Αμοργός: Άνοιξαν οι πύλες της έκθεσης «Salon Mondial Du Tourisme»

Το ευρωπαϊκό ταξίδι της Αμοργού (και των Μικρών Κυκλάδων) υπό την ομπρέλα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις διεθνείς διοργανώσεις φτάνει στο τέλος της… Και αναφερόμαστε στην πρεμιέρα της διεθνούς έκθεσης Τουρισμού «Salon Mondial Du Tourisme» που διοργανώνεται στο Παρίσι και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 17 Μαρτίου… Τετραήμερο έκθεσης και η Αμοργός στηρίζεται στα στιβαρά χέρια δύο γοητευτικών κυριών: της Ιωάννας Συνοδινού και της Ελένης Κουντουρούπη όπως μας έχει πληροφορήσει με δελτίο ενημέρωσης ο Δήμος Αμοργού και τόνισε το σκοπό της συμμετοχής που δεν είναι άλλος από την προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρει το νησί του «Απέραντου Γαλάζιου».

Εμείς να σημειώσουμε ότι η «Salon Mondial du Tourisme» είναι ουσιαστικά η τελευταία μεγάλη τουριστική έκθεση λίγο πριν την έναρξη της σεζόν στην κεντρική Ευρώπη..

Η Γαλλία αποτελεί άλλωστε έναν από τους αγαπημένους στόχους της Αμοργού αλλά και των Μικροκυκλαδιτών και έχει να κάνει με το … Απέραντο Γαλάζιο. Μία ταινία (Big Blue), η οποία αποτέλεσε σταθμό για το νησί των Ανατολικών Κυκλάδων και τα τελευταία χρόνια με την εμφάνιση του δρώμενου “Authentic Big Blue” οι Γάλλοι γνωρίζουν και πάλι την Αμοργό.  Μάλιστα, διαφημίζονται και δρώμενα σε Δονούσα και Σχοινούσα, κάτι που αρέσει στους επισκέπτες…

Η 44η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «Salon Mondial du Tourisme» βρίσκεται στον μεγάλο εκθεσιακό χώρο Porte DeVersailles στο Παρίσι και όπως είναι λογικό η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει το δικό της Περίπτερο..  Πέρυσι,

φιλοξένησε περισσότερους από 500 προορισμούς σε ένα εκθεσιακό χώρο 11.000 τ.μ. και δέχθηκε περισσότερους από 100.000 επισκέπτες, κατά την διάρκεια της τετραήμερης λειτουργίας της. Και όπως είναι γνωστό η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός στην Γαλλία, η αγορά της οποίας είναι μία από τις βασικές τουριστικές αγορές για τα νησιά μας, παρουσιάζοντας προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης.