Απάτη με ιστοσελίδα που νοίκιαζε ...βίλες στις Κυκλάδες

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές χώρες είναι οι ενοικιάσεις σπιτιών μέσω του διαδικτύου. Κι αυτό γιατί δεν μπορεί να γίνει σωστός έλεγχος…. Αποτέλεσμα; Να ζητείται η κρατική παρέμβαση αλλά λύση να μην δίνεται. Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα δεν είναι λίγοι αυτοί που νοικιάζουν μέσω ιστοσελίδων κατοικίες κυρίως σε ξένους με στόχο να αποφύγουν την υψηλή φορολογία. Και οι ασχολούμενοι με τα οικονομικά τρέχουν και δεν φτάνουν… Κι αυτό γιατί δεν είναι λίγες οι φορές όπου αποδεικνύεται ότι κάτι σάπιο υπάρχει…

Πρόσφατα, η βρετανική εφημερίδα Independent έπιασε λαυράκι… Αποκάλυψε ταξιδιωτική ιστοσελίδα υπό την ονομασία «cycladesrentals.com» εξαπατούσε ταξιδιώτες που ήθελαν να νοικιάσουν βίλες για τις διακοπές τους στα ελληνικά νησιά. Η εν λόγω ιστοσελίδα χρησιμοποιούσε φωτογραφίες από αυθεντικά ταξιδιωτικά site και οι διαχειριστές της ισχυρίζονταν ότι δραστηριοποιείτο «στον τομέα των πολυτελών τουριστικών επιχειρήσεων εδώ και δεκαετίες», ενώ είχε συσταθεί τον τελευταίο μήνα. Οι απατεώνες είχαν μάλιστα εγκαταστήσει και μία υπηρεσία  pay-per-click διαφήμιση στη Google για λέξεις κλειδιά όπως «Santorini villas». Και με την υπόδειξη των υπεύθυνων της βρετανικής εφημερίδας προς την Google, το link απενεργοποιήθηκε

Όπως ανέφεραν οι κυβερνο-εγκληματίες «για να φτιάξουμε τη συλλογή μας ψάξαμε, επισκεφθήκαμε, μείναμε και αξιολογήσαμε δεκάδες κατοικίες, βίλες με θέα τη θάλασσα και εστιάσαμε στην πολυτέλεια, την ποιότητα την ιδιωτικότητα και τις παροχές»

Στην πραγματικότητα είχαν κλέψει αυτές τις φράσεις από το αυθεντικό ελληνικό «Blue Villas», καθώς και τις εικόνες από μία σειρά εταιρειών ενοικίασης βιλών, συμπεριλαμβανομένης της Villa Plus, με έδρα το St Albans.

Ο Νικ Κούπερ, ιδρυτής και συνιδιοκτήτης της Villa Plus, δήλωσε: «Αρχικά σου προκαλεί αηδία να σκέφτεσαι ότι αυτοί οι απατεώνες χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες από τις βίλες μας για να εξαπατούν κόσμο, με πολλούς να καταλήγουν στο εξωτερικό χωρίς να έχουν να μείνουν πουθενά και δεύτερον νιώθεις παραβιασμένος βλέποντας τις βίλες σου σε ψεύτικές ιστοσελίδες. Είναι πραγματικά τρομακτικό συναίσθημα.

Η ίδια συμμορία θεωρείται ότι βρίσκεται πίσω από δύο ακόμη τέτοια πλαστά site το  Canarian  Luxury Villas και το Verbier Chalet Rentals. Όλα αυτά μοιράζονται το ίδιο διαφημιστικό αντίγραφο, το οποίο έκλεψαν από την Health Holiday Company με έδρα το Λονδίνο.  Το μοντέλο που χρησιμοποιούσαν οι απατεώνες και στις τρεις ιστοσελίδες ήταν πληρωμή μέσω τραπεζικού εμβάσματος, μια συναλλαγή που δεν μπορεί να αντιστραφεί.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα independent