Η "κατάκτηση" της Αμερικής

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Νοτίου Αιγαίου και Έπαρχο Νάξου Γιάννη Μαργαρίτη, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 5 Μαρτίου το Road Show της Νέας Υόρκης που είχε διάρκεια έξι ημέρες (!!!) Ξεκίνησε στις 29 Φεβρουαρίου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είχε τη μερίδα του λέοντος σε μία μεγάλη προσπάθεια να προβληθεί στην αγορά της Αμερικής, το σύνολο των νησιών του χώρου ευθύνης της ενόψει της τουριστικής περιόδου που ετοιμάζεται να ανοίξει. Να σημειώσουμε εδώ ότι η αγορά της Αμερικής είναι από τις πλέον ανερχόμενες για την Ελλάδα με σημείο αναφοράς όχι μόνο τη διαφορά νομίσματος (υπεροχή δολαρίου έναντι ευρώ) αλλά και της πολύ καλής δουλειάς που έγινε τα τελευταία χρόνια. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι στην διεθνή έκθεση WTM στο Λονδίνο τον περασμένο Νοέμβριο υπήρξε συνεργασία με το κορυφαίο ειδησεογραφικό πρακτορείο CNN για τη διαφημιστική προβολή της Περιφέρειας στην αγορά της Αμερικής. Καμπάνια που τρέχει αυτές τις ημέρες με ιδιαίτερη επιτυχία ενώ στα πλαίσια αυτής θα δούμε και την εκπομπή του Άντονι Μπουρντέν που γυρίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Νάξο…

Θέματα

Η προβολή των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έγινε μέσα από συγκεκριμένους Tour Operators και Travel Agents και τα ραντεβού περιλάμβαναν: Παρουσίαση για την προβολή της μοναδικότητας των Νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των προορισμών μας, Προβολή βίντεο, Γνωριμία των ελληνικών νησιών και στο Αμερικάνικο κοινό και βέβαια την επίλυση προβλημάτων που αναστέλλουν τον τουρισμό όπως: μεταναστευτικό, προσβασιμότητα, ασφάλεια κ.τ.λ. Βλέπετε στους αμερικανούς το μεταναστευτικό και η ασφάλεια παίζει πολύ σημαντικό ρόλο…

Αντιπεριφερειάρχης

Όσο για το ρόλο και τις κινήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κου Μαργαρίτη; Εδώ να διευκρινίσουμε ότι ο κος Μαργαρίτης μπορεί να έχει την ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού αλλά είναι πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα τουρισμού και είναι από τους επιχειρηματίες που έχουν κάνει άνοιγμα στην αμερικάνικη αγορά τα τελευταία χρόνια, άρα γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης αγοράς που δεν αφορά μόνο θέματα τουρισμού αλλά πολιτισμού και περιβάλλοντος με το σκεπτικό ότι οι Αμερικανοί λατρεύουν τα «πακέτα» που καλύπτουν όλες τις ανάγκες τους… Ενώ μην ξεχνάμε ότι η Αμερική λατρεύει τα γαλακτοκομικά προϊόντα και είναι έτοιμη να δεχτεί τα ελληνικά και δη την Γραβιέρα Νάξου μέσω συμφωνίας προώθησης προς αγορές εκτός ΕΕ όπου η ΕΑΣ Νάξου συμμετέχει σε συγκεκριμένο πρόγραμμα…

Με βάση λοιπόν το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε διαβάζουμε ότι «Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Ιωάννης Μαργαρίτης βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, συμμετέχοντας στο "Road Show", που διοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με στόχο την τουριστική προβολή των νησιών της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου σε εξειδικευμένους Tour Operators και Travel Agents.

Κατά την παραμονή του εκεί, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τη μόνιμη αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, πρέσβειρα Αικατερίνη Μπούρα, η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις ενέργειες που καταβάλλει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την τουριστική προβολή των νησιών και δήλωσε την διάθεσή της να βοηθήσει, στο μέτρο του δυνατού, τις προσπάθειες αυτές.

Συναντήθηκε με τον Απόστολο Digbassanis Σύμβουλο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων - Επίτροπο Εμπορίου στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη και συζήτησαν τους τρόπους που θα γίνουν γνωστά και θα προωθηθούν τα τοπικά προϊόντα των νησιών μας στην Αμερική. Μάλιστα δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα τυροκομικά προϊόντα.

Ο κ. Digbassanis πρότεινε την διοργάνωση ημερίδων ενημέρωσης των παραγωγών, βιοτεχνών και εμπόρων με βασικό θέμα τις μεθόδους προώθησης και εξαγωγής των τοπικών προϊόντων.

Επίσης, είχε συνάντηση με την εκτελεστική διευθύντρια του Ιδρύματος Ωνάση στη Νέα Υόρκη, Αμαλία Κοσμετάτου και, σε πολύ καλό κλίμα, συζήτησαν θέματα πολιτισμού και πιθανές συνεργασίες του Ιδρύματος Ωνάση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με σκοπό την προβολή των νησιών μας».