Ηχηρό μήνυμα ξενοδόχων Νάξου: δεν έχουμε τουριστική πολιτική και συνείδηση ως δήμος

Η Ένωση Ξενοδόχων Νάξου από την περασμένη Δευτέρα 8 Μαΐου έχει νέα διοίκηση. Και όπως όλα δείχνουν εμφανίζονται αποφασισμένοι για να προχωρήσουν σε αλλαγές και κυρίως σε μία νέα πολιτική προσανατολισμένη στην ανάπτυξη εργαλείων στρατηγικού σχεδιασμού τουριστικής ανάπτυξης, με γνώμονα τις αρχές της τοπικής ωφέλειας, την βιωσιμότητα και την ανάδειξη των φυσικών και ανθρωπογενών πόρων. Και βέβαια, μέσα από το πρώτο δελτίο Τύπου που φέρει τις υπογραφές και των πέντε μελών του νέου ΔΣ της Ένωσης υπάρχει κι ένα έντονο παράπονο. Και αποτυπώνεται μέσα από τις λέξεις «έντονη απογοήτευση» και «συνολική εμφατική απουσία»… Λέξεις και εκφράσεις που σίγουρα αφήνουν και αιχμές προς κάθε κατεύθυνση. Όμως, αυτό που θα κρατήσουμε είναι μία ακόμη … λέξη – έκφραση «αφοσίωση» και «θέληση»…. Εάν όντως υπάρχει αυτή η διάθεση, τότε ίσως κάτι να αλλάξει. Όπως και η έννοια «τουριστική συνείδηση» που αυτό δεν έχει σχέση μόνο με το Δήμο ή τα πρόσωπα που στελεχώνουν τη Δημοτική Αρχή αλλά και το σύνολο της κοινωνίας μας…

Ας δούμε αναλυτικά το δελτίο Τύπου

Στις 7 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκαν  οι αρχαιρεσίες  της Ενώσεως  Ξενοδόχων για την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου, της Ελεγκτικής επιτροπής και των αντιπροσώπων της στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Τα εκλογικά αποτελέσματα για τα τακτικά μέλη του Δ.Σ έχουν ως εξής:

          1. Κατσαράς Ευάγγελος του Νικηφόρου (51)

          2. Μπαρδάνης Εμμανουήλ του Ιωάννη (45)

          3. Φραντζέσκος Αλέξανδρος του Ιωάννη (18)

          4. Πολυχρονάκος Ιωάννης του Αλέξιου (17)

          5. Βαθρακοκοίλης Στυλιανός του Χρήστου (14)

και για τα αναπληρωματικά:

          6. Μανδηλαράς Αντώνιος του Νικηφόρου

          7. Χιούτης Γεώργιος του Ελευθερίου

          8. Ανδρής Σταμάτιος του Εμμανουήλ

Την επομένη των αρχαιρεσιών συγκλήθηκε το νεοεκλεγέν Δ.Σ προκειμένου να αναδειχθούν με εσωτερική ανοιχτή ψηφοφορία ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, ο Γεν. Γραμματέας, ο Ταμίας και το μέλος, όπως προβλέπεται από το καταστατικό του Συλλόγου μας.

Τα αποτελέσματα προέκυψαν από πλήρη ομοφωνία των μελών και έχουν ως ακολούθως:

Πρόεδρος: Βαγγέλης Κατσαράς

Αντιπρόεδρος: Αλέξανδρος Φραντζέσκος

Γενικός Γραμματέας: Μανώλης Μπαρδάνης

Ταμίας: Γιάννης Πολυχρονάκος

Μέλος: Στέλιος Βαθρακοκοίλης

Προτάσεις – Καταγγελία

Ακολούθησαν προτάσεις περί των γενικών αρχών οργάνωσης και λειτουργίας  του Δ.Σ και της Ενώσεως σε τομεακό επίπεδο, τόσο για την μέγιστη αποτελεσματικότητα αυτής σε σχέση με τους τιθέμενους στόχους, όσο και για την δημιουργία κινήτρων ενεργοποίησης των μελών μας. Επισημάνθηκε η έντονη απογοήτευση των ξενοδόχων από την ελλειμματική δράση της ίδιας  της Ένωσης, αλλά και την συνολική εμφατική απουσία τουριστικής πολιτικής και τουριστικής συνείδησης των εκάστοτε Δημοτικών Αρχών.

Κατόπιν τούτων όλα τα μέλη του νέου Δ.Σ εξέφρασαν κατηγορηματικά την αφοσίωση και την θέληση τους για μία πρωτοπόρα και δυναμική θητεία προσανατολισμένη στην ανάπτυξη εργαλείων στρατηγικού σχεδιασμού τουριστικής ανάπτυξης, με γνώμονα τις αρχές της τοπικής ωφέλειας, την βιωσιμότητα και την ανάδειξη των φυσικών και ανθρωπογενών πόρων.

Στην προσπάθεια αυτή θα αναζητηθεί η συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην σύνθεση τουριστικού αποτελέσματος, την εκάστοτε Περιφερειακή & Δημοτική αρχή καθώς και την τουριστική επιτροπή του οικείου Δήμου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News