Επενδύσεις σε Μήλο και Κέα

Η Κέα αποκτά σύγχρονη μεγάλη τουριστική μονάδα

Οι υπογραφές έπεσαν και το ερώτημα τώρα είναι η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι οι τουριστικές επενδύσεις που έρχονται σε Κέα και Μήλο ενδεχομένως να αλλάξουν την μορφή των δύο νησιών στις Κυκλάδες. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, υπέγραψε τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, στις οποίες συναρμόδια είναι η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, για την έγκριση δημιουργίας δύο Σύνθετων Τουριστικών Καταλυμάτων, με τις οποίες καθορίζονται και οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία των έργων αυτών.
Η επένδυση της Μήλου αφορά στη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος στην περιοχή «Αμμουδαράκι», συνολικής δυναμικότητας 216 κλινών, που περιλαμβάνει ξενοδοχείο κλασσικού τύπου κατηγορίας πέντε αστέρων, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και κέντρο αναζωογόνησης (spa). Το πιο σημαντικό είναι ότι προβλέπεται η δημιουργία υποστηρικτικών έργων όπως εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, κολυμβητικές δεξαμενές, εσωτερικό οδικό δίκτυο, εσωτερικά δίκτυα υποδομών (ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, αποχέτευσης), έργα σύνδεσης με τα δίκτυα υποδομών, χώροι στάθμευσης οχημάτων, γήπεδα αθλοπαιδιών κ.ά. Φορέας του έργου είναι η «Axsite Αγροτική Τουριστική Α.Ε.».
Στην Κέα η τουριστική επένδυση συνολικής δυναμικότητας 230 κλινών πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην περιοχή «Βρόσκοπος» και θα περιλαμβάνει επίσης ξενοδοχείο κλασσικού τύπου πέντε αστέρων, τουριστικές επιπλωµένες κατοικίες, κέντρο θαλασσοθεραπείας εκατό ατόµων και κέντρο καταδυτικού τουρισµού. Όπως και στη Μήλο, θα πραγματοποιηθούν (τουλάχιστον προβλέπονται) υποστηρικτικά έργα όπως εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, μονάδα αφαλάτωσης, κολυμβητικές δεξαμενές, εσωτερικό οδικό δίκτυο, εσωτερικά δίκτυα υποδομών (ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, αποχέτευσης), έργα σύνδεσης με τα δίκτυα υποδομών, χώροι στάθμευσης οχημάτων, γήπεδα αθλοπαιδιών κ.ά. Φορέας του Έργου είναι οι «Θέρισσος Χιλλς Α.Ε.» και «Ειδικού Σκοπού 24 Α.Ε.». Αναμένουμε όμως όπως αναφέραμε τις αντιδράσεις που έχουν ήδη προαναγγελθεί καθότι είμαστε και σε προεκλογική περίοδο.