Φέτος, πάμε Σιγκαπούρη;

Η  “βίβλος” των ταξιδιωτών δημοσιεύει κάθε χρόνο ένα κατάλογο με τους 10 καλύτερους προορισμούς, τους οποίους έχει επιλέξει με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Για να κερδίσει μία χώρα τη θέση στην επίμαχη λίστα θα πρέπει να παρουσιάζει μία εξέλιξη στην ανάπτυξη του τουριστικού τομέα ή να φιλοξενεί ένα διάσημο γεγονός που θα μπορούσε να ελκύσει επισκέπτες από όλη την υφήλιο.

Η Σιγκαπούρη κατέκτησε την κορυφή λόγω των εκδηλώσεων και γεγονότων που θα πραγματοποιηθούν το 2015 για τους εορτασμούς του Χρυσού Ιωβηλαίου της Ανεξαρτησίας, μεταξύ των οποίων τα εγκαίνια της National Art Gallery και των Αγώνων της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η Σιγκαποπούρη “έχει γίνει η απόλυτη πόλη για να κάνεις μία στάση στην Ασία”, όπως γράφει χαρακτηριστικά ο διευθυντής του editorial, Tom Hall, επισημαίνοντας στα συν το νέο βραβευμένο αεροδρόμιο  Changi, το οποίο προσφέρει δωρεάν ξεναγήσεις στην πόλη για τους επιβάτες του. 

Πέμπτος κορυφαίος προορισμός, σύμφωνα με το Lonely Planet, είναι η Ιρλανδία “για το εκπληκτικό τοπίο, τις παραδόσεις- μουσική, χορός, ουίσκι- οι οποίες παραμένουν ανέγγιχτες και τους κοσμοπολίτες σύγχρονους Ιρλανδούς που είναι τόσο φιλικοί όσο και φιλόξενοι όσο και οι πρόγονοί τους”.

Η Νικαράγουα έχει επιλεγεί ως “εναλλακτική της Κόστα Ρίκα” για το 2015 για την εντυπωσιακή άγρια πανίδα και τα τροπικά δάση της. Τη δεκάδα απαρτίζουν επίσης η Δημοκρατία του Κονγκό, που θα φιλοξενήσει το 2015 τους Παναφρικανικούς Αγώνες, καθώς και τη Λιθουανία, που περιγράφεται ως “επαναστατική, ιδιαίτερη και ζωντανή”. Το 2014 στην κορυφή του εν λόγω καταλόγου είχε βρεθεί η Βραζιλία επειδή φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο σε συνδυασμό με τα γραφικά τοπία της.

Αναλυτικά ο κατάλογος του Lonely Planet με τους 10 κορυφαίους προορισμούς για το 2015 είναι ο εξής: Σιγκαπούρη, Nαμίμπια, Λιθουανία, Nικαράγουα, Iρλανδία, Δημοκρατία του Κονγκό, Σερβία, Φιλιππίνες, Αγία Λουκία (Ανατολική Καραϊβική) και τέλος Μαρόκο