Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΑντετοκούμπο: "Ελάτε στη πατρίδα μου" και η πρώτη φορά Σαντορίνη

Αντετοκούμπο: “Ελάτε στη πατρίδα μου” και η πρώτη φορά Σαντορίνη

|

Πρεσβευτής του ελληνικού τουρισμού ο Γιάννης Αντετοκούμπο: «Να δείξω σε όλους τι σημαίνει Έλληνας»  – Τι είπε για την Σαντορίνη, την Αθήνα, την γαστρονομία (βίντεο)

«Τρίποντο» στην προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό επιχειρούν να βάλουν ο ΕΟΤ και το υπουργείο Τουρισμού με την επιλογή τού κορυφαίου Έλληνας NBAer Γιάννη Αντετοκούμπο ως κεντρικό πρόσωπο στην παγκόσμια τουριστική καμπάνια της Ελλάδας. Όπως τονίστηκε σε χθεσινή εκδήλωση, η πρόταση της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον κορυφαίο Έλληνα NBAer, ο οποίος την αποδέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Αν η γνωστή καμπάνια της Aegean ήταν ένα πρώτο βήμα για την είσοδο του Γιάννη Αντετοκούμπο στα δρώμενα του τουρισμού, η παγκόσμια καμπάνια που ετοιμάζει ο ΕΟΤ θα αποτελέσει την αρχή μίας μεγάλης μεταστροφής της «παραδοσιακής» εικόνας που έβγαζε η χώρα προς τα έξω ως τουριστικός προορισμός (sea & sun) τα προηγούμενα χρόνια, σε μία περισσότερη σύγχρονη. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Αντετοκούμπο θα αποτελέσει το κεντρικό πρόσωπο της σύγχρονης Ελλάδας, ανοιχτή σε όλους τους επισκέπτες 365 ημέρες τον χρόνο, αναδεικνύοντας όλα τα επιμέρους θεματικά τουριστικά προϊόντα της (γαστρονομία, πολιτισμός, αθλητισμός, city-break κ.ά.) με τη συμμετοχή του σε σποτ. 

«Γεια σας είμαι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και αυτή είναι η όμορφη χώρα μου, η Ελλάδα», λέει στην αρχή του βίντεο ο Greek Freak, φορώντας το 34 των Μιλγούοκι Μπακς μπροστά στο Ζάππειο. Τα πλάνα του βίντεο ξεκινούν από τον Παρθενώνα και το Μουσείο της Ακρόπολης για να ταξιδέψουν επάνω από τον Λευκό Πύργο και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης –συμπτωματικό;– και να φθάσουν μέχρι τη Σαντορίνη, τη Μικρή Βενετία της Μυκόνου και τα Μετέωρα. Ενας ύμνος στην ομορφιά της χώρας μας, της πατρίδας του 24χρονου αστέρα του ΝΒΑ.

Σε δηλώσεις της, η υπουργός Τουρισμού ανέφερε: «Όταν γνώρισα την οικογένεια του Γιάννη συγκινήθηκε με το πόσο αγαπούν την Ελλάδα. Είναι άξιος πρεσβευτής της Ελλάδας και στο πλαίσιο αυτό ζήτησα να γίνει και πρεσβευτής του ελληνικού τουρισμού, κάτι που με χαρά, όπως είπε, αποδέχτηκε. Πρωταγωνιστεί σε ένα σποτ και καλεί τον κόσμο να επισκεφθεί την Ελλάδα 365 ημέρες τον χρόνο». Η κ. Κουντουρά συμπλήρωσε ότι το διαφημιστικό σποτ θα προβληθεί από τα κοινωνικά δίκτυα του Έλληνα NBAer, από το υπουργείο, τις πρεσβείες, και τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αντετοκούμπο σημείωσε ότι ο ίδιος και η οικογένειά του θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους να προβάλλουν την Ελλάδα, τον πολιτισμό και την κουλτούρα της, αλλά και την αλληλεγγύη και τη φιλανθρωπία. Μάλιστα, στάθηκε στην πρωτοβουλία της οικογένειάς του να ενισχύσει το φιλανθρωπικό σωματείο «Κιβωτός του Κόσμου», με αγώνα 5 χιλιομέτρων, διοργανώνεται τον Ιούλιο, Επίσης, δήλωσε περήφανος και συγκινημένος που είναι πρεσβευτής της Ελλάδας για την προσέλκυση ξένων επισκεπτών.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού και παρουσίασε το νέο του τηλεοπτικό spot για τον τουρισμό στην Ελλάδα. Σε κλίμα συγκίνησης, χαράς και περηφάνιας, η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρα ανακοίνωσε πως ο Γιάννης Αντετοκουνμπο θα είναι ο πρεσβευτής ελληνικού τουρισμού, ενώ προβλήθηκε ένα εντυπωσιακό βίντεο.

Όπως έκανε και πέρυσι με τις ομορφιές της Σαντορίνης, έτσι έπραξε και φέτος. Ο Γιάννης Αντετοκουνμπο, άξιος πρεσβευτής της Ελλάδας στο εξωτερικό, απευθύνει παγκόσμιο κάλεσμα σε όλους να επισκεφθούν την πατρίδα μας και να απολαύσουν τις ομορφιές της φέτος το καλοκαίρι. Στο εντυπωσιακό βίντεο που παρουσιάστηκε, ο «Greek Freak» κάνει μια… βόλτα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα ελληνικά νησιά και καλεί άπαντες να αγγίξουν την ελληνική ιστορία, να βουτήξουν στο βαθύ μπλε και να γευτούν τα πιο ωραία φαγητά.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ του ΝΒΑ αφού ευχαρίστησε την Υπουργό για την «προσπάθεια που κάνει να ενισχύσει τον τουρισμό στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά: «Προσπαθούμε να δείξουμε τις ομορφιές της. Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας. Αρχής γενομένης από τις 7 Ιουνίου με τον αγώνα δρόμου που θα κάνουμε. Αγαπάω την Ελλάδα εδώ γεννήθηκα. Μου δίνεται η ευκαιρία να δείξω τι σημαίνει Έλληνας και να βοηθήσω τον συνάνθρωπο μου».

Και συνέχισε: «Είμαι πολύ περήφανος που με επέλεξαν όχι μόνο εμένα αλλά και την οικογένειά μου. Θα μπορούσαν να καλέσουν τον οποιονδήποτε αλλά διάλεξαν εμένα. Η Ελλάδα είναι πανέμορφη έχει τρομερούς ανθρώπους. Πρέπει να φέρουμε κι άλλους να γνωρίσουν την πατρίδα μας. Προσπαθώ κι εγώ να φέρνω φίλους και όποιον μπορώ εδώ. Έστειλα το μήνυμα σε όλο τον κόσμο. Τους καλώ να έρθουν».

Ο Greek Freak καταλήγοντας είπε ότι «πέρυσι πήγα για πρώτη φορά Σαντορίνη. Ανάλογα τι θέλει κάποιος. Θέλει νυχτερινή ζωή, μια όμορφη παραλία. Έχουμε τα πάντα. Το αγαπημένο μου μέρος είναι η Αθήνα.. Μου αρέσει στου Ζωγράφου. Πάω πάντα εκεί να δω φίλους μου.»

Από τη πλευρά της, η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, δήλωσε: «Όταν γνώρισα τον Γιάννη και την οικογένειά του πραγματικά συγκινήθηκα με το ποσό αγαπούν την πατρίδα μας. Του ζήτησα να γίνει πρεσβευτής του ελληνικού τουρισμού και το δέχθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη. Μας κάνεις πάρα πολύ υπερήφανους με την πορεία του. Έχει στην καρδιά του την Ελλάδα και την προβάλει. Κάναμε ένα spot που τους καλεί όλους να επισκεφτούν την πατρίδα μας. Να πάμε τη Ελλάδα κ τον τουρισμό ψηλά».

Πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ // Φωτογραφία: Καθημερινή 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

Ιος – Cycladic Identity: “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Πότε και που παρουσιάζεται το πρόγραμμα "Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες"

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε και τι ώρα θα αλλάξει η… ώρα;

Πότε αλλάζει η ώρα; Γιατί πάγωσε η μόνιμη ώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Νότιο Αιγαίο: Τροποποίηση δρομολογίου “Blue Star Chios” λόγω κακοκαιρίας

Διαμόρφωση δρομολογίων του "Blue Star Chios" το χρονικό διάστημα 28/3-30/3, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Συζήτηση για θέματα νησιωτικότητας

Πρόσκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε εκδήλωση του Τμήματος Ναυτιλίας και Νησιωτική Πολιτικής

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες