Ανδρος - Αποκριές: 47% άνοδος στις αφίξεις το τριήμερο!

Ήταν καλός ο καιρός λόγω άνοιξης. Ήταν οργανωμένα και με έκτακτα δρομολόγια τα καράβια της GOLDEN STAR των Στεφάνου και της FAST FERRIES του Παναγιωτάκη. Και παρά τις δυσκολίες της εποχής η Άνδρος είχε μια αύξηση 47% της επιβατικής κίνησης σε σχέση με πέρσι το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας. Επίσης άνοδο είχαμε και στα αυτοκίνητα 49%.  και βέβαια όσοι βρέθηκαν στην Ανδρο το διασκέδασαν .. Τόσο στη Χώρα όσο και στο Κορθί όπου είχαμε το αδιαχώρητο  Όλοι όσοι δεν πήγαν Χώρα (οι χωραΐτες και τα γύρω χωριά δηλαδή) πήγαν Κόρθι. Ήταν εκεί το Γαύριο, αλλά και το Μπατσί. Ήταν εκεί μέγα πλήθος και μέγα πάθος. Βούλιαξαν τα μαγαζιά. Βούλιαξε η μικρή πλατεία του πεζόδρομου και γέμισε και η πλατεία του σχολείου. Και τα θέματα της παρέλασης; Ολα σε σχέση με την πολιτική. Από τον νυν Δήμαρχο κο Σουσούδη που έχει κολλήσει στην καρέκλα όσο και στους υπόλοιπους υποψήφιους.. Ψηφοδέλτια και κάλπες. Αλλά και θέματα επικαιρότητας όπως ο Ριχάρδος.. Η ουσία; Οτι η Ανδρος γέμισε... 

Βέβαια θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πως πέρσι είχαμε Καθαρή Δευτέρα 15 Φλεβάρη με την καταιγίδα "Κρέοντα" να μας απειλεί, ενώ εφέτος ο καιρός ήταν χαρά θεού κι μέσα Μάρτη. Μια πολύ σημαντική διαφορά. 

Αναλυτικά η Άνδρος πέρσι είχε - σύμφωνα με τον αναλυτικό πίνακα του Λιμεναρχείου Άνδρου - την Παρασκευή και το Σάββατο συνολικά αφίξεις 2146 επιβατών και 497 αυτοκινήτων. Και εφέτος είχαμε 3157 επιβάτες και 748 αυτοκίνητα. Μιλάμε για 251 αυτοκίνητα και 1011 επιβάτες επιπλέον. Επίσης να σημειώσουμε πως τόσο το 2017 όσο και το 2016 οι αφίξεις επιβατών κινήθηκαν γύρω στους 2700. Κάτι που σημαίνει πως εφέτος είχαμε ρεκόρ 4ετίας. Σύμμαχος βεβαίως ο καλός καιρός και το ότι η Καθαρή Δευτέρα ήταν σχεδόν μέσα Μάρτη.

Με πληροφρίες από την ιστοσελίδα enandro.gr