Δυναμικό μπάσιμο Σύρου στην αγορά της Πολωνίας

Μετά την πρόσφατη επίσκεψη 4 καθολικών πολωνών ιερέων (από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου), υπεύθυνων των προσκυνηματικών κέντρων εξερχόμενου τουρισμού και 8 εκπροσώπων εξειδικευμένων τουριστικών γραφείων της χώρας, η Σύρος εντάχθηκε στους τουριστικούς προορισμούς των τουριστικών πρακτορείων της Πολωνίας. Οι ενέργειες αυτές αποτελούν καρπό των προσπαθειών που καταβάλλει η Ένωση Ξενοδόχων Σύρου με το τουριστικό πρακτορείο Siros Travel και έχουν την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. 

Κατά την χρονική διάρκεια της παραμονής τους στο νησί επισκέφθηκαν όλους τους πολιτιστικούς, μουσειακούς και αθλητικούς χώρους. Επισκέφθηκαν επίσης ένα μεγάλο αριθμό Καθολικών και Ορθόδοξων ναών, στο δε ναό του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο και μετά το πέρας της επίσκεψης σε αυτόν, τέλεσαν την Θεία Λειτουργία στην Πολωνική γλώσσα. Η χορωδία της Καθολικής εκκλησίας συμπλήρωσε το πρωτόγνωρο αυτό εκκλησιαστικό γεγονός, ψάλλοντας προς τιμή των θρησκευτικούς ύμνους, η μουσική απόδοση των οποίων άγγιξε την ακουστική τελειότητα. Το ταξίδι τους συμπληρώθηκε με μία μονοήμερη επίσκεψη γνωριμίας στο νησί της Τήνου, η οποία Τήνος συμπεριλαμβάνεται σε συγκεκριμένο τουριστικό πακέτο πώλησης Island Hopping. Την τελευταία ημέρα παραμονής των στο νησί έγιναν δεκτοί από τον Σεβασμιότατο Επίσκοπο της Καθολικής εκκλησίας κ. Πέτρο, όπου τους εδόθη η άμεση δυνατότητα να πληροφορηθούν για την ιστορική, θρησκευτική και κοινωνική παρουσία της Καθολικής κοινότητας στην Σύρο, αλλά και γενικότερα στοιχεία τουριστικού ενδιαφέροντος.

Ήδη έχουν υπογραφεί τα προσύμφωνα συνεργασίας με τους πολωνούς τουριστικούς πράκτορες, ενώ μέσα στο 2016 θα υπογραφούν τα επίσημα πακέτα συνεργασίας, τα οποία θα περιλαμβάνουν τον εκκλησιαστικό, μαθητικό, φοιτητικό και αθλητικό τουρισμό καθώς και αποστολές για ειδικές μορφές τουρισμού. Το πρώτο γκρουπ αναμένεται την περίοδο των Χριστουγέννων ή το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο. Οι Πολωνοί επισκέπτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα τριήμερα που εορτάζονται στη Σύρο και τις καθολικές λειτουργίες. Το 93% των Πολωνών είναι καθολικοί.

Πηγή: Tornosnews.gr και εφημερίδα "Κοινή Γνώμη"

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News