Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςIATA: Απέτυχε η Ε.Ε. να εφαρμόσει την ελεύθερη κυκλοφορία εντός των συνόρων...

IATA: Απέτυχε η Ε.Ε. να εφαρμόσει την ελεύθερη κυκλοφορία εντός των συνόρων της

|

Ευρωπαϊκή Ενωση στα χαρτιά… Και οι ταξίδια αποτελούν γρίφους για τους ταξιδιώτες 

SOS εκπέμπει η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA), προειδοποιώντας ότι η ελεύθερη κυκλοφορία εντός της Ευρώπης διακυβεύεται από την αποτυχία των κρατών-μελών της Ε.Ε. να εναρμονίσουν τους κανονισμούς εισόδου εν καιρώ κορωνοϊού, με συνέπεια η επαναλειτουργία των συνόρων να συνιστά “γρίφο” για τους ταξιδιώτες και, παράλληλα, να μην αποφέρει τα αναμενόμενα οφέλη για τις επιχειρήσεις όσον αφορά την ευκολότερη μετακίνηση και την οικονομική ανάκαμψη.

Σύμφωνα με έρευνα της IATA, διαπιστώνονται σημαντικές διαφορές στον τρόπο με τον οποίο τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. διαχειρίζονται τα ταξίδια. Περίπου το 30% των κρατών που χρησιμοποιούν το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό Covid (DCC) δεν δέχονται τα γρήγορες τεστ για τον κορωνοϊό, ενώ το 19% των κρατών δεν εξαιρεί τα παιδιά από τα τεστ. Επίσης, το 41% ​​των κρατών δεν επιτρέπει την είσοδο σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες από χώρες της “Λευκής Λίστας”, εκτός Ε.Ε..

Όσον αφορά τις φόρμες εντοπισμού επιβατών, το 45% τις αποδέχεται διαδικτυακά, το 33% δέχεται υποβολές σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, ενώ το 11% δέχεται μόνο την έντυπη μορφή και ένα άλλο 11% δεν έχει καθόλου φόρμες εντοπισμού.

“Είναι απαραίτητο τα ευρωπαϊκά κράτη να συμφωνήσουν για τις διαδικασίες ταξιδιού τώρα με τον Covid-19. Το καλό έργο της Επιτροπής και των κρατών-μελών της Ε.Ε. για την ανάπτυξη του DCC σπαταλάται από ένα χάος μη εναρμονισμένων κανονισμών. Πώς μπορούν οι επιβάτες να ταξιδεύουν με σιγουριά όταν οι κανόνες είναι τόσο διαφορετικοί από χώρα σε χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Δεν μπορούν να είναι σίγουροι αν τα παιδιά τους πρέπει να εξεταστούν ή όχι, ή εάν πρέπει να συμπληρώσουν μια φόρμα σε χαρτί, στο διαδίκτυο ή καθόλου. Είναι μία Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι άνθρωποι εύλογα περιμένουν μια ενιαία προσέγγιση στη διαχείριση των ταξιδιών”, δήλωσε ο Rafael Schvartzman, περιφερειακός Αντιπρόεδρος της IATA για την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την εναρμόνιση των απαιτήσεων γύρω από το DCC, η IATA και άλλοι ενδιαφερόμενοι φορείς προέτρεψαν τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να:

-Διεξάγουν ψηφιακή επαλήθευση DCC, πριν φτάσουν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο, για να περιορίσουν τον χρόνο και να επιβεβαιώσουν άμεσα στους επιβάτες ότι είναι έτοιμοι να πετάξουν. Η Γερμανία και η Ισπανία είναι δύο χώρες που τηρούν τις βέλτιστες πρακτικές σε αυτόν τον τομέα.

-Αναπτύξουν μία κρατική πύλη για τη διευκόλυνση της επαλήθευσης του DCC απευθείας από τις εθνικές αρχές, περιορίζοντας έτσι τη διαδικασία της επεξεργασίας δεδομένων υγείας από τις αεροπορικές εταιρίες.

-Ενσωματώσουν ψηφιακές φόρμες εντοπισμού επιβατών σε μια κρατική πύλη για επαλήθευση του DCC, κάτι που δεν συμβαίνει προς το παρόν στο 80% των ευρωπαϊκών χωρών.

Επιπλέον, τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. πρέπει να ευθυγραμμιστούν με τις απαιτήσεις υγείας που περιλαμβάνουν:

-Καθολική αποδοχή γρήγορου τεστ, αντί για ακριβές και περιττές δοκιμές PCR

-Καθολική εξαίρεση των ανηλίκων από απαιτήσεις διενέργειας τεστ Covid και εμβολιασμού, και

-Το καθολικό άνοιγμα των συνόρων σε εμβολιασμένους επιβάτες. Επίσης, να επιτρέπεται σε ταξιδιώτες από χώρες χαμηλού κινδύνου να εισέρχονται στην Ευρώπη χωρίς περιορισμούς (ή με απόδειξη αρνητικού τεστ από μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες).

Οι Κάτω Χώρες, η Εσθονία, η Σλοβενία ​​και η Ισπανία πρωτοστατούν στην ευθυγράμμιση αυτών των πολιτικών.

“Η εμπειρία κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού καλοκαιριού δείχνει ότι ένα τυπικό ψηφιακό πιστοποιητικό δεν είναι αρκετό: οι διαδικασίες ταξιδιού γύρω από τον Covid-19 πρέπει επίσης να εναρμονιστούν και να εξομαλυνθούν. Προτρέπουμε τα ευρωπαϊκά κράτη να επιλύσουν το σημερινό χάος και να προσφέρουν στους πιεσμένους επιβάτες μεγαλύτερη σιγουριά για τα ταξιδιωτικά τους σχέδια”, κατέληξε ο Schvartzman.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ελλάδα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο - Η πρόβλεπόμενη ποινή είναι ισόβια για την δολοφονία και πολυετής κάθειρξη για την απόπειρα

Τήνος: Συνάντηση Κροντηρά – Γεωργιάδη, ποιος ο λόγος;

Επείγουσα συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Τήνου με τον Υπουργό Υγείας

Σαντορίνη – Γ. Νομικός: 8.000 επισκέπτες καθημερινά και 80% της πληρότητας του πλοίου με την εφαρμογή του Berth Allocation System στην κρουαζιέρα

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας μας μιλά .για τη διαχείριση της κρουαζιέρας στη Σαντορίνη αλλά και για τις υπόλοιπες λιμενικές ζώνες του νησιού

Υπόθεση Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες, αθώα η μητέρα

Ο Μίχος κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες πλην της εμπορίας ανθρώπου - Πανηγυρισμοί και χειροκροτήματα έξω από το δικαστήριο

Τράπεζες: Κλειστές για τις επόμενες τέσσερις ημέρες. Ποιος ο λόγος;

Καθολικό Πάσχα και κλειστές; οι τράπεζες για τέσσερις ημέρες...

Ηλεία: Διπλός σεισμός, ο δεύτερος στους 5,7 R το πρωί της Παρασκευής

Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τους σεισμούς: «Δεν έχει δώσει δονήσεις το ρήγμα» - Κλειστά τα σχολεία

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μετά από 13 χρόνια επαναλειτουργεί η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή στην Ελλάδα

Η δεξαμενή Νο3 των Ναυπηγείων μετονομάστηκε σε «Σταύρος Νιάρχος». Στα 20 εκατ. ευρώ η αξία της επισκευής, που διήρκεσε επτά μήνες. Δημιουργούνται πάνω από 500 θέσεις εργασίας. Οι δυνατότητες.

Νάξος – Nova: Προσφορά για θέση μόνιμης εργασίας

Το υποκατάστημα της Nova στη Νάξο προχωρά σε προσφορά θέσης εργασίας

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο (!!!)

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο με κρούστα πάπρικας-μουστάρδας

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα