Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΕρχονται... επενδύσεις

Ερχονται… επενδύσεις

|

Οι 14 επενδύσεις στον τουρισμό που θα βοηθήσουν την Ελλάδα – Σε Σύρο, Ιο και Μήλο τα “χτυπήματα” στις Κυκλάδες 

Δεκατέσσερα μεγάλα επενδυτικά σχέδια στον ελληνικό τουρισμό, κυρίως για σύνθετα τουριστικά καταλύματα, έχουν πάρει το πράσινο φως για την υλοποίησή τους, μέσα από τη διαδικασία των πρώτων αδειοδοτήσεων από το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Σύμφωνα με τον σχετικό φάκελο της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού κυρίας Έλενας Κουντουρά, τα επενδυτικά σχέδια είναι τα ακόλουθα:

1. Σύνθετα τουριστικά καταλύματα

– Έχει ολοκληρωθεί η ωρίμανση των επενδύσεων με την έκδοση άδειας δόμησης:

** στην περιοχή Βρόσκοπος της Κέας (από την Dolphin Capital,με ξενοδοχείο πέντε αστέρων, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, κέντρο θαλασσοθεραπείας, κέντρο καταδυτικού τουρισμού και άλλες εγκαταστάσεις) και

** στην Χρυσοβίτσα-Πλατάνα της Λακωνίας, δίπλα στο χωριό Ποταμιά, του πρώην Δήμου Φάριδος (από την «Π. Ηλιόπουλος Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε.», με ξενοδοχείο 5 αστέρων 271 κλινών, 36 τουριστικές κατοικίες, spa, συνεδριακό κέντρο 500 ατόμων, ανοιχτό θέατρο κ.ά.)

 – Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) για τις επενδύσεις:

** στον Άγιο Στέφανο-Μπενίτσες στην Κέρκυρα (από την εταιρεία  KLC III Hellas A.E., η οποία θα δημιουργήσει εκεί που ήταν το ξενοδοχείο San Stefano σύνθετο τουριστικό κατάλυμα 893 κλινών, με ξενοδοχείο 5 αστέρων 539 κλινών και 76 βίλες 354 κλινών, spa, κ.ά.),

** στο Αμμουδαράκι στη Μήλο (από την εταιρεία «Axsite Αγροτική Τουριστική Α.Ε.», που ελέγχεται από την επενδυτική εταιρεία Taurus Investment Holdings στην οποία συμμετέχουν γερμανικά και αμερικανικά κεφάλαια καθώς και άλλοι διεθνείς επενδυτές, με σχέδια για τη δημιουργία ξενοδοχείου πέντε αστέρων (216 κλινών), παραθεριστικών κατοικιών και spa).

** και στην Χερσόνησο Διακοφτό-Κουμπάρα στην Ίο (από την «105 Ανώνυμη Τουριστική & Τεχνική Εταιρεία Εκμ. Ακινήτων»- προβλέπεται η δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου και πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών συνολικής δυναμικότητας 249 κλινών, spa, κ.ά.)

Αναμένεται η υπογραφή των ΚΥΑ και την επένδυση σε σύνθετο τουριστικό κατάλυμα στην περιοχή Ύψος, Κάτω Κορακιάνα στην Κέρκυρα. Πιθανότατα πρόκειται για την επένδυση της Fairmont, που ανέλαβε τη διαχείριση του Club Med στο χωριό Υψος από τη ρωσικών συμφερόντων ιδιοκτήτρια Corfu Gardens ΑΚΤΞΕ. Στην έκταση 265 στρεμμάτων η ξενοδοχειακή αλυσίδα, μέλος του ομίλου FRHI Hotels and Resorts, σκοπεύει να κατασκευάσει ξενοδοχείο δυναμικότητας 180 δωματίων και 40 βίλες.

 Στο στάδιο της επεξεργασίας και διατύπωσης γνωμοδοτήσεων από τις συναρμόδιες Υπηρεσίες επί των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσων βρίσκονται οι επενδύσεις σε έξι ακόμη σύνθετα τουριστικά καταλύματα. Πρόκειται για τις επενδύσεις:

** Στα Αστέρια Γλυφάδας (Αττική)- από την ξενοδοχειακή εταιρεία«Ναυσικά», η οποία θα ανακαινίσει τις υπάρχουσες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, διαμορφώνοντας ένα νέο ξενοδοχείο 400 κλινών.

** Στη θέση Λαγούδια-Χαρασώνας στη Σύρο- από την εταιρεία «Ελληνικά Παραδοσιακά Σπίτια Α.Ε. και Merry – Land A.E.» για σύνθετο τουριστικό κατάλυμα, που θα αναπτυχθεί σε έκταση 417 στρεμμάτων.

** Στην παραλία Βελίκας στη Μεσσηνία (της Grace Hotels, η οποία θα αναπτύξει  σε έκταση περίπου 261 στρεμμάτων σύνθετο τουριστικό κατάλυμα, που θα αποτελείται από ξενοδοχείο 5 αστέρων συνολικής δυναμικότητας 266 κλινών και τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες. Επίσης, θα κατασκευαστούν κέντρο θαλασσοθεραπείας, κέντρο αναζωογόνησης και συνεδριακό κέντρο με δυνατότητα εξυπηρέτησης εκδηλώσεων για 300 άτομα)

** Στο νησί Μαρέζα στην Κορινθία- από την εταιρεία  Νησί Μαρέζα Α.Ε.,  σε έκταση περίπου 780 στρεμμάτων, εκ των οποίων η δομήσιμη επιφάνεια υπολογίζεται σε έκταση περίπου 134 στρεμμάτων. Αφορά τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος 5 αστέρων, με ξενοδοχειακό κατάλυμα, μπάνγκαλοους, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και κέντρο υδροθεραπείας ιαματικού ύδατος. Η δυναμικότητα του σύνθετου τουριστικού καταλύματος θα φθάσει σε 810 κλίνες. Επίσης, περιλαμβάνει τη δημιουργία καταφυγίου τουριστικών σκαφών δυναμικότητας 54 σκαφών, τεχνητή παραλία, τελεφερίκ, χώρο υποδοχής ελικοπτέρων κ.ά. Η εταιρεία εξασφάλισε την ένταξη του επιχειρηματικού σχεδίου στον επενδυτικό νόμο ως προς τη δημιουργία της ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 242 κλινών.

** Στις Νηές Μαγνησίας- από την εταιρεία Golfing Developments Α.Ε. του ομίλου Dolphin.

** Στη θέση Δουναίικα στην Ήλιδα (από τον όμιλο της Dolphin Capital Investors και αφορά σύνθετο τουριστικό συγκρότημα συνολικής δυναμικότητας 1100 κλινών σε γήπεδο επιφανείας 186,350,64 τ.μ)

2. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ

– Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τη δημιουργία Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) στο Costa Navarino στη Μεσσηνία και αναμένεται η κατάθεση φακέλου για τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος στο τμήμα της Πύλου.

– Σε φάση επεξεργασίας βρίσκεται η επενδυτική πρόταση για τη δημιουργία ΠΟΤΑ στη Φθιώτιδα (Λοκρός). Η προτεινόμενη ΠΟΤΑ περιλαμβάνει τη δημιουργία 3 σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων συνολικής δυναμικότητας 8.872 κλινών με τις ονομασίες Νότος, Ζέφυρος και Βορράς. Κάθε ένα από τα 3 σύνθετα καταλύματα θα διαθέτει ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών. Επίσης, το έργο θα διαθέτει εγκαταστάσεις Spa, εγκαταστάσεις για την ανάδειξη περιβαλλοντικών στοιχείων της περιοχής, αθλητικά κέντρα, πολιτιστικό χωριό, χωριό περιπέτειας για παιδιά και χρήσεις αναψυχής και εμπορίου. Τα ξενοδοχεία και οι κατοικίες θα δομήσουν επιφάνεια 420 στρεμμάτων, ενώ οι αθλητικές χρήσεις με τα 3 γήπεδα γκολφ θα καλύψουν έκταση περίπου 1.700 στρεμμάτων.

Πηγή Tornosnews.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ενδοκυκλαδικά: Το “Σαόνησος” θα αναχωρήσει τη Κυριακή (21/04) από τη Σύρο

Αλλαγή ημέρας και ώρας για το αυριανό δρομολόγιο του "Σαόνησος" - Πως είναι το πρόγραμμα

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Το Σάββατο στη Σύρο, περιοδεία στο Αιγαίο

Λόγω Ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει περιοδεία στο Αιγαίο.. Πότε θα βρίσκεται στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο.

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν οι “απάτητες” παραλίες, πόσες είναι στις Κυκλάδες; (πίνακας)

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι 198 «απάτητες παραλίες». Δείτε τι απαγορεύεται σε αυτές.

Κ. Μπιζάς: “Τον Απρίλιο περιμένουμε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες στο νησί”

ο τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Πάρου έχει επιδοθεί σε εκστρατεία προβολής του νησιού μέσω επαφών με επαγγελματίες του Τουρισμού από σημαντικές αγορές του εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν με τις διαδικτυακές συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού Θοδωρή Μπιζά και μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Κέα: Διήμερο (20-21 Απριλίου) εθελοντικής αιμοδοσίας

Ερχεται διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κέα.. Που και πότε;

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Θα ορκιστεί στη… φυλακή αν εκλεγεί ο Μπελέρης;

Τι θα συμβεί με τον φυλακισμένο Φρέντι Μπελέρη εάν εκλεγεί Ευρωβουλευτής;

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;