H Naxosair αποκαλύπτεται

Ήταν η 8η Ιουλίου όταν είχαμε γράψει για το όραμα του Jorg Pommer ενός Αυστριακού επιχειρηματία που είχε γοητευτεί από την Νάξο και ήθελε να δημιουργήσει κάτι όμορφο εδώ… Τότε είχαμε χρησιμοποιήσει την έκφραση του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ «I have a Dream” για να αποδώσουμε το όνειρό του που είχε δηλώσει «Αυτό το σχέδιο, υπάρχει εδώ και περίπου 25 χρόνια και είχα υποσχεθεί, ότι το τελευταίο μου project θα είναι το μεγάλο μου όνειρο, η Naxos Air. Αγαπώ το νησί, αγαπώ γενικά τις Κυκλάδες, ίσως λίγο περισσότερο από την Αυστρία, όσο περνούν τα χρόνια. Είναι κάτι που πραγματικά επιθυμώ και έχει δυνατότητες ανάπτυξης, ακόμη και από εμπορικής σκοπιάς»

Και το όνειρό του σήμερα, Παρασκευή 15 Ιουλίου έγινε πραγματικότητα. Η τουλάχιστον έγινε γνωστό. Στο αεροδρόμιο της Νάξου και παρουσία αρκετών εκπροσώπων από τους φορείς του νησιού που εμπλέκονται με τον τουρισμό είτε ως αιρετοί - ανάμεσά τους και ο Αντιπεριφεριάρχης Αθλητισμού και Επαρχος Νάξου κος Μαργαρίτης – είτε ως πράκτορες, έγιναν τα αποκαλυπτήρια. Με ένα αεροπλάνο δε στην πίστα, ένα ολοκαίνουργο Cessna CaravanEx με δυνατότητα μεταφοράς 12 ατόμων και 600 κιλών - το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι αποδεδειγμένα κατάλληλο για μετακινήσεις μεταξύ νησιών - η όποια ανάλυση έγινε ακόμη πιο εύκολη και δεν αποκλείεται το 2017 να δούμε τα αεροπλάνα της Naxos Air να σχίσουν τον Ελληνικό ουρανό και να μεταφέρουν επιβάτες από τα αεροδρόμια Σαντορίνης – Μυκόνου προς τα άλλα αεροδρόμια των Κυκλάδων, ήτοι Πάρου, Νάξου, Μήλου και Σύρου. Άλλωστε οι αποστάσεις είναι μικρές (όχι περισσότερα από 20 λεπτά) και με δύο αεροπλάνα που αναμένονται να κινούνται καθόλη τη διάρκεια της ημέρας ο κος Pommer θεωρεί ότι μπορεί να δώσει ανάσες στον τουρισμό.

Στοίχημα

Και μάλιστα δεν θα έλεγε όχι ακόμη και στην επέκταση της τουριστικής περιόδου πέρα των δύο μηνών. Είναι άλλωστε ένας άνθρωπος που λατρεύει τα …στοιχήματα. Εικοσιπέντε χρόνια περίμενε να κάνει το πρώτο στοίχημα γιατί όχι και το δεύτερο αλλά σε πολύ λιγότερο χρόνο: να έχει δηλαδή καθόλη τη διάρκεια της σεζόν αυτή τη σύνδεση ως ενδοκυκλαδικά δρομολόγια δίνοντας ανάσα όχι μόνο σε τουρίστες αλλά και σε μόνιμους κατοίκους των νησιών ή ακόμη και αθλητικά σωματεία.

Πάνω απ όλα τον ενδιαφέρει η παροχή ποιότητας υπηρεσιών «Υπάρχει τεράστια προοπτική για τα νησιά εδώ. Η τουριστική περίοδος θα μπορούσε να επεκταθεί, τουλάχιστον στη Νάξο, για ακόμη 2 μήνες, όπως και στην Πάρο, αλλά το σημαντικότερο απ’ όλα, είναι ότι χρειάζεται μία επαγγελματική υπηρεσία μετακίνησης, για τους υψηλής ποιότητας τουρίστες. Τα πλοία της γραμμής είναι υπέροχα, αλλά ο ποιοτικός τουρισμός, χρειάζεται και ποιοτική μετακίνηση. Πολλές φορές δεν επιθυμούν να συνταξιδεύουν για αρκετές ώρες, σε ένα πλοίο με βοή, να περιμένουν μισή ώρα για να ελευθερωθούν οι αποσκευές τους. “Αφήνουν” πολλά χρήματα στο νησί, αλλά δεν έρχονται τόσο συχνά, καθώς το ταξίδι μέχρι την Πάρο, ή τη Νάξο είναι αρκετά δύσκολο. Χρειάζεστε υπηρεσίες μετακίνησης και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Έχετε εξαιρετικά αεροδρόμια, σε Μύκονο, Σαντορίνη, έρχονται πολλά αεροπλάνα εκεί, ωστόσο από κει και πέρα, ο κόσμος αναγκάζεται να μετακινηθεί με το πλοίο. Υπάρχουν οικογένειες που έρχονται στην Ελλάδα για μία εβδομάδα ή δέκα (10)  ημέρες και από αυτές χάνουν τις δύο (2) μόνο στο ταξίδι».

Επαφές

Το ευχάριστο είναι ότι έχει κάνει όλες τις απαραίτητες επαφές, ειδικά δε με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία υπήρξε απόλυτα σύμφωνη, με την ιδέα της πρωτοβουλίας, καθώς δεν φαίνεται να παρεμβαίνει στα ήδη υπάρχοντα δρομολόγια. Ωστόσο, όπως επεσήμανε, «δεδομένου, ότι και οι δύο χώρες βρίσκονται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αεροπορία ελέγχεται από έναν φορέα, την EASA (European Aviation Safety Agency – Ευρωπαϊκός Φορέας Εναέριας Ασφάλειας), άρα σε ό,τι έχει να κάνει με την αεροπορία, υπάρχει ενιαίο θεσμικό πλαίσιο και μπορεί να γίνει σε όλη την Ευρώπη, σαν να γίνεται σε μία χώρα». Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες έγιναν δοκιμαστικές πτήσεις τόσο στο αεροδρόμιο της Νάξου όσο και στα άλλα αεροδρόμια των Κυκλάδων με σκοπό να δουν τις δυνατότητες που έχουν τόσο τα αεροπλάνα όσο και τα αεροδρόμια ενόψει της νέας χρονιάς… 

Φωτογραφία: Eva Berghofer

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News