Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςGRECKA PANORAMΑ: Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δίνει δυναμικό παρών

GRECKA PANORAMΑ: Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δίνει δυναμικό παρών

|

Με δικό της περίπτερο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όπου φιλοξενούνται τα νησιά της Ρόδου, της Ίου, της Μήλου, της Αμοργού, της Πάρου και της Άνδρου, δίνει το παρών στην 3η Έκθεση για την Ελλάδα “GRECKA PANORAMΑ 2017”, που πραγματοποιείται στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας, PGE Narodowy, το διήμερο 2 και 3 Δεκεμβρίου

Με δικό της περίπτερο όπου φιλοξενούνται τα νησιά της Ρόδου, της Ίου, της Μήλου, της Αμοργού, της Πάρου και της Άνδρου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει  στην 3η Αποκλειστική Έκθεση για την Ελλάδα “GRECKA PANORAMΑ 2017”, που πραγματοποιείται στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας, PGE Narodowy, το διήμερο 2 και 3 Δεκεμβρίου, με σημαντικές συμμετοχές από τον κλάδο του τουρισμού όσο και των εξαγωγών.

Η  GRECKA PANORAMΑ είναι η μοναδική αποκλειστική έκθεση για την Ελλάδα, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την γαστρονομία της, που εδραιώνει τη θέση των ελληνικών τουριστικών προορισμών, στην δυναμικά αναπτυσσόμενη  αγορά της Πολωνίας, των  39 εκατομμυρίων περίπου δυνητικών καταναλωτών. Οι ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί είναι πρώτοι στις προτιμήσεις των Πολωνών επισκεπτών. Το 2017, περίπου ένα εκατ. τουρίστες από την Πολωνία επέλεξαν την Ελλάδα, ενώ και το 2018 αναμένεται σημαντική αύξηση στις αφίξεις, όπως διαφαίνεται από τις προκρατήσεις.

Σημειώνεται ότι η Πολωνία είναι η 8η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η 21η μεγαλύτερη παγκόσμια σύμφωνα με το μέγεθος του ΑΕΠ.

Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσωπεί στην έκθεση της Πολωνίας ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, Χρήστος Ευστρατίου και η επικεφαλής της Επιτροπής “Νότιο Αιγαίο Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019” Χάιντι Λαζάνη, δεδομένου ότι η έκθεση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης των ελληνικών τουριστικών προορισμών.

Στο 2o GREEK FOOD SHOW για τον κλάδο Τροφίμων & Ποτών, που πραγματοποιείται στις 2 και 3 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της έκθεσης GRECKA PANORAMΑ,  σε συνέχεια των επιχειρηματικών συναντήσεων Β2Β , που πραγματοποιήθηκαν χθες, 1η Δεκεμβρίου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της, επιδιώκοντας  την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των τοπικών προϊόντων και της γαστρονομίας του Νοτίου Αιγαίου και το άνοιγμα νέων αγορών για τους παραγωγούς των νησιών που διαθέτουν εξαγωγική δυνατότητα.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου φιλοξενείται φέτος και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου

που στο πλαίσιο του 2oυ GREEK FOOD SHOW,  θα χαρίσει στους χιλιάδες επισκέπτες του λίγη  από τη… γεύση των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, προσφέροντας χαρακτηριστικά  τοπικά εδέσματα και προϊόντα, όπως κρασί, λάδι, μαρμελάδες, λικέρ, μελεκούνια, ούζο, κάπαρη, άγρια βότανα, αρωματικά, παξιμάδια, αμυγδαλωτά, τυριά, και πολλά άλλα.

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, Χρήστος Ευστρατίου, από την Βαρσοβία όπου βρίσκεται, δήλωσε:

 “Το γεγονός ότι στην Πολωνία πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά φέτος μια έκθεση αφιερωμένη αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα, δείχνει τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η τουριστική αγορά της Πολωνίας και τις μεγάλες προοπτικές ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος προς τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Μια αγορά τόσο δυναμικά αναπτυσσόμενη, μας ενδιαφέρει και από πλευράς εμπορικών σχέσεων και συνεργασιών με τους παραγωγούς των νησιών μας που έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν σε εξαγωγές των προϊόντων τους. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι δίπλα τους, με την συμμετοχή της στην GRECΚA PANORAMA, για να τους βοηθήσει να βρουν τον δρόμο τους σε νέες αγορές, αλλά και για να ενημερωθούν για τις συνθήκες της πολωνικής αγοράς και για το προφίλ του Πολωνού καταναλωτή. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι παραγωγοί των νησιών μας, για να πετύχουν την προώθηση των προϊόντων τους”.

Σημειώνεται ότι η έκθεση GRECKA PANORAMA τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) και της Ένωσης Ελλήνων Επιχειρηματιών στην Πολωνία (ΕΡΜΗΣ).


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη