Ελλάδα: Τετραήμερο Πρωτοχρονιάς με κόστος έως και 4.000 ευρώ (!!!)

Την ανηφόρα πήραν οι τιμές για κρατήσεις τελευταίας στιγμής την Πρωτοχρονιά σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας, όπως η Αράχωβα και τα Καλάβρυτα,  

Ωστόσο, αν ενδιαφέρεται κανείς για κρατήσεις στην ευρύτερη περιοχή των προορισμών μπορεί να βρει οικονομικότερες λύσεις για μία τετραήμερη απόδραση.

Το Tornos News αναζήτησε στοιχεία στις on-line ηλεκτρονικές πλατφόρμες κρατήσεων για χειμερινούς προορισμούς και βρήκε τις ακόλουθες τιμές:

  • Για ένα τετραήμερο στην Αράχωβα (σ.σ. φωτό web-greece.gr) με άφιξη  το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου και αναχώρηση στις 2 Ιανουαρίου το συνολικό κόστος για διαμονή μπορεί να φθάσει έως και τα 4.320 ευρώ. Όμως στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν επιλογές για διαμονή ακόμη και με 160 ευρώ. Η μέση πληρότητα των καταλυμάτων φθάνει στο 93%.   
  • Αντίστοιχα, στα Καλάβρυτα για τις ίδιες ημερομηνίες κράτησης οι ανώτερες τιμές φθάνουν έως 1.200 ευρώ. Όμως στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν και πολύ φθηνότερες επιλογές με το κόστος να κυμαίνεται μεταξύ 140 και 170 ευρώ. Η μέση πληρότητα των καταλυμάτων φθάνει στο 75%.   
  • Στο Πήλιο για το τετραήμερο οι ανώτερες τιμές έως 3.400 ευρώ ενώ οι χαμηλότερες ξεκινούν από 150 ευρώ. Η μέση πληρότητα των καταλυμάτων φθάνει στο 75%.
  • Στο Καρπενήσι υπάρχουν λίγα διαθέσιμα δωμάτια με τις τιμές για το τετραήμερο να κινούνται μεταξύ 400 και 500 ευρώ. Μικρή διαθεσιμότητα παρατηρείται και στα Ζαγοροχώρια με τις τιμές να κυμαίνονται μεταξύ 440 και 640 ευρώ.