Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΑναμένεται ρεκόρ χρονιά, καταλύματα όμως έχουμε;

Αναμένεται ρεκόρ χρονιά, καταλύματα όμως έχουμε;

|

Χαμόγελα μετά την παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην διεθνή Έκθεση Βερολίνου και υποσχέσεις για ένα πολύ καλό καλοκαίρι αλλά η κα Παπαβασιλείου – αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού , Πολιτισμού, Αθλητισμού – αναρωτιέται εάν υπάρχουν αρκετά καταλύματα για να καλύψουν τις ανάγκες των επισκεπτών – Ποια είναι τα σχέδια της Περιφέρειας για τις επόμενες εκθέσεις 

Αισιόδοξη από τα μέχρι τώρα μηνύματα για την νέα τουριστική σεζόν, που αναμένεται να ξεκινήσει και επίσημα στο επόμενο διάστημα, αλλά και ικανοποιημένη από την παρουσία και συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, εμφανίσθηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού κα Μαριέττα Παπαβασιλείου.

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κέρδισε τις εντυπώσεις στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο. Τα περίπτερα της ΠΝΑΙ ήταν από τα πλέον πολυσύχναστα με τα νησιά μας να έχουν τη μοναδική ευκαιρία να προβάλλουν το τουριστικό τους προϊόν σε ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών και να συνάψουν συμφωνίες.

Κυρίως όμως στο Βερολίνο άνοιξε ο δρόμος για την άμβλυνση της εποχικότητας και την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος χειμερινού τουρισμού στη Ρόδο και στη Σαντορίνη. Οι εκπρόσωποι των μεγάλων τουριστικών οργανισμών ανταποκρίθηκαν θετικά σε αυτή την προοπτική πάνω στην οποία θα εργαστούμε μεθοδικά ως Περιφέρεια σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

Τα νησιά μας με τις ασύγκριτες τους ομορφιές και τα ξεχωριστά τουριστικά προϊόντα που διαθέτουν, αξίζουν να διεκδικήσουν το μερίδιο που τους αναλογεί από τις διεθνείς τουριστικές αγορές. Η Περιφερειακή Αρχή δεν φείδεται κόπων και προσπαθειών για να προσφέρει σε όλα τα νησιά τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη από τον Τουρισμό», δήλωσε η κ. Παπαβασιλείου .

Η αντιπεριφερειάρχης, υπογράμμισε ακόμα πως οι προκρατήσεις και τα στοιχεία, δείχνουν πως όλες οι αγορές παρουσιάζουν αύξηση και προς την έναρξη και προς την λήξη της τουριστικής περιόδου.

«Είναι γεγονός πως όταν ξεκινούν τον προγραμματισμό οι Τουρ Οπερέιτορς και οι αεροπορικές εταιρείες κλείνουν αεροπλάνα και δρομολόγια, βάζουν περισσότερα δρομολόγια στο τρίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου – Αυγούστου και λιγότερα στο δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου. Σε μία προδιαγεγραμμένη ‘κακή’ σεζόν, μειώνουν αεροπλάνα ενώ σε μια ‘καλή’ σεζόν, αυξάνουν. Μετά την έκθεση του Βερολίνου, αυξάνονται οι πτήσεις και τα δρομολόγια τόσο για τον Μάιο όσο και για το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου. Ηδη καταγράφεται μια αύξηση της τάξης του 35% σε σχέση με πέρσι όσον αφορά τις αφίξεις του Μαΐου και του διμήνου Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου (με τις ήδη προγραμματισμένες πτήσεις) ενώ εκτιμούμε πως θα υπάρξει και περαιτέρω αύξηση» είπε η αντ/ρχης.

Η Μόσχα και οι Ρώσοι

Η κα Παπαβασιλείου αναφερόμενη στην μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση της Μόσχας ΜΙΤΤ εκτίμησε πως τα μηνύματα που έρχονται είναι πάρα πολύ θετικά καθώς παρατηρείται αύξηση στην ζήτηση:

«Υπάρχει μια αύξηση της τάξης του 20-25% σε σχέση με πέρσι και θεωρούμε πως και για την ρωσική αγορά θα είναι μια χρονιά – ρεκόρ. Το ζήτημα είναι εάν θα υπάρχουν διαθέσιμα καταλύματα ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην ζήτηση» τόνισε η κα Παπαβασιλείου.

Σημειώνεται πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις που αφορούν τις δυναμικές αγορές της Αγγλίας, Γερμανίας και Ρωσίας που δίνουν τον μεγαλύτερο όγκο επισκεπτών στα νησιά μας.

«Σε αυτές τις εκθέσεις η ΠΝΑ πηγαίνει με συγκεκριμένο τύπο περιπτέρου, που ουσιαστικά εκφράζει και την φιλοσοφία μας, να δείξουμε πως είμαστε ένας πολύ σοβαρός προορισμός και ότι τα νησιά μας, θα πρέπει να πάρουν αυτό που τους αξίζει από αυτές τις εκθέσεις και να διεκδικήσουν την τουριστική μερίδα».

Ανοιγμα στην Ασία

Η κα Παπαβασιλείου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους τουριστικών οργανισμών όπως η TUI, η LTUR και η FTI με τους οποίους συζήτησε σχετικά την επιμήκυνση των προγραμμάτων τους στο Νότιο Αιγαίο. Παράλληλα συζήτησε την προοπτική να αποτελέσουν η Ρόδος και η Σαντορίνη πιλοτικά χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς, στόχος που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία και με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

Η ανταπόκριση των τουριστικών οργανισμών στις συγκεκριμένες προτάσεις υπήρξε θετική και θα συνεχισθούν οι επαφές στο μέλλον προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης η κ. Παπαβασιλείου είχε επαφές με εκπροσώπους νέων τουριστικών αγορών. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού, η Αντιπεριφερειάρχης είχε συνάντηση με εκπροσώπους τουριστικού οργανισμού της Ινδίας στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει το Υπουργείο για το «ξεκλείδωμα» της εν λόγω αγοράς. Στόχος είναι οι προορισμοί του Νοτίου Αιγαίου να γίνουν γνωστοί στην Ινδία και να επωφεληθούν τα νησιά από το ενδεχόμενο άνοιγμα της αγοράς.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την Ιορδανία, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού είπε πως για την αγορά αυτής, οι τοπικοί φορείς βρίσκονται εν αναμονή της έναρξης των αεροπορικών δρομολογίων περί τα τέλη Ιουνίου (με δύο πτήσεις την εβδομάδα).

Τιμολογιακή πολιτική

Σε ερώτηση πού μπορεί να αποδοθεί αυτή η αυξητική τάση προς την Ελλάδα και ειδικά προς την περιοχή μας, η κα Παπαβασιλείου είπε, πως παρά το γεγονός πως υπάρχουν προβλήματα στην Τουρκία και στην Αίγυπτο, η Ελλάδα παραμένει ένας ‘ασφαλής τουριστικός προορισμός’ πράγμα που προστίθεται στα πλεονεκτήματα της.

Όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική, είπε: «Φέτος, έχουμε περισσότερες προ-κρατήσεις που είναι σίγουρα με έκπτωση, ενώ πέρσι είχαμε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής –που όμως επίσης λειτούργησαν με έκπτωση. Όπως πρέπει να γνωρίζετε, τα συμβόλαια κλείνονται κάθε Ιούνιο για την επόμενη χρονιά και όσοι βιάστηκαν πέρσι κι έδωσαν χαμηλότερες τιμές για την φετινή σεζόν ‘early booking’ νομίζω πως αυτοί θα είναι οι χαμένοι της υπόθεσης. Όσοι ήταν ψύχραιμοι κι έκλεισαν αργότερα –καθώς άλλαξε το τοπίο- θα είναι οι κερδισμένοι της σεζόν».

Καταλήγοντας, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ανέφερε πως μετά την ΜΙΤΤ η ΠΝΑ θα συμμετάσχει στην διεθνή έκθεση της Γαλλίας και στην έκθεση της Στοκχόλμης ενώ ακολουθούν κάποια Roadshows.

Δελτίο Τύπου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ιταλία: Ενεργοποιήθηκε σήμερα το εισιτήριο εισόδου στην Βενετία

Πέντε (5) ευρώ η είσοδος στη Βενετία από σήμερα 25 Απριλίου

ΠΝΑι: Με διευρυμένη πλειοψηφία, Συμπαραστάτης του Πολίτη, ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης - Η διαδικασία επιλογής διεξήχθη με μυστική ψηφοφορία στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ιταλία – Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών: “Βρήκαμε τον τάφο του Πλάτωνα”

«Ετάφη δε και Πλάτων...» - Ερευνα υποδεικνύει την Ακαδημία Πλάτωνος ως τελευταία κατοικία του φιλοσόφου

Νηστεία: Εύκολοι και νόστιμοι συνδυασμοί τροφών που μπορείτε να κάνετε

Ιδανικοί συνδυασμοί τροφών που μπορείτε να κάνετε την περίοδο της νηστείας

Γ. Βρούτσης: Παραδίδει αύριο την ολυμπιακή φλόγα στους Γάλλους

O αναπλ. Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στην Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Amorgos Trail Challenge: Συνδιοργανωτής ο Δήμος Αμοργού

Ο Δήμος Αμοργού συνδιοργανωτής του 7ου Amorgos Trail Challenge

Σχολεία: Κλείνουν αύριο για τις εορτές του Πάσχα, πότε ανοίγουν;

Κλείνουν τα σχολεία λόγω Πάσχα - Πότε ανοίγουν; - Χρονοδιάγραμμα έως τις εξετάσεις

Aegean Air: Οι Ελληνες φέτος το Πάσχα πάνε Ικαρία και Σητεία (!!!)

AEGEAN: Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα – Στους top προορισμούς εσωτερικού Κέρκυρα, Ικαρία, Σητεία και στο εξωτερικό Μαρόκο

Χ. Θεοχάρης: Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις

Τι αναφέρει ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης για φορολογικές δηλώσεις, POS και τέλη κυκλοφορίας

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της