Διάκριση και στη γαστρονομία

Μπορεί η Σαντορίνη και η Μύκονος να φημίζονται για το ηλιοβασίλεμα, τον ρομαντισμό ή την διασκέδαση, όμως κάποιοι πιστεύουν ότι τα νησιά αυτα έχουν και γαστρονομική ...αξία. Κι έτσι τρία νησιά της Ελλάδας βρίσκονται στον τελετυαίο κατάλογο που έχει σχέση με τη γαστρονομία σε παγκόσμιο επίπεδο. Και αναφέρουμε: Σαντορίνη (στην 5η θέση), Μύκονος (12η θέση) και Κρήτη (στην 18η θέση) συγκαταλέγονται στα 20 καλύτερα νησιά στον κόσμο, στα οποία οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ξεχωριστό, υπέροχο φαγητό, σύμφωνα με τη βαθμολογία των αναγνωστών του περιοδικού «Travel&Leisure».

H λίστα με τα 20 κορυφαία γαστρονομικά νησιά του κόσμου έχει ως εξής:

1) Ναντάκετ, Μασαχουσέτη

2) Άγιος Βαρθολομαίος, Καραϊβική

3) Μάουι, Χαβάη

4) Σικελία, Ιταλία

5) Σαντορίνη, Ελλάδα

6) Μαλδίβες, Ινδικός7) Νήσος Χάρμπορ, Μπαχάμες

8) Κάπρι, Ιταλία

9) Χίλτον Χέντ, Νότια Καρολίνα

10) Οάχου, Χαβάη

11) Μπαλί, Ινδονησία

12) Μύκονος, Ελλάδα

13) Μάλτα, Μεσόγειος

14) Μαγιόρκα, Ισπανία

15) Νήσος Βανκούβερ, Καναδάς

16) Φλόριντα Κις, ΗΠΑ

17) Νήσοι Γκόλντεν, Τζόρτζια

18) Κρήτη, Ελλάδα

19) Καουάι, Χαβάη

20) Ανγκουίλα, Καραϊβική

Πηγή: Tornosnews.gr