Γερμανοί και Αγγλοι επέλεξαν για τον Σεπτέμβριο:Αθήνα, Μύκονο και Σαντορίνη

Και η μάχη του τουρισμού καλά κρατεί και το ευχάριστο είναι ότι οι τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων, παρά τις ανοδικές τάσεις, και σύμφωνα με τα στοιχεία της trivago, κινούνται στους περισσότερους προορισμούς σε ανταγωνιστικά επίπεδα, συγκρινόμενες με τις τιμές των ξενοδοχειακών μονάδων αντίστοιχων προορισμών του εξωτερικού. Κάτι που αποδεικνύεται με βάση το μηνιαίο στατιστικό δελτίο Οκτωβρίου του INSETE Intelligence.

Εξαίρεση αποτελούν η Μύκονος και η Σαντορίνη που έχουν πλέον καθιερωθεί διεθνώς ως προορισμοί υψηλής δαπάνης και αντλούν την πελατεία τους από τις υψηλότερες εισοδηματικές τάξεις διεθνώς. Οι κυριότεροι προορισμοί ήταν η Αθήνα, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Κρήτη. Για την ελληνική αγορά, δημοφιλείς προορισμοί είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, το Ναύπλιο η Χώρα της Τήνου και τα Χανιά.

Την ίδια ώρα  Σεπτέμβριο του 2018, η κύρια αγορά κρατήσεων για την Ελλάδα ήταν η βρετανική, παραμένοντας στην ίδια θέση σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2017 σύμφωνα με το μηνιαίο στατιστικό δελτίο Οκτωβρίου του INSETE Intelligence.  Ακολουθεί η γερμανική στη δεύτερη θέση, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η ιταλική αγορά. Στη τέταρτη θέση εμφανίζεται η βουλγάρικη και στην πέμπτη θέση η γαλλική αγορά. Οι 4 πρώτες αγορές παρέμειναν αμετάβλητες το Σεπτέμβριο του 2018 σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο του 2017, ενώ η Γαλλία ανέβηκε στη πέμπτη θέση σε αντίθεση με τον Σεπτέμβριο του 2017, όπου την πέμπτη θέση κατείχε η Ρουμανία. 

Το Σεπτέμβριο του 2018, στην πρώτη θέση προτίμησης της γερμανικής αγοράς βρίσκεται η Αθήνα, ακολουθούμενη από τη Χώρα της Μυκόνου. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Γεωργιούπολη. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Οία και στην πέμπτη τα Φηρά. Στην έκτη  θέση βρίσκεται η πόλη της Ρόδου. Η δεκάδα συμπληρώνεται με 4 προορισμούς της Κρήτης: Ρέθυμνο (έβδομή), Μάλια (όγδοη), Ελούντα (ένατη) και Άγιος Νικόλαος (δέκατη θέση).

Το Σεπτέμβριο του 2018, στην πρώτη θέση προτίμησης της βρετανικής αγοράς βρίσκεται η Αθήνα, ακολουθουμένη από τη Χώρα της Μυκόνου. Η συγκεκριμένη δυάδα παραμένει σταθερή την περίοδο Ιουνίου-Σεπτεμβρίου για τα έτη 2017 και 2018. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η πόλη της Ρόδου. Ακολουθούν 3 προορισμοί της Σαντορίνης, στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Καμάρι, στην πέμπτη η Οία και στην έκτη θέση τα Φηρά. Στην έβδομη θέση βρίσκεται η πόλη της Κέρκυρας, στην όγδοη το Ημεροβίγλι και στην ένατη ο Πλάνος – Τσιλιβί. Στην δέκατη θέση βρίσκεται για πρώτη φορά το 2018, στις προτιμήσεις της βρετανικής αγοράς η Ελούντα. 

Και τελος, τον Σεπτέμβριο του 2018, στην πρώτη θέση της γαλλικής αγοράς βρίσκεται η Αθήνα και αμέσως μετά έρχεται και πάλι η Χώρα της Μυκονου. Διαφοροποίηση; Ακολουθούν 5 προορισμοί της Σαντορίνης: Καμάρι (τρίτη θέση), Φηρά (τέταρτη), Περίσσα (πέμπτη), Οία (έκτη), Ημεροβίγλι (έβδομη). Στη όγδοη θέση βρίσκεται η πόλη της Ρόδου, στην ένατη θέση τα Χανιά και στη δέκατη ο Περίβολος (Σαντορίνης) για πρώτη φορά το 2018 .

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα reporter.gr