Ενωση Ξενοδόχων Νάξου: Μελέτη και "Μάθε τη Νάξο"

Η … αποκάλυψη θα γίνει σήμερα, Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και στις 6.30 το απόγευμα.. Που; Στα Γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου και όπως είναι λογικό απευθύνεται σε όλους όσους εμπλέκονται (άμεσα ή  έμμεσα) με τον τουρισμό… Και δεν είναι άλλοι από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου, την Ένωση Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Νάξου αλλά και τους υπόλοιπους φορείς…

Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση «η μελέτη είναι μία ολοκληρωμένη έρευνα για το τουριστικό προϊόν της Νάξου, με ερωτηματολόγια που αναλύθηκαν και έβγαλαν στατιστικά αποτελέσματα. Τα συμπεράσματα της μελέτης παρουσιάζουν ενδιαφέροντα δεδομένα προς ανάλυση και αξιοποίηση τους. Στοιχεία, όπως η ανάδειξη της διαφορετικότητας, μέσα από την ιδιαιτερότητα και μοναδικότητα των συστατικών της στοιχείων. Στοιχεία βελτίωσης για το ήδη υπάρχον προϊόν της. Στοιχεία που συνδέονται με την επαφή του τουρίστα “επισκέπτη του τόπου” στα πλαίσια της ταξιδιωτικής του εμπειρίας».

Και όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση: «Διερεύνηση Ανάπτυξης Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμό για τον Εμπλουτισμό του Τουριστικού Προϊόντος της Νάξου.  Συγκεντρωτική Διαχείριση Μέσα Από Ένα Πιλοτικό Διαδικτυακό Επιχειρηματικό Μοντέλο Προώθησης Και Προβολής.

Άξονες: 

    1. Αξιολόγηση συνολικού τουριστικού προϊόντος

    2. Διερεύνηση εναλλακτικών και ειδικών μορφών τουρισμού

    3. Αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων

    4. Νέα προϊόντα ταξιδιωτικής εμπειρίας

    5. Προώθηση και προβολή

Κύρια σημεία της μελέτης (Στόχος)

    • Αξιολόγηση του συνολικού τουριστικού προϊόντος

    • Αξιοποίηση των υπαρχόντων πόρων του νησιού.

    • Προτάσεις για  μελλοντικές δράσεις.

Μια ολοκληρωμένη έρευνα για το τουριστικό προϊόν της Νάξου με ερωτηματολόγια που αναλύθηκαν και έβγαλαν στατιστικά αποτελέσματα».