Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΔωδεκάνησα - Καστελόριζο: "Ελάτε διακοπές, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα"

Δωδεκάνησα – Καστελόριζο: “Ελάτε διακοπές, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα”

|

Αρκετοί επισκέπτες στο Καστελόριζο, πήραν σήμερα το δρόμο της … επιστροφής ενοχλημένοι από τις χθεσινές πτήσεις τουρκικών αεροπλάνων πάνω από το νησί  – Η άμεση αντίδραση του Δημάρχου Γιώργου Σαμψάκου …  Επίτιμος δημότης ο υφυπουργός Στεφανής

Η ελληνοτουρκική ένταση φαίνεται πως ανησύχησε κάποιους από τους τουρίστες που παραθέριζαν στο Καστελόριζο, ωθώντας τους να φύγουν από το νησί νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Εν μέσω τουρκικών προκλήσεων με τη NAVTEX, περίπου εκατό τουρίστες αναχώρησαν με το πλοίο της γραμμής από το Καστελόριζο, μετά και τις χθεσινές εικονικές αερομαχίες ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών στην περιοχή. Κάποιοι από αυτούς φαίνεται πως έφυγαν νωρίτερα από ότι είχαν προγραμματίσει, σύμφωνα με τουριστικό πράκτορα του νησιού.

Αιτία; Τα ζεύγη τουρκικών F-16 που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης χθες, από τις 16:12 έως και τις 16:51. «Οι τουρίστες φοβήθηκαν και μπήκαν στα κινητά τους για να ενημερωθούν και να δουν τι έγινε. Λίγο αργότερα μάζεψαν άρον, άρον τις πετσέτες και τις ομπρέλες από την παραλία και έφυγαν για τα δωμάτιά τους, ενώ όσοι κοιμούνταν ξύπνησαν από τον εκκωφαντικό ήχο» ανέφερε στην εφημερίδα «Έθνος» ο τουριστικός πράκτορας του νησιού, Κωνσταντίνος Παπουτσής.

«Μας ρωτούν πως είναι τα πράγματα ενώ κάποιοι προχωρούν σε ακυρώσεις για τον Αύγουστο. Το απόγευμα της Τρίτης είχαμε κίνηση από τουρίστες που έκοβαν εισιτήριο για να φύγουν με το καράβι το πρωί της Τετάρτης» υποστήριξε, ενώ ένας ακόμη επιχειρηματίας του νησιού έκανε λόγο για ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση στο λιμάνι το πρωί της Τετάρτης όπου το πλοίο της γραμμής απέπλεε για Ρόδο. «Εμείς γελάμε γιατί έχουμε συνηθίσει να ζούμε με τις αερομαχίες αλλά οι τουρίστες φοβήθηκαν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

Σαμψάκος: «Το μέρος είναι ασφαλές»

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε από την πλευρά του ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Σαμψάκος ο οποίος ανέφερε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία προκαλεί ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Εμείς κρατάμε γερά, όπως κάθε μέρα έτσι και τώρα», είπε χαρακτηριστικά. «Ο κόσμος να έρθει να κάνει τις διακοπές του και να μην φοβηθεί τίποτα. Όσοι έχουν προγραμματίσει να επισκεφτούν το Καστελόριζο να έρθουν κανονικά, το μέρος είναι ασφαλές και από τις τουρκικές προκλήσεις και από τον κορωνοϊό.

Μπορεί η Τουρκία σε λάθος εποχή να αποφάσισε να κάνει την κίνηση αυτή, όμως τι να κάνουμε θα περάσει κι αυτό», υποστήριξε μιλώντας στο newsit.gr. O δήμαρχος του νησιού επιβεβαίωσε ότι περίπου 100 τουρίστες έφυγαν από το νησί.

«Τους κατανοώ, αλλά δεν τίθεται θέμα. Εμείς δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε; Το νησί μας απέχει από την Τουρκία μόλις 1,25 ναυτικά μίλια να το εγκαταλείψουμε;», είπε προσθέτοντας ότι τα πλοία δεν φαίνονται καθώς βρίσκονται πολλά ναυτικά μίλια μακριά.

«Μόνο τις πτήσεις των αεροσκαφών χθες το απόγευμα, που ήταν διαδοχικές καταλάβαμε, τα οποία όμως αναχαιτίστηκαν από τα δικά μας και τελείωσε νωρίς η όλη ιστορία», συμπλήρωσε.

Αμύγλαδος: Εχουμε αποκτήσει σκληράδα»

Μιλώντας στο MEGA, ο αντιδήμαρχος του νησιού, Στράτος Αμύγδαλος, χαρακτήρισε το Καστελόριζο ως πολύ σκληρό…  «Όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα, όσα γράφονται, όσα γίνονται (σ.σ. υπερπτήσεις) μας έχουν καλλιεργήσει μια σκληράδα. Το νησί ψυχολογικά είναι έτοιμο για τέτοιες καταστάσεις. Αισθανόμαστε ασφάλεια, η δύναμη αποτροπής στο νησί μας είναι πολύ μεγάλη» τόνισε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο της ακριτικής νήσου, το οποίο το ερχόμενο Σάββατο, θα ανακηρύξει ως επίτιμο δημότη, τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή. «Ο κ. Στεφανής στάθηκε για χρόνια δίπλα στο νησί μας. Η βράβευση αυτή είναι προς τιμήν και περηφάνια για όλους τους Έλληνες στρατιώτες» είπε ο αντιδήμαρχος.

Ο κ. Αμύγδαλος υπογράμμισε ότι το Καστελόριζο διατηρεί σχέσεις εμπορικές και τουριστικές με το Κας, τη γειτονική πόλη στις ακτές της Τουρκίας, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως «άλλο ο τουρισμός και άλλο η πατρίδα, η οποία είναι πάνω από όλους».

Με πληροφορίες από εφημερίδα «Έθνος», newsit.gr, megatv.com

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν