Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑκτοπλοΐαCelestyal Cruises: Μία ακόμη κρουαζιέρα στο Αιγαίο, εκτόξευση της Μήλου για το...

Celestyal Cruises: Μία ακόμη κρουαζιέρα στο Αιγαίο, εκτόξευση της Μήλου για το 2018 και 19

|

Άνοδο 15% στην επιβατική κίνηση για το 2018 βλέπει η Celestyal Cruises – Παρουσίαση της νέας επταήμερης εκδρομής στο Αιγαίο με διανυκτέρευση σε Μύκονο και Σαντορίνη – Αγαπημένο νησί για το 2018 και 2019 η Μήλος καθώς από τις 9 προσεγγίσεις του 2017 θα φτάσει στις 29 το 2019 (!!!) 

Η Ελλάδα θα πρέπει να αναπτύξει τις υποδομές σε τουλάχιστον έξι λιμάνια για να μπορούν να υποδεχθούν νέα μεγάλα κρουαζιερόπλοια, επεσήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal Cruises και πρόεδρος του ευρωπαϊκού τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (CLIA Europe) κ. Κυριάκος Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια παρουσίασης του απολογισμού του 2017 και των νέων σχεδίων της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια. Όπως είπε μέσα στα επόμενα περίπου 10 χρόνια στις θάλασσες θα εμφανιστούν 75 νέα κρουαζιερόπλοια με δυνατότητες μεταφοράς 4.500 επιβατών και με πλήρωμα 3.000 ναυτικούς.

Ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε ότι και το 2018 η Celestyal Cruises θέτει ως προτεραιότητα της να παρουσιάσει στους επιβάτες ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Ελλάδα διατηρώντας ωστόσο παράλληλα την παρουσία της στη Κούβα παρά τα «εμπόδια» που θέτει η προεδρία Τραμπ καθώς κάθε φορά που λαμβάνεται μια απόφαση που επηρεάζει τις σχέσεις ΗΠΑ-Κούβα περιορίζεται σημαντικά το ρεύμα των αμερικανών τουριστών προς την νησιωτική χώρα της Καραϊβικής.

Σημείωσε ότι το 2016 και το 2017 ήταν δύσκολες χρονιές για την κρουαζιέρα καθώς μειώθηκαν οι προσεγγίσεις των πλοίων ωστόσο η Celestyal Cruises δεν μείωσε ούτε τις προσεγγίσεις, ούτε τις δραστηριότητες της.

Συμπλήρωσε ότι από το 2015 αυξάνουν τους προορισμούς στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στην σημαντική εξάρτηση που είχαν από την αγορά της Βόρειας Αμερικής λέγοντας ότι στόχος είναι η «απεξαρτητοποίηση» και δίνουν βάρος στην τουρκική αγορά θέλοντας να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους Τούρκους στα κρουαζιερόπλοια και να γνωρίσουν την Ελλάδα. «Εάν καταφέρουμε να προσελκύσουμε το 1% του πληθυσμού της Τουρκίας θα χρειαστεί να διπλασιάσουμε τον στόλο μας. Επίσης δεν θέλουμε να πηγαίνούμε ξένους στην Τουρκία αλλά να φέρνουμε Τούρκους στην Ελλάδα και αυτό θα επηρεάσει θετικά τις τοπικές κοινωνίες και θα φέρει ανάπτυξη στον τουρισμό» είπε χαρακτηριστικά.

Η εταιρεία στοχεύει ωστόσο και στην κινεζική αγορά. Στελέχη της σημείωναν ότι στα κρουαζιερόπλοια θα υπάρχουν κινέζοι και άνθρωποι που μιλάνε κινέζικα (στην υποδοχή, στην εξυπηρέτηση κ.α.) καθώς οι κινέζοι δεν είναι προσαρμοσμένοι σε αυτό τον τρόπο διακοπών και δεν μιλάνε αγγλικά, τα ενημερωτικά φυλλάδια θα είναι και στα κινέζικα ενώ ανάλογα θα προσαρμοστεί και η κουζίνα καθώς σε κάθε γεύμα θα διαμορφωθεί μια γωνιά με κινεζικά εδέσματα.

Αναφερόμενος στον απολογισμό ανέφερε ότι ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και στόχος για το 2018 είναι στην ευρωπαϊκή αγορά να αυξηθεί ο αριθμός κατά 50%, στην Ασία επίσης 50% και στις ΗΠΑ κατά 10%. Όπως ειπώθηκε το 2017 κλείνει με θετικό πρόσημο για τη Celestyal Cruises, καθώς διατηρήθηκε ο αριθμός επιβατών στους 100.000 με δραστηριοποίηση δύο πλοίων στο Αιγαίο, το Celestyal Olympia και το Celestyal Nefeli, πραγματοποιώντας 598.000 προσεγγίσεις σε ελληνικά λιμάνια.

Παρουσίασε επιπλέον το νέο 7ημερο ταξίδι «Ειδυλλιακό Αιγαίο» το οποίο περιλαμβάνει διανυκτέρευση σε δυο νησιά (Μύκονο και Σαντορίνη) με στόχο οι επισκέπτες να τα ανακαλύψουν περισσότερο αλλά και να ξοδέψουν περισσότερο χρήμα σε αυτά. Και βέβαια τονίζοντας ότι στόχος είναι η τόνωση της τοπικής κοινωνίας… Και έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την Μήλο… Με το νησί των Δυτικών Κυκλάδων να σημειώνει αύξηση της τάξης του 21%…  Μάλιστα, αυξάνονται και οι προσεγγίσεις στη Μήλο όπου το πλοίο θα παραμένει όλη την ημέρα. Ειδικότερα το 2017 έγιναν 9 προσεγγίσεις στο κυκλαδίτικο νησί, το 2018 θα φτάσουν τις 24 και το 2019 θα αγγίξουν τις 29.

Υπογράμμισε ότι είναι υπέρ του «λιγότεροι επιβάτες και αύξηση ποιότητας» λέγοντας ότι προτιμά «καλύτερους επιβάτες που θα μένουν στην Ελλάδα περισσότερο και θα ξοδεύουν περισσότερα».

Επιπλέον, τόνισε την προσπάθεια της εταιρείας για επιμήκυνση τη τουριστικής περιόδου με την αναχώρηση των πλοίων της 20 ημέρες νωρίτερα σε σχέση με το 2016 ενώ στόχος ως το 2020 περίπου να πραγματοποιούνται όλο το χρόνο κρουαζιέρες στην Ελλάδα.

Επίσης το 2018, τα δρομολόγια της εταιρείας θα παραταθούν για δύο περίπου εβδομάδες με δύο τριήμερες κρουαζιέρες «Εικόνες Αιγαίου» στις 2 και 9 Νοεμβρίου και δύο 4ήμερες κρουαζιέρες εικόνες Αιγαίου στις 29 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου. Το 2019 προβλέπεται, επίσης, 12% αύξηση των προγραμματισμένων αναχωρήσεων με 100 αναχωρήσεις συνολικά.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο Επιχειρήσεων της εταιρείας, καπ. Γεώργιο Κουμπενά, το 2017, η συνολική συνεισφορά της Celestyal Cruises στην ελληνική οικονομία ανήλθε σε 103εκ. ευρώ, με 30εκ. ευρώ εξ αυτών να αφορούν άμεσες λειτουργικές δαπάνες, ενώ δαπανήθηκαν 5.5 εκ.ευρώ σε ελληνικές επιχειρήσεις (τρόφιμα/ποτά) και 3 εκ. ευρώ, για έξοδα προβολής και διαφήμισης της  Ελλάδας στο εξωτερικό.

Για την Κωνσταντινούπολη ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι εφόσον ξεπεραστούν οι ενδοιασμοί των επιβατών τότε υπάρχει ενδεχόμενο να επανεξετάσουν την ένταξη της στο πρόγραμμα των ταξιδιών.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα tovima.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ηλεία: Διπλός σεισμός, ο δεύτερος στους 5,7 R το πρωί της Παρασκευής

Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τους σεισμούς: «Δεν έχει δώσει δονήσεις το ρήγμα» - Κλειστά τα σχολεία

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μετά από 13 χρόνια επαναλειτουργεί η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή στην Ελλάδα

Η δεξαμενή Νο3 των Ναυπηγείων μετονομάστηκε σε «Σταύρος Νιάρχος». Στα 20 εκατ. ευρώ η αξία της επισκευής, που διήρκεσε επτά μήνες. Δημιουργούνται πάνω από 500 θέσεις εργασίας. Οι δυνατότητες.

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο (!!!)

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο με κρούστα πάπρικας-μουστάρδας

Νάξος – Δαμαλάς: Ανταλλαγή παραδοσιακών σπόρων

Πότε και που θα γίνει η παραδοσιακή ανταλλαγή σπόρων και η γιορτή για την Ανοιξη

Πανναξιακός ΑΟ: Το “αντίο” στον Γιάννη Καρούση

Η Νάξος αποχαιρετά τον Γιάννη Καρούση - Το "αντίο" από τον Πανναξιακό ΑΟ

Πανναξιακού ΑΟΝ – ΑΜΣ Φιλωτίου: Τι απαντούν στην καταγγελία της Κατερίνας Μουστάκη;

Κοινή ανακοίνωση από τις Διοικήσεις Πανναξιακού ΑΟΝ και ΑΜΣ Φιλωτίου για την καταγγελία της Κατερίνας Μουστάκη σχετικά με την παρουσία άγνωστου άνδρα στα αποδυτήρια του κλειστού γυμναστηρίου Νάξου - Η απάντηση Μουστάκη

Πρόταση δυσπιστίας: 159 «όχι» από την Βουλή

Τέταρτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να υπερασπιστεί την πλειοψηφία της κυβέρνησης στη Βουλή

Νέα Δημοκρατία: Παραιτήθηκαν Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος λόγω ποτού με γνωστό επιχειρηματία;

Παραιτήθηκαν Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος - «Η συμμετοχή σε μια κοινωνική συνάντηση έδωσε το λάθος μήνυμα», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα