Ιδανική παιδική χαρά για ένα νεαρό θεό

Πριν από μερικές ημέρες η βρετανική εφημερίδα Telegraph έδωσε μία λίστα με τα 14 καλύτερα νησιά της Ελλάδας για οικογενειακές διακοπές ενόψει του 2016… Και ανάμεσά τους ήταν η Ρόδος, η Κρήτη, η  Κέρκυρα (Ιόνια Νησιά), οι Παξοί (Ιόνια Νησιά), η Ζάκυνθος (Ιόνια Νησιά), η Λευκάδα (Ιόνια νησιά), η Πάρος, η Μύκονος, η Μήλος, η Σαντορίνη, η Αμοργός, η Σκιάδος, η Αλόννησος και η Νάξος…

Για τη Νάξο μάλιστα υπήρχε η αναφορά που σημείωνε ότι «Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, η Νάξος περιλαμβάνει παραλίες με άμμο αλλά και ποιοτικά προϊόντα που συντελούν στη δημιουργία νόστιμου φαγητού. Η Νάξος είναι ιδανική για τους λάτρεις της ιππασίας και για τους λάτρεις του θαλάσσιου σπόρ καθώς μπορούν να κάνουν windsurfing στην Πλάκα. Ακόμη η παραλία αυτή ( της Πλάκας) είναι ιδανική για παιδιά και μεγάλους καθώς περιλαμβάνει όλες τις παροχές στους τουρίστες». 

Και την Τετάρτη 6 Ιουλίου, η ίδια εφημερίδα προχωρεί σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στη Νάξο με τίτλο Ιδανική παιδική χαρά για έναν νεαρό θεό.... Η Sally Peck, δημοσιογράφος οικογενειακών ταξιδιών της εφημερίδας, επισημαίνει την πληθώρα από αμμώδεις παραλίες που διαθέτει η Νάξος, το εύρος των δραστηριοτήτων σε ξηρά ή θάλασσα, τα φρέσκα και υψηλής ποιότητας τοπικά προϊόντα και η ζεστή φιλοξενία των ντόπιων, ως μερικά από τα «δυνατά χαρτιά» του νησιού για γονείς και παιδιά όλων των ηλικιών. 
«Η Νάξος είναι τόσο μεγάλη για να προσφέρει πολλές θαλάσσιες και υπαίθριες δραστηριότητες, αλλά και τόσο μικρή, ώστε αυτές να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής», σημειώνει η Peck. Επιπλέον, αναφέρει ότι τα χωριά της ενδοχώρας αποτελούν το ιδανικό καταφύγιο για απόδραση από την καλοκαιρινή ζέστη, και προσθέτει ότι «στο νησί μπορείτε να βρείτε 40 χιλιόμετρα πεζοπορικών διαδρομών μέσα από πανέμορφες λοφώδεις φάρμες.» 
Η Peck και η τετράχρονη κόρη της Αντωνία απόλαυσαν επίσης μια εκδρομή με ιστιοπλοϊκό στα «παρθένα» Κουφονήσια, όπου πέρασαν την ημέρα κολυμπώντας σε απομακρυσμένες παραλίες και απόλαυσαν το γεύμα τους σε μια παραθαλάσσια ταβέρνα.
«Η στιγμή που κάθισα δίπλα στα αρχαία μνημεία και ζωγράφισα, ήταν η δική μου απόλυτη στιγμή ηρεμίας: μας περιέβαλε η θάλασσα, ο ήλιος και ο ουρανός και μόνο λίγοι άνθρωποι και επομένως περάσαμε ποιοτικό χρόνο μεταξύ μας», σημειώνει. «Αυτό για εμένα είναι πολυτέλεια στις διακοπές με την οικογένειά μου… και [η Νάξος] είναι η ιδανική παιδική χαρά για ένα νεαρό θεό
Η δημοσιογράφος αναφέρει ότι είναι πολύ εύκολο να φτάσεις αεροπορικώς στη Νάξο με ένα μικρό παιδί, σημειώνοντας ότι στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών υπάρχει ακόμα και δωρεάν παιδότοπος για τους μικρούς επιβάτες.
Τη δημοσιογραφική επίσκεψη της Peck στη Νάξο διοργάνωσε και υλοποίησε η Marketing Greece, σε συνεργασία με την Aegean και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την προώθηση των προορισμών της Περιφέρειας.

Διαβάστε το σχετικό αφιέρωμα εδώ...