Άνδρος: "Iδανικό νησί για τις επόμενες διακοπές σας"

Με τίτλο «Ταξιδιωτικές συμβουλές για το Κυκλαδίτικο νησί της Άνδρου», η Γερμανίδα travel blogger κα Janina Zasche φιλοξενεί στο δημοφιλές (UVM: 35.000 Instagram: 27.200, Facebook: 8.410) blog της «Good Morning World», ένα όμορφο αφιέρωμα στην Άνδρο, πλαισιωμένο από υπέροχες φωτογραφίες -μοναδικού φυσικού κάλους-, που «τράβηξε» η ίδια κατά την επίσκεψή της στο νησί, το διάστημα από 26/06 έως 02/07/2018.

 «(…) Ήρθε η ώρα να εξερευνήσετε ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας! Η Άνδρος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κυκλαδίτικο νησί μετά τη Νάξο, ιδανικό για τις επόμενες διακοπές σας στην Ελλάδα. Πιο πράσινο από οποιοδήποτε άλλο κυκλαδικό νησί (….). Ένα νησί που θα κατακτήσει την καρδιά σας με τις παρθένες παραλίες και τα αμέτρητα μονοπάτια πεζοπορίας κατά μήκος των λαμπερών πηγών και των ειδυλλιακών χωριών», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Γερμανίδα blogger, η οποία δίνει συμβουλές στο κοινό της για διαμονή, φαγητό και δραστηριότητες στην Άνδρο.

Η κα Janina Zasche εντυπωσιάστηκε από τον φυσικό πλούτο του νησιού μέσα από την περιήγησή της στο πεζοπορικό δίκτυο μονοπατιών της Άνδρου και τις ξεχωριστές παραλίες (Άχλα, Ατένι, «Γριάς το Πήδημα», κ.ά.). «(…)Το τοπίο γύρω από το Κόρθι είναι ιδανικό για ειδυλλιακές πεζοπορίες. Για παράδειγμα, τα Διποτάματα, είναι μια κοιλάδα την οποία διαπερνά ποταμός, σε μια διαδρομή με περισσότερους από 22 παλιούς νερόμυλους. (…) Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε πεζοπορία στο Επάνω ή στο Κάτω Κάστρο, που προσφέρει καταπληκτική θέα προς την Άνδρο και τα γύρω νησιά», υπογραμμίζει η Γερμανίδα blogger, την οποία ενθουσίασαν, επίσης, η καθημερινή ζωή, η παράδοση, τα τοπικά προϊόντα, τα γλυκίσματα και τα ηδύποτα της Άνδρου. 

«(…) εδώ θα βρείτε το μέρος με το μνημειώδες άγαλμα του “Αφανή Ναύτη” και πίσω του μια πέτρινη γέφυρα που οδηγεί στα ερείπια ενός βενετσιάνικου κάστρου. Δεξιά βρίσκεται, ίσως ο πιο ξεχωριστός φάρος που έχω δει: στη μέση της θάλασσας, πάνω σε έναν βράχο (….), και ακριβώς δίπλα στη θάλασσα η Παναγία η Θαλασσινή, εκκλησία, χτισμένη, επίσης, σε πέτρινο βράχο, στο παλιό λιμάνι της Χώρας», γράφει χαρακτηριστικά η κα Zasche για τη Χώρα, ενώ για το Μπατσί αναφέρει: «(…) Ακριβώς αυτό που αγαπώ στην Ελλάδα: φωτεινά λευκά σπίτια με μπλε παντζούρια και πόρτες, φιλικές ταβέρνες και παγκάκια στον παραλιακό δρόμο (…) Μπροστά από τις ταβέρνες αυτού του πρώην ψαροχωρίου, βρίσκεται η παραλία που υποδέχεται τους λουόμενους. Με ένα ποτό στο χέρι, μπορείτε να περάσετε εδώ ώρες χαλάρωσης (…)».

Να σημειωθεί ότι το δημοσιογραφικό ταξίδι της κας Zasche στην Άνδρο διοργάνωσε η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Άνδρου κα Ελένη Πολίτου, έπειτα από πρόταση και συνεργασία με τη Marketing Greece. Ακολουθεί ο σύνδεσμος που παραπέμπει στο άρθρο της κας Janina Zaschehttps://goodmorningworld.de/griechische-inseln-andros-reisetipps-kykladeninsel/