Ανδρος: Δυναμική παρουσία του Δήμου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΒΙΤ Μιλάνου

"Η νέα Δημοτική Αρχή έδωσε δυναμικά το στίγμα της στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Μιλάνο. Αξιοποιήσαμε την δυνατότητα που μας παρείχε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ν' αναδείξουμε το πολύπλευρο τουριστικό μας προϊόν μέσα από το περίπτερό της. Το τριήμερο της Έκθεσης ήταν τριήμερο ουσίας, με παραγωγικές επαφές και με εύρος ειδικών ομάδων ενδιαφέροντος. Για εμάς η Έκθεση δεν τελείωσε στις 11 Φεβρουαρίου, αλλά συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό" Αυτό αναφέρει στο σχετικό δελτίο ενημέρωσης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τουρισμού Ανδρου, Νικόλαος Μουστάκας, με αφορμή την παρουσία της Ανδρου στην διεθνή έκθεση BIT που όπως είναι γνωστό διοργανώνεται στο Μιλάνο

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης από τον Δήμο Ανδρου αναφέρει:  "Κυρίαρχη θέση στις διεργασίες διείσδυσης του τουριστικού προϊόντος της Άνδρου στην αγορά της Ιταλίας επιτεύχθηκε, στο πλαίσιο παρουσίας του Δήμου Άνδρου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού BIT (Borsa Internazionale di Turismo), που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 9-11 Φεβρουαρίου στο Μιλάνο Ιταλίας. Το νησί εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Νικόλαο Μουστάκα και την υπηρεσιακώς τουριστική υπεύθυνη, Γιωταμίνα Αλεξάνδρου στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Αίθουσα 4, περίπτερο B.70-B.74-A.74.). 

Κατα την διάρκεια της πρώτης ημέρας δόθηκαν πληροφορίες στο κοινό, το οποίο ενημερώθηκε για τα προϊόντα και τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού που, προσφέρει η Άνδρος στους επισκέπτες της, όπως περιηγητικός τουρισμός- τουρισμός υπαίθρου, γαστρονομικός-πολιτιστικός-προσκυνηματικός τουρισμός.

Στις δυο επόμενες ημέρες που ακολούθησαν, πραγματοποιήθηκαν ουσιαστικές επαφές με σημαντικούς φορείς, εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου της Ιταλίας, οργανωτές ταξιδίων, εκπροσώπους τουριστικών πρακτορείων και άλλους επαγγελματίες. Επιπλέον, διεξάχθηκαν προγραμματισμένες συναντήσεις με έγκριτους, Ιταλούς δημοσιογράφους, bloggers και άλλους επηρεαστές της κοινής γνώμης.  

Στο περιθώριο της συμμετοχής του Δήμου Άνδρου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για θέματα τουρισμού με τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη, τον Δήμαρχο Σαντορίνης, Αντ. Σιγάλα, τον Εντεταλμένο Τουρισμού και τον Διευθυντή του τομέα Τουρισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, Κ. Χρυσοχοϊδη και Δ. Πασχαλίδη αντίστοιχα καθώς και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Σερίφου, Σ. Λιβάνιο.

"Η νέα Δημοτική Αρχή έδωσε δυναμικά το στίγμα της στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Μιλάνο. Αξιοποιήσαμε την δυνατότητα που μας παρείχε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ν' αναδείξουμε το πολύπλευρο τουριστικό μας προϊόν μέσα από το περίπτερό της. Το τριήμερο της Έκθεσης ήταν τριήμερο ουσίας, με παραγωγικές επαφές και με εύρος ειδικών ομάδων ενδιαφέροντος. Για εμάς η Έκθεση δεν τελείωσε στις 11 Φεβρουαρίου, αλλά συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό", δήλωσε ο κ. Μουστάκας με το τέλος της Έκθεσης. 

Αξίζει ν' αναφερθεί πως η επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους θα συνεχιστεί και μετά την Έκθεση, προκειμένου να διερευνηθούν διαφορετικοί τρόποι συνεργασίας και να προγραμματισθούν ταξίδια εξοικείωσης, για την ανάδειξη της Άνδρου και των ειδικών, τουριστικών της προϊόντων". 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News