Ελλάδα: Έκλεισαν τα σύνορα από Κίνα για ταξίδια τουρισμού

Φρένο στα ταξίδια και τις οργανωμένες εκδρομές από την Κίνα προς τη χώρα μας, λόγω των νέου κοροναϊού, έβαλε η κινεζική κυβέρνηση

Όπως προκύπτει από συνάντηση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με την πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Zhang Qiyue, οι κινεζικές αρχές έχουν αναστείλει όλες τις οργανωμένες εκδρομές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με στόχο την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού.

Γεγονός που σημαίνει ότι παύουν να πραγματοποιούνται οργανωμένα ταξίδια από την Κίνα και προς την Ελλάδα, κάτι που είναι ιδιαιτέρως συχνό, καθώς εκατοντάδες Κινέζοι έρχονται κάθε χρόνο στη χώρα μας για τουρισμό. Και με δεδομένο ότι έχουμε τις επόμενες ημέρες την Πρωτοχρονιά για τους Κινέζους, το πλήγμα αναμένεται να είναι μεγάλο. Μην βάλουμε και τα ταξίδια για γάμους... 

Στη συνάντηση, που είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση για τον νέο κοροναϊο, συμμετείχαν επίσης η παιδίατρος-λοιμωξιολόγος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Έλενα Μαλτέζου, η επιστημονική συνεργάτιδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας Αγγελική Δρελιώζη, εκ μέρους της κινεζικής πρεσβείας ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικών Υποθέσεων και ΜΜΕ Chen Wendi, καθώς και ο πρώτος γραμματέας για θέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας Zhao Xiangdong.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας για τα μέτρα που λαμβάνονται  στην Κίνα για τον έλεγχο της επιδημίας.

Ο υπουργός Υγείας, από την πλευρά του, ενημέρωσε την κινεζική αντιπροσωπεία για τα μέτρα πρόληψης που ήδη έχουν λάβει οι ελληνικές υγειονομικές αρχές τόσο στα αεροδρόμια όσο και στα νοσοκομεία. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να υπάρχει σύνδεσμος συνεχούς επικοινωνίας μεταξύ Υπουργείου Υγείας-ΕΟΔΥ και κινεζικής πρεσβείας. 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα ethnos.gr