Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΑυστρία: Λατρεύουν τις διακοπές στην Ελλάδα, ψήφος εμπιστοσύνης και το 2020

Αυστρία: Λατρεύουν τις διακοπές στην Ελλάδα, ψήφος εμπιστοσύνης και το 2020

|

Η Ελλάδα βρίσκεται από το 2014 σε συνεχή ανοδική πορεία στην τουριστική κίνηση από την Αυστρία, σημειώνοντας ρεκόρ αυξήσεων, με κορύφωση το 2019, κατά το οποίο παρέμεινε, με διαφορά, στην κορυφή των προτιμήσεων των Αυστριακών για τις κύριες θερινές διακοπές τους, έχοντας πετύχει θεαματική αύξηση της τάξης του 22,3% σε σχέση με το 2018.

Μπορεί εμείς να ακούμε Αυστρία και να σκεφτόμαστε κακούς και αντιπάλους, όμως οι Αυστριακοί αποδεικνύονται οι καλύτεροι φίλοι της Ελλάδας. Από το 2014 όλο και αυξάνεται το ποσοστό των επσκεπτών από την χώρα των Αλπεων και μάλιστα για το 2020 είναι και επίσημα ο πρώτος προορισμός καλοκαιρινών διακοπών ξεπερνώντας τους ..γείτονές μας, Τούρκους με βάση τις έως τώρα προκρατήσεις…  

Αυτό προκύπτει από τη συμμετοχή της TUI Αυστρίας στην έκθεση Holiday Fair Vienna όπου το παρών έδωσε και ο ΕΟΤ, Συνεκθέτες στο ελληνικό περίπτερο είναι οι Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, η Πάρος, αλλά και μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις. Ο νικητής της περυσινής χρονιάς, η Τουρκία, φέτος βρίσκεται στη δεύτερη θέση μετά τη χώρα μας, ενώ τρίτη έρχεται η Αίγυπτος. Υψηλή ζήτηση στην έκθεση παρουσίασαν και τα ταξίδια στην Ιταλία και την Ισπανία.

Η έκθεση είχε 160.000 επισκέπτες οι οποίοι ενημερώθηκαν για τάσεις και προσφορές διακοπών ενώ καθημερινά από το περίπτερο 250 τμ. Της TUI περνούσε μεγάλος όγκος επισκεπτών για συμβουλές διακοπών . Ξενοδοχειακά brand όπως τα TUI Magic Life, TUI Blue, RIU, Atlantica, Grecotel αλλά και η TUI Cruises, είχαν παρουσία στο περίπτερο της TUI με μεγάλη ζήτηση από τους επισκέπτες. Κατα μέσο όρο, οι επισκέπτες δαπάνησαν 3.650 ευρώ στις κρατήσεις που πραγματοποίησαν στην TUI, 150 ευρώ περισσότερα από πέρυσι, ενώ η περίοδος προκρατήσεων προσελκύει επιπλέον κρατήσεις.

Μάλιστα, πριν ξεκινήσει η έκθεση δόθηκε στη δημοσιότητα έκθεση συμπερασμάτων από την  προϊσταμένη του Γραφείου Αυστρίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Ελένη Μελιτά  η Ελλάδα βρίσκεται από το 2014 σε συνεχή ανοδική πορεία στην τουριστική κίνηση από την Αυστρία, σημειώνοντας ρεκόρ αυξήσεων, με κορύφωση το 2019 (της τάξης των 515.000 επισκεπτών), κατά το οποίο παρέμεινε, με διαφορά, στην κορυφή των προτιμήσεων των Αυστριακών για τις κύριες θερινές διακοπές τους, έχοντας πετύχει θεαματική αύξηση της τάξης του 22,3% σε σχέση με το 2018.

Η ίδια σημειώνει ότι στο πλαίσιο των παρουσιάσεων των φετινών προγραμμάτων, όλες οι προβλέψεις των Αυστριακών τουριστικών πρακτόρων, ως προς τις προκρατήσεις του 2020 για την Ελλάδα, είναι πάρα πολύ ευνοϊκές και ελπιδοφόρες, φέροντας την χώρας μας να κατέχει και πάλι την πρώτη θέση για τις καλοκαιρινές διακοπές και να προηγείται των ανταγωνιστριών της χωρών, της Ισπανίας (απέναντι στην οποία οι προκρατήσεις για την Ελλάδα είναι περισσότερες κατά 30%), της Κροατίας και της Ιταλίας.

Σύμφωνα με την κ. Μελιτά, οι Αυστριακοί είναι παραδοσιακοί και επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες της Ελλάδας, την οποία γνωρίζουν και αγαπούν, θέλοντας να ανακαλύψουν πολύ περισσότερα πέραν από τους πολύ γνωστούς προορισμούς όπως Μύκονος, Σαντορίνη, Κρήτη, Ρόδος, Κως, και, επιπλέον, σύμφωνα με σχετικές έρευνες, οι περισσότεροι από αυτούς ταξιδεύουν ατομικά, ενημερώνονται ατομικά και προβαίνουν μόνοι τους διαδικτυακά σε online κρατήσεις.

«Πέρα από το παραδοσιακό τουριστικό προϊόν της Ελλάδας, που έρχεται πρώτο στην προτίμησή τους και που είναι ήλιος και θάλασσα, τους ενδιαφέρει πολύ ο πολιτιστικός τουρισμός, η επίσκεψη πόλεων, έχοντας αρχίσει να ανακαλύπτουν την Αθήνα, από την οποία έμειναν κατενθουσιασμένοι οι Αυστριακοί τουριστικοί πράκτορες οι οποίοι συμμετείχαν σε ταξίδι που διοργάνωσε πρόσφατα το Γραφείο Αυστρίας του ΕΟΤ», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Μελιτά.

Η ίδια, προσθέτει ότι το Γραφείο, προσπαθώντας να διοργανώνει για δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες επισκέψεις σε λιγότερο γνωστούς προορισμούς, με ένα εναλλακτικό τουριστικό προϊόν, έχει ως στόχο, κατά πρώτο την ανάδειξη των πολλών εναλλακτικών προϊόντων της Ελλάδας, και κατά δεύτερο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, κάτι που ανταποκρίνεται και στα ενδιαφέροντα της πληθυσμιακής ομάδας των Αυστριακών ηλικίας 50 ετών και άνω.

Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Κρεμς, που εστιάστηκε σε ηλικίες 50 ετών και άνω, κατέδειξε πως αυτή η πληθυσμιακή ομάδα, με αρκετά υψηλό οικονομικό επίπεδο και χρόνο, ταξιδεύει μετά την κύρια θερινή σεζόν, προτιμώντας δηλαδή τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, και αυτό συντείνει πολύ στην επιμήκυνση της ελληνικής τουριστικής περιόδου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί το γεγονός ότι η Ένωση Συνταξιούχων Αυστρίας, διοργανώνοντας κάθε χρόνο ετήσιο ταξίδι για 10.000 μέλη της, το 2019 το πραγματοποίησε στην Κρήτη, η οποία θα είναι ο προορισμός της για τις διακοπές τους και το 2020.

Καταλήγοντας στις δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, η προϊστάμενη του Γραφείου Αυστρίας του ΕΟΤ τονίζει πως, από μέρους του, προωθείται ιδιαίτερα και ο μαθητικός τουρισμός προς την Ελλάδα. Όπως επισημαίνει, στην Αυστρία υπάρχουν πολλά σχολεία κλασικής παιδείας, τα οποία ενδιαφέρονται να επισκεφθούν την Ελλάδα ως γενέτειρα του Πολιτισμού, κάτι που για τη χώρα μας είναι επίσης μία καλή ευκαιρία για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την εξασφάλιση μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων για την επίσκεψή της.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός κατέχει εδώ και χρόνια μία από τις πρώτες θέσεις, ή και επανειλημμένα την πρώτη θέση, στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών για τις θερινές διακοπές τους, με κατά μέσο όρο πάνω από 450.000 (σ.σ. σε μία χώρα με συνολικό πληθυσμό 8,8 εκατομμύρια κατοίκους) να καταφθάνουν ετησίως στη χώρα μας.

 Με πληροφορίες από το tornosnews.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

Ιος – Cycladic Identity: “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Πότε και που παρουσιάζεται το πρόγραμμα "Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες"

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε και τι ώρα θα αλλάξει η… ώρα;

Πότε αλλάζει η ώρα; Γιατί πάγωσε η μόνιμη ώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες