Σάββατο, 2 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΙωαν. Μαργαρίτης: «Συνεχώς μπροστά μας η Πάρος, άρωμα Αμερικής το 2018»

Ιωαν. Μαργαρίτης: «Συνεχώς μπροστά μας η Πάρος, άρωμα Αμερικής το 2018»

|

Ο Αντιπεριφεριάρχης Ακτοπλοΐας, Μεταφορών και Έπαρχος Νάξου κος Γιάννης Μαργαρίτης μιλάει στην «Κυκλαδική» με την εμπειρία του σε θέματα τουρισμού (μέλος του ΔΣ του ΞΕΕ και πρώην Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Νάξου) τονίζοντας ότι το 2018 θα είναι έτος …Αμερικής – Τι λέει για την … Πάρο αλλά και τη σχέση της Περιφέρειας με το Δήμο Νάξου σε θέματα υποδομών 

Πόσο εύκολη είναι η κατάκτηση της Αμερικής από την Ελλάδα σε επίπεδο Τουρισμού; Η αρμόδια υπουργός Έλενα Κουντουρά αποκάλυψε σε πρόσφατη ραδιοφωνική της συνέντευξη ότι τιμώμενη χώρα στην ΔΕΘ το 2018 θα είναι οι ΗΠΑ (!!!) Υπογράμμισε μάλιστα, πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και προοπτική από την αμερικάνικη αγορά και πως έχουν ξεκινήσει ήδη οι προκρατήσεις για το 2018. Στο ίδιο μήκος και ο Αμερικάνος πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος τόνισε ότι προσβλέπει σε μια πολύ καλή συνεργασία και στη δυναμική παρουσία αμερικάνικων εταιρειών, όχι μόνο για την εβδομάδα που διαρκεί η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά όλο τον χρόνο.

Συζήτηση με τον Γιάννη Βλαχάκη 

Ερωτηθείς δε για τις προοπτικές ανάπτυξης συνεργασιών στον τομέα του τουρισμού, επεσήμανε ότι υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από αμερικάνικες εταιρείες για την τουριστική αγορά της Ελλάδας, ενώ χαρακτήρισε την πορεία του ελληνικού τουρισμού “success story”. Μάλιστα, οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν ότι για το 2018 θα έχουμε αύξηση της τάξης του 20% με βάση τις προκρατήσεις ενώ και οι τιμές των συμβολαίων έχουν αύξηση ακόμη και στο 18% και το πιο εντυπωσιακό όλων; Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία Emirates η πτήση Νιούαρκ – Αθήνα αποτελεί την πλέον κερδοφόρα πτήση της εταιρείας από και προς τις ΗΠΑ παγκοσμίως (!!)  

Και η «Κυκλαδική» άδραξε την ευκαιρία και μίλησε με τον αντιπεριφερειάρχη Ακτοπλοΐας, Επικοινωνίας και Συγκοινωνιών αλλά και Έπαρχο Νάξου κο Γιάννη Μαργαρίτη, ο οποίος πέρυσι ταξίδεψε δύο φορές στην Αμερική εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε θέματα τουριστικής προβολής με σημείο αναφοράς δε την γαστρονομία… Μάλιστα, πρόσφατα να σημειώσουμε ότι ο κος Μαργαρίτης επανεξελέγη στο ΔΣ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας ως εκπρόσωπος των μικρών ξενοδοχείων (1 και 2 αστέρων) από τις Κυκλάδες…

Πόσο εύκολη είναι η κατάκτηση της Αμερικής; «Η Νάξος είναι ιδανικός προορισμός για τους Αμερικανούς που όπως αναφέρουν όλα τα τελευταία νέα του χρόνου το καλοκαίρι θα κάνουνε αισθητή, πιο πολύ από το περασμένο καλοκαίρι, την παρουσία τους στο νησί μας. Κάθε χρόνος που θα περνά όλο και περισσότερους Αμερικανούς, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα έχουμε εδώ… Θα ήθελα να πω (για να μη το ξεχάσω) ότι στην περίπτωση των Αμερικανών βοήθησε και η “περίπτωση Μπουρντέν” που έφερα στο νησί.  Έκτοτε όσες φορές πήγα στην Αμερική, με πιάνανε και μου λέγανε ότι λόγω Μπουρντέν άρχισαν να ενδιαφέρονται ακόμη πιο πολύ για τη Νάξο. Άσε που αρκετοί διάβασαν και έμαθαν πολλά για το νησί μας από τότε…»

Στην ερώτηση για το θέμα της μετακίνησης, ο κος Μαργαρίτης απάντησε ότι «Οι Αμερικανοί, δεν είναι της λογικής “παίρνω το αεροπλάνο και πάω στο νησί, χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς”. O Αμερικανός τουρίστας αναζητεί την εμπειρία. Θέλει να δει και το πλοίο, το ταξίδι με πλοίο δηλ., θέλει και το αεροπλάνο. Έχω την αίσθηση ότι τα επόμενα χρόνια ανήκουν στο νησί μας. Και Αμερικανούς περισσότερους θα έχουμε αλλά και άλλους… Δεν είδες ότι φέτος τα πήγαμε πιο καλά, καλύτερα από όσο περιμέναμε; Και να σου πω και κάτι τώρα που σιγά σιγά τελειώνει το καλοκαίρι; Κάποιοι άλλοι γνωστοί προορισμοί δεν σημείωσαν την αύξηση που είχαμε εμείς εδώ στο νησί μας».

Και στο «καυτό» ερώτημα της παρουσίας της Νάξου στις διεθνείς εκθέσεις, ο κος Μαργαρίτης τόνισε ότι  «Ως Περιφέρεια, θα πάμε σε σχεδόν όλες. Προσκλήσεις στέλνουμε σε όλους τους δήμους. Εάν μας πουν “ναι ερχόμαστε”, θα τους δώσουμε θέση στο περίπτερό μας, δωρεάν. Αυτό που θα ήθελα με αφορμή αυτό το τελευταίο να σου πω είναι ότι θα πρέπει τόσο ο Δήμος όσο και οι επιχειρηματίες του νησιού μας να δουν με καλύτερο μάτι τις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις. Αυτές που γίνονται τουλάχιστον εντός Ευρώπης. Και μου κάνει, μεγάλη εντύπωση το εξής: Σε όποιες εκθέσεις, όπου κι αν πάω, στο εξωτερικό, βλέπω μπροστά μου την Πάρο. Με έχει εντυπωσιάσει αυτό: Ήξερα ότι είναι υπέρ των εκθέσεων, αλλά τόσο πολύ δεν το περίμενα. Μπράβο τους! Τους βλέπω δίπλα μου. Παντού!… Όπως βλέπω και την Αστυπάλαια. Και αυτή επιλέγει τις εκθέσεις».

Και τέλος όσον αφορά την γαστρονομία, ο κος Μαργαρίτης θα τονίσει ότι «αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσω είναι το εξής: Η Περιφέρειά μας, επικεντρώνει στην Νάξο, όταν μιλά για την γαστρονομία. Και επειδή το 2019 θα φέρει τον τίτλο της γαστρονομικής περιφέρειας, να ξέρεις και να το μάθουν όλοι οι συνδημότες μας αυτό, ότι θα επενδύσουμε ως Περιφέρεια στην γαστρονομία του νησιού μας. Η Γαστρονομία θα μας βοηθήσει και στον τουριστικό τομέα. Πάνε μαζί γαστρονομία και Τουρισμός. Και το νησί μας σε γαστρονομικό επίπεδο είναι ασυναγώνιστο».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Χορεύουμε συρτό στην παραλία»: Μια ανθρώπινη αλυσίδα χορού στη Χώρα της Νάξου

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα μεγάλο καλοκαιρινό αντάμωμα χορού, τη Δευτέρα 4 Αυγούστου.

Σόνια Θεοδωρίδου στη Δήλο: Μια μαγική συναυλία υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου

Η διεθνούς φήμης σοπράνο παρουσιάζει τις «Μεσογειακές Μελωδίες» στο ιερό νησί του Απόλλωνα, το Σάββατο 9 Αυγούστου 2025.

Αφιέρωμα στην Αρχόντισσα του Αιγαίου: Η Κεραμωτή τιμά την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη

Τιμητική εκδήλωση για τη σπουδαία ερμηνεύτρια της νησιώτικης μουσικής στις 11 Αυγούστου στην Κεραμωτή Νάξου — με τη συμμετοχή της κόρης της, Ελένης Λεγάκη.

Στην Παναγία της Τήνου ο Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο διάσημος Σέρβος τενίστας και ο πρωθυπουργός επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, προσκύνησαν την εικόνα και έγιναν δεκτοί με συγκίνηση από τους πιστούς.

Πλίμουθ – Μπάρνσλεϊ: Στήριγμα η έδρα στο 2.22 στην πρεμιέρα της League One

Η Πλίμουθ υποδέχεται την Μπάρνσλεϊ στο ξεκίνημα της σεζόν, με το «Χόουμ Παρκ» να αποτελεί σύμμαχο σε τιμή που αγγίζει τον διπλασιασμό.

Πολυχρονάκος: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει πλέον απέναντί του την κοινωνία»

Σφοδρή επίθεση από τον Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση επιδοτήσεων Βορίδη - Αυγενάκη

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στον Πύργο Μπαζαίου (03/08), καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι στη Νάξο

Η νέα μουσική παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά «προσγειώνεται» στο Φεστιβάλ Νάξου, την Κυριακή 3 Αυγούστου, στο μαγευτικό περιβάλλον του ιστορικού Πύργου Μπαζαίου

Κωμιακή, 2 Αυγούστου: Από τον καύσωνα στην ομίχλη – Το καλοκαίρι… θυμήθηκε το φθινόπωρο

Ο καιρός «αναποδογύρισε» απότομα στην ορεινή Νάξο – Σκηνικό ομίχλης, 19 βαθμοί και μια ανάρτηση από την Κωμιακή που έγινε viral

Πρόταση Ημέρας: Πατάτες κοκκινιστές με ατσίνορα: Zero waste γεύση από τη Νάξο

Μια αυθεντική συνταγή από την Απεράθου, με πρωταγωνίστρια την πατάτα Νάξου και το παραδοσιακό παστό ζαμπόνι

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Έλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική Πόλο (video)

Η MVP του παγκόσμιου τελικού μιλά με συγκίνηση για το χρυσό μετάλλιο, τις θυσίες, την ομάδα της καρδιάς της και το αίτημα για ένα κολυμβητήριο αποκλειστικά για την Εθνική – Μια Νάξια ψυχή που εμπνέει. (video)

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.