΑ Κυκλάδων "Δικαίωμα" σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνδιοργανώνουν ένα βιωματικό σεμινάριο θεάτρου για παιδιά ΑμέΑ &ΑμεΕΕΑ, βασισμένο στο ομαδικό παιχνίδι, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία. Από τις 2 έως 14 Δεκέμβρη, οι συμμετέχοντες θα παίξουν, με στόχο την ενθάρρυνση στις προκλήσεις που θα προκύψουν, απαντώντας με αυτήν την συχνά καταφατική απάντηση: αμέ! Η φαντασία και το σώμα θα ενεργοποιηθούν μέσα από το παιχνίδι και το θέατρο, δίνοντας μια άλλη δυνατότητα στην έκφραση και την δημιουργία.

Η ώθηση που μπορεί να προσφέρει η τέχνη στο πεδίο της ζωής είναι το καλύτερο μέσω ενσωμάτωσης και ισότιμης συνύπαρξης μιας και μπορεί να καταργήσει τα στερεότυπα και να εφεύρει άλλους δρόμους επικοινωνίας.

Μέσα από οκτώ συναντήσεις, όσοι λάβουν μέρος, θα ταξιδέψουν με το σώμα, θα μιλήσουν με τα λόγια της φαντασίας, τον ήχο του συναισθήματος και τις εικόνες του νου, σε ένα σύμπαν που θα γεννηθεί από τις ανάγκες τις ομάδας. 

Το σύμπαν αυτό, στόχος είναι στο τέλος του εργαστηρίου να ανοίξει τις πόρτες του στους κατοίκους της Σύρου και να μοιραστούν από κοινού σκέψεις και όνειρα.

Το θεατρικό εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες ΑμεΑ & ΑμεΕΕΑ και η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Το σεμινάριο εντάσσεται  στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Συλλόγου Στήριξης ΑμεΑ & ΑμεΕΕΑ Κυκλάδων "Δικαίωμα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία.

Διδασκαλία, από τους nomades artcore, Πέτρος Ρούσσος, Γιάννης Σιούτης.

Ποιοι είναι οι Nomades Αrtcore; Ανοικτός καλλιτεχνικός πυρήνας που δημιουργήθηκε το 2011 με σκοπό τον επαναπροσδιορισμό του θεάτρου σε σχέση με τις άλλες τέχνες όπως επίσης και της σχέσης του με την κοινωνία και τον άνθρωπο. Με δεδομένο ότι η κοινωνία αποτελεί ένα ζωντανό οργανισμό που μετατοπίζεται αέναα, η κίνηση, η παρατήρηση, η αλλαγή και η σύνθεση είναι τα εργαλεία των μελών στο δρόμο της δημιουργίας. Μία από τις δράσεις των nomades artcore είναι η διεξαγωγή εργαστηρίων και σεμιναρίων σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, μονοθεματικά, θεατρικά είτε βιωματικά με στόχο την έκφραση, την αυτοπαρατήρηση, την συνεργασία και την δημιουργία ομάδων ανά την Ελλάδα. Η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια συνθέτει τον δικό της κώδικα μέσα από τεχνικές του θεάτρου του καταπιεσμένου, του σωματικού θεάτρου, του θεάτρου της επινόησης και βιωματικών διαδικασιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News