Επιλέγουν Μύκονο και Σαντορίνη

Αγαπημένος προορισμός η Σαντορίνη

Και οι Αυστριακοί επιμένουν Ελλάδα. Η χώρα μας και δη τα νησιά του Αιγαίου και κυρίως οι Κυκλάδες αποτελούν τον αγαπημένο προορισμό για μία ακόμη χρονιά των Αυστριακών, οι οποίοι αποδεικνύονται και οι πλέον φανατικοί οπαδοί της Ελλάδος όσον αφορά τον τουρισμό και την καλοκαιρινή περίοδο. Και μάλιστα, επιλέγουν ως χώρους παραθερισμού τα νησιά των Κυκλάδων και δη Σαντορίνη και Μύκονο.

Αυτό είναι το ρεζουμέ από το τελευταίο άρθρο του κορυφαίου αυστριακού εβδομαδιαίου περιοδικού «News» και στο ειδικό ένθετό του «Ταξίδια» όπου αφιερώνει πέντε σελίδες για την Ελλάδα αναφέροντας στο εισαγωγικό του σημείο ανάμεσα στα άλλα "Καλοκαιρινή αύρα αντί οικονομικής κρίσης, η Μύκονος και η Σαντορίνη θα κατακλυστούν και πάλι τον Ιούλιο και Αύγουστο από τουρίστες, αλλά όποιος θέλει να γνωρίσει τις ήσυχες πλευρές των κλασικών Κυκλάδων, θα ήταν καλύτερο να βρεθεί εκεί νωρίτερα»,
Στο αφιέρωμα υπογραμμίζεται πως με τις απευθείας πτήσεις των δύο αυστριακών αυστριακών αεροπορικών εταιρειών "AUA" και "Niki" προς τη Μύκονο, είναι πολύ εύκολη και γρήγορη η μετάβαση στα δύο νησιά. Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στη Μύκονο, με τα 88 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση και τις 200 παραλίες της, η θάλασσα απέχει μόλις δέκα λεπτά της ώρας από το αεροδρόμιο και το μόνο που έχει να επιλέξει ο επισκέπτης είναι ανάμεσα στα δύο «πρόσωπα» του νησιού, από τη μια εκείνο των πάρτι και από την άλλη το ρομαντικό. Στη συνέχεια, περιγράφονται οι γνωστότερες παραλίες του νησιού, εκείνες που συγκεντρώνουν πολλούς νέους από τα πέρατα του κόσμου, όπως και οι άλλες που προσφέρονται για ξεκούραση και ηρεμία, όπως του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Άννας.
Στο μέρος του αφιερώματος που αφορά στη Σαντορίνη σημειώνεται, ότι αυτό το νησί που είναι από τα ομορφότερα της Ελλάδας θεωρείται από πολλούς, ότι αποτελεί τμήμα της αρχαίας Ατλαντίδας, συγκεντρώνοντας από τα μέσα Ιουνίου τις ιδιωτικές θαλαμηγούς, τους θαυμαστές των πάρτι, τους νέους που γιορτάζουν εκεί την αποφοίτησή τους, ή εκείνους που θέλουν να απολαύσουν τη ρομαντική πλευρά του νησιού. Γίνεται επίσης περιγραφή των δυνατοτήτων που έχει ο επισκέπτης και τονίζεται πως για να απολαύσει κάποιος καλύτερα τις ομορφιές της Σαντορίνης είναι προτιμότερο να την επισκεφθεί πριν από τον Ιούλιο ή το Σεπτέμβριο, καθώς οι Κυκλάδες προσφέρονται για κολύμπι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Το αφιέρωμα συμπληρώνεται με διάφορες προτάσεις για τον επισκέπτη ως προς την πρόσβαση των δύο νησιών, τη διαμονή, το φαγητό, τις εκδηλώσεις, αλλά και τις δυνατότητες για εκδρομές, όπως, για παράδειγμα, στη γειτονική Δήλο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News