Αιγαίο - Ρόδος: Ανοίγει σήμερα η τουριστική σεζόν με έξι πτήσεις από το Ισραήλ

Ρόδος, Ισραήλ

Ανοίγει σήμερα Πέμπτη 13 Μαϊου η τουριστική σεζόν στην Ρόδο με πτήσεις τσάρτερ από το Ισραήλ. Στις 7.15 το πρωί προσγειώνεται η πρώτη πτήση της Aegean από το Τελ Αβίβ, στο "Διαγόρας”. Στις 8.35 το πρωί προσγειώθηκε αεροσκάφος της El Al στους επιβάτες του οποίου επιφυλάσσει θερμή υποδοχή η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, ενώ από τις 11.40 το πρωί μέχρι και τις 3 το απόγευμα, το αεροδρόμιο της Ρόδου θα δεχθεί άλλες τέσσερις πτήσεις από το Τελ Αβίβ (Aegean, Arkia, Blue Bird Airways).

Χαρακτηριστική είναι άλλωστε, η ανάρτηση του Γιώργου Χατζημάρκου - Περιφεριεάρχη Νοτίου Αιγαίου - με φωτογραφία από τις κινήσεις των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο "Διαγόρας" και " Ξεκινήσαμε. Καλή σεζόν! Εννέα διεθνείς πτήσεις σήμερα στο αεροδρόμιο της Ρόδου, 7 απο Τελ Αβίβ, 1 από Παρίσι, 1 από Βρυξέλλες, 1 χθές στη Μύκονο απο Ζυρίχη. Ωριμος τουριστικός προορισμός, είναι αυτός που εμπνέει εμπιστοσύνη στους επισκέπτες του. Είναι αυτός που έχει αποδείξει οτι ακόμα και στα πιο δύσκολα σχεδιάζει και εφαρμόζει λύσεις για όλα τα προβλήματα.

Είναι αυτός, που στηρίζεται στην καλή και σκληρή δουλειά του υγιούς τμήματος της κοινωνίας του. Σε αυτό το κομμάτι της κοινωνίας που ευτυχώς για όλους είναι συντριπτικά μεγαλύτερο απο αυτό που ψάχνει μονίμως το λάθος σε μια παγκόσμια κρίση που οδήγησε όλες τις χώρες σε παράλυση. Προχωράμε με αυτούς που καταλαβαίνουν, θέλουν και μπορούν. Τους πολλούς δηλαδή. Πετύχαμε να κάνουμε τουρισμό το 2020, θα πετύχουμε και το 2021"

Τι λένε όμως οι άνθρωποι του Τουρισμού 

"Είμαστε αισιόδοξοι για τη σεζόν που ανοίγει σήμερα με αφίξεις από το Ισραήλ. Θεωρούμε ότι θα είναι δύσκολη η αρχή, αλλά ως επαγγελματίες πιστεύουμε ότι σταδιακά θα φθάσουν οι ροές σε φυσιολογικά επίπεδα. Σαφώς και η φετινή σεζόν δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνες πριν την κρίση του κορωνοϊού. Δεν έχουμε όμως άλλη επιλογή από το να παραμείνουμε ψύχραιμοι και αισιόδοξοι και να λειτουργήσουμε με υψηλό επαγγελματισμό. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να οδηγηθούμε σε ένα καλό αποτέλεσμα", δήλωσε η Ταμίας της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, Γιολάντα Κάππα.

Όπως δήλωσε στη "δημοκρατική", ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Μανώλης Μαρκόπουλος, η τουριστική σεζόν ξεκινά με χαμηλές πληρότητες. Όμως η πορεία των εμβολιασμών και η επιδημιολογική κατάσταση του προορισμού, θα καθορίσουν την κίνηση. Γι’ αυτό, το μέγα εμβολιαστικό κέντρο που θα λειτουργήσει σύντομα στη Ρόδο, αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή, σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο, ο οποίος δήλωσε συγκεκριμένα τα εξής:

"Τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν δειλά-δειλά και με χαμηλές πληρότητες, όπως είναι αναμενόμενο. Από εκεί κι έπειτα, η πορεία των εμβολιασμών και τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα διαμορφώσουν την ζήτηση. Έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο μπροστά μας, και για το λόγο αυτό, θα πρέπει όλοι να μεριμνήσουμε για τον προγραμματισμό του εμβολιαστικού μας ραντεβού το ταχύτερο δυνατό. Σαφώς και το μέγα εμβολιαστικό κέντρο που θα λειτουργήσει σύντομα στη Ρόδο θα συμβάλει καθοριστικά στην επιτάχυνση του ρυθμού των εμβολιασμών. Πρόκειται για μία αξιοσημείωτη πολιτική πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου, την οποία ως πολίτες οφείλουμε να στηρίξουμε συμμετέχοντας στην εμβολιαστική εκστρατεία".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News