Ελλάδα - Βρούτσης: "Μεγάλη η ζημιά στο τουρισμό, αλλά αναστρέψιμη"

Μεγάλο πλήγμα στο τουριστικό προιόν προκαλεί ο κορονοιός. Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ήταν αποκαλυπτικός απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

"Η σχέση του ΑΕΠ με τον τουρισμό είναι μεγάλη. Στο Αιγαίο και στις νησιωτικές περιοχές αγγίζει το 97%. Το πλήγμα και η ζημιά θα είναι μεγάλη, αλλά η βλάβη θα είναι αναστρέψιμη. Θα δώσουμε τη μάχη και θα βγούμε νικητές" δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Νωρίτερα ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και αντιπρόεδρος της Βουλής είχε ζητήσει την στήριξη των εποχικών εργαζομένων που ασχολούνται με τον τουρισμό.

"Δεν είναι μόνο οι μεγάλοι παίκτες. Πρέπει να στηρίξουμε και τους μικρομεσαίους που έβαλαν πλάτη και στήριξαν τη χώρα κατά την περίοδο των μνημονίων" δήλωσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και επικαλούμενος τα σχετικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας ανέφερε ότι ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων που απασχολούνται με τον τουρισμό είναι 650.000 και κατά εκτιμήσεις γύρω στους 200.000 είναι εποχικοί.

Ο Γιάννης Βρούτσης ανέφερε ότι στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδοθεί σήμερα ή αύριο θα περιλαμβάνει εκτός από το επίδομα των 800 ευρώ για τους μισθωτούς και την ρύθμιση για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας έως το τέλος Μαίου για όσους έληγε στα τέλη του τρέχοντος μήνα.

Μάλιστα, ο υπουργός Εργασίας γνωστοποίησε (έπειτα από σχετική παρέμβαση του Βασίλη Κεγκέρογλου) ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο για επέκταση του επιδόματος ανεργίας και σε όσους είχαν εργαστεί μόνο για ένα 4μηνο το 2019 και το επίδομα είχε λήξει στις 31/12/2019.

"Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και βάσει αυτών προχωρούμε. Αυτό που βιώνουμε είναι πρωτοφανές. Είναι ένα αχαρτογράφητο πέλαγος. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί σε τι περιπέτειες θα έμπαινε η χώρα μας, αλλά και όλος ο πλανήτης", κατέληξε ο υπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News