Δευτέρα, 25 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΕλλάδα - Αν. Γκερέκου: "Ανάγκη για τη δημιουργία νέου αφηγήματος στον Τουρισμό"

Ελλάδα – Αν. Γκερέκου: “Ανάγκη για τη δημιουργία νέου αφηγήματος στον Τουρισμό”

|

Σκέψεις (αλλά και προσευχή) από την Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κα Αντζελα Γκερέκου καθότι η χρονιά μοιάζει δύσκολη – “Χρειάζεται τώρα να είμαστε πιο έτοιμοι και ενωμένοι  από ποτέ, καθώς έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας και οδεύουμε σε αχαρτογράφητες περιοχές”.

Η αλληλεξάρτηση είναι πλέον το κύριο χαρακτηριστικό των οικονομιών και ειδικά όταν πρόκειται για μια  χώρα μικρή όπως η Ελλάδα, με μια οικονομία παραγωγικά αδύναμη, η οποία θα πρέπει να αναπτυχθεί μέσα σε ένα διεθνές οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον, το οποίο είναι αβέβαιο, ταραχώδες και ανελέητα ανταγωνιστικό.

Άρθρο της Άντζελα Γκερέκου (πρόεδρος του ΕΟΤ)

Η ανάκαμψη που, κάποια στιγμή όλοι συζητάμε  θα έρθει στον παγκόσμιο τουρισμό, βέβαια δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί με ακρίβεια βάσει των προηγούμενων κρίσεων, πόσο μάλλον η παρούσα που έχει πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Η ανάγκη νέου αφηγήματος στον τουρισμό αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

Διάβασα πρόσφατα σε μια έρευνα της Ipsos Opinion ότι μόνο 4% των καταναλωτών πιστεύουν ότι χρειάζεται τα brands , να σταματήσουν την διαφήμιση αλλά τονίζουν ότι ο τρόπος προσέγγισης και το περιεχόμενο χρειάζεται να αλλάξει στην ίδια μελέτη  παρατηρώ ότι το θέμα  και “υγειονομικής”  (πρωτόκολλα ασφάλειας) αποτελεί πλέον ίσως το πιο σημαντικό αίτημα των εν δυνάμει επισκεπτών γενικότερα.

Αξίζει όλοι να επισημάνουμε και να συγχαρούμε τις συντονισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης, αλλά και την ανταπόκριση  όλων μας, διότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό που ελήφθησαν εγκαίρως όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Μέχρι σήμερα η χώρα μας έχει δείξει εικόνα υπευθυνότητας και σοβαρότητας στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον, κάτι που μελλοντικά θα το «εισπράξει», εφόσον συνεχίσει να κινείται με τον ίδιο ρυθμό βάσει σχεδίου και είναι σημαντικό να συνεχίσουμε όλοι μαζί.

Χρειάζεται τώρα να είμαστε πιο έτοιμοι και ενωμένοι  από ποτέ, καθώς έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας και οδεύουμε σε αχαρτογράφητες περιοχές.

Είναι επίσης  σημαντικό η διατήρηση του παραγωγικού ιστού, των επιχειρήσεων και της εργασίας, της ευρύτερης οικονομίας μέχρι την εξομάλυνση της κρίσης, και πρέπει να αποτελεί κύριο μέλημα της πολιτείας.

Η δομή και η έκταση των αποφάσεων οικονομικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο αποτελεί κρισιμότατο παράγοντα συμβολής προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αυτή η εποχή πιστεύω επίσης πρέπει να λειτουργεί καθοριστικά και ως εκπαίδευση για όλους μας από την αρχή!

Επομένως κάθε γεγονός μας διδάσκει και μας εξελίσσει.

Κρατάμε λοιπόν επαφή με τους ανθρώπους μας επικοινωνούμε, ότι μας απασχολεί, η τεχνολογία είναι το εργαλείο δεν χάνουμε την επαφή!

Είναι περίοδος της γνώσης, της ανάπτυξης, της δύναμης να τροφοδοτήσουμε τον εαυτό μας (πνευματικά, ψυχικά, σωματικά) και να τροφοδοτήσουμε το έργο που μας ενδιαφέρει, τις σχέσεις που μας ενδιαφέρουν…όλα κάνουν τον κύκλο τους και πρέπει να δράσουμε με σοφία και πρόγραμμα, ναι πρόγραμμα και να παραμείνουμε στο στόχο μας ώστε να μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε την εσωτερική μας δύναμη και ηρεμία για να τη χρησιμοποιήσουμε θετικά ακόμα και στα όποια αβέβαια σενάρια .

Οφείλουμε πρώτα από όλα στον εαυτό μας και στα παιδιά μας, να ανακαλύψουμε την κρυμμένη ευλογία  που μπορεί να υπάρχει εδώ..και να συγχρονιστούμε μαζί της..

θα κλείσω αυτές τις σκέψεις μου με μια προσευχή..

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ

*Δώσε μου την ωραιότητα της ψυχής και αξίωσε με, με αρμονία ψυχής και σώματος.

Βοήθα με να υπολογίζω τους σοφούς ως πλούσιους .

.. και χάρισέ μου τον πλούτο που μόνο ο εγκρατής άνθρωπος μπορεί να υπομείνει και να διατηρήσει…”

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Διακοπή σήματος της ΕΡΤ από τις 13 Αυγούστου – Χωρίς κρατικά κανάλια και ραδιόφωνα

Στο «σκοτάδι» η κεντρική Νάξος λόγω βλάβης στις κεραίες αναμετάδοσης στο όρος Ζας. Τα ιδιωτικά κανάλια εκπέμπουν κανονικά.

24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 28 Αυγούστου – Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και αλλαγές πτήσεων

Πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο με αφορμή το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο. Στάση εργασίας από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας – Τι ανακοίνωσαν AEGEAN και Olympic Air.

Εκλογικός νόμος: Σενάρια αλλαγών στη Ν.Δ., ο πήχης, το μπόνους και οι …χαμένες έδρες

Παρά τις διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη, στο εσωτερικό της Ν.Δ. φουντώνει η συζήτηση για παρεμβάσεις στον εκλογικό νόμο και την αυτοδυναμία. (παραδείγματα)

Δωρεάν μετακινήσεις για ερασιτεχνικά σωματεία Αιγαίου & Ιονίου από το 2026, τι αναφέρει ο κος Βρούτσης

650 σωματεία και 35.000 αθλητές ωφελούνται από την απόφαση για δωρεάν ακτοπλοϊκές μετακινήσεις στα νησιά. - Το σχόλιο του κου Βρούτση

200 χρόνια «Ελπίς» – Σημαντικό αρχειακό έργο για το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

18.000 έγγραφα και εκατοντάδες φάκελοι ταξινομήθηκαν, φωτίζοντας την ιστορία της δημόσιας υγείας στη Σύρο και τις Κυκλάδες.

Η πατρίδα στην καρδιά – Το ταξίδι, η ξενιτιά και η επιστροφή (video)

Μια λογοτεχνική αφήγηση από την Στέλλα Νικολάκη για τον καημό της ξενιτιάς και τη γλυκιά ελπίδα της επιστροφής (video)

Νάξος: Αγνοείται η «Κανέλλα», έκκληση από τα μέλη του ταξιδιωτικού πρακτορείου Naxos Tours

Η αγαπημένη μασκότ της παραλίας λείπει εδώ και πέντε ημέρες – Πώς μπορείτε να βοηθήσετε.

Εγκρίθηκε: Δωρεάν μετακίνηση για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα

Μεγάλη νίκη για τον νησιωτικό αθλητισμό μετά το αίτημα του Γ. Λεονταρίτη – Τα σωματεία θα ταξιδεύουν χωρίς κόστος με τα επιδοτούμενα πλοία.

Πάρος: Σύλληψη 33χρονου για τον βιασμό 24χρονης Γαλλίδας

Συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής 33χρονος αλλοδαπός στην Πάρο, μετά από καταγγελία 24χρονης Γαλλίδας για βιασμό.

Νάξος – Κατερίνα Καμπανέλλη: «Στόχος η δημιουργία φεστιβάλ στη Νάξο με επίκεντρο το έργο του πατέρα μου» (video)

Συγκινητική συνέντευξη της κόρης του Ιάκωβου Καμπανέλλη για το Θεατρικό Μουσείο στη Νάξο και τα σχέδια για ένα ετήσιο φεστιβάλ.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί