Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΗρακλειά: Το απόλυτο ησυχαστήριο

Ηρακλειά: Το απόλυτο ησυχαστήριο

|

Ταξίδι στο νησί της ανεμελιάς και της απόλυτης χαλάρωσης.,, Ηρακλειά των νησί των 150 κατοίκων που προσφέρει την ιδανική απελευθέρωση πνεύματος και σώματος ενώ απολαμβάνεις τις διακοπές σου

Μία από τις πιο όμορφες και αυθεντικές γωνιές των Αιγαίου, η Ηρακλειά αποτελεί μια ξεχωριστή πρόταση για διακοπές απόλυτης χαλάρωσης και ηρεμίας. Η ζωή κυλά σε αλλιώτικους ρυθμούς στο δυτικότερο νησί του συμπλέγματος των Μικρών Κυκλάδων, που απέχει μία ώρα με πλοίο από τη Νάξο. Εδώ το νόημα των διακοπών βρίσκεται στην ησυχία, στις παραλίες με τα πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά και στους απολαυστικούς περιπάτους σε ορεινά μονοπάτια με απέραντη θέα στο Αιγαίο.

Άγιος Γεώργιος, Ηρακλειά

Το νησί μετρά περίπου 150 κατοίκους και αποτελείται από δύο οικισμούς: την Παναγία ή Χώρα και τον Άγιο Γεώργιο όπου βρίσκεται το λιμάνι του νησιού. Οι δύο οικισμοί ενώνονται με ασφαλτόδρομο μήκους 4,5 χιλιομέτρων. 

Φτάνοντας στο λιμάνι, θες να βουτήξεις αμέσως στα κρυστάλλινα νερά! Μια αμμώδης παραλία με μεγάλα αρμυρίκια και ένας ήσυχος οικισμός με σπίτια κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, ταβερνάκια που σερβίρουν υπέροχους μεζέδες, καφέ, περιποιημένα καταλύματα και εκκλησάκια συνθέτουν ένα σκηνικό που γοητεύει όσους αναζητούν την ηρεμία και την απλότητα της νησιωτικής ζωής.

Παναγία, Ηρακλειά

Ο δρόμος που ανηφορίζει οδηγεί στον οικισμό της Παναγίας με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα πλακόστρωτα δρομάκια και την εκκλησία της Παναγίας, αφιερωμένη στα Εισόδια της Θεοτόκου. Σαν σκηνικό βγαλμένο από μια άλλη εποχή. Από εδώ η θέα στα γύρω νησιά είναι μοναδική.

Όσα πρέπει να δείτε

Το σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη, με τον πλούσιο διάκοσμο από σταλακτίτες και σταλαγμίτες, είναι ίσως το εντυπωσιακό αξιοθέατο του νησιού. Είναι το μεγαλύτερο σπήλαιο των Κυκλάδων και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα της Ελλάδος. Το μονοπάτι για το σπήλαιο ξεκινάει από την Παναγία (διάρκεια 1 ώρα και 10 λεπτά).

Στο δυτικό τμήμα της Ηρακλειάς βρίσκεται ο Άγιος Αθανάσιος, παλιός εγκαταλειμμένος οικισμός με ενδιαφέρουσα ρυμοτομία και σπίτια παραδοσιακής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής.

Η κορυφή του λόφου Πάπας προσφέρει θαυμάσια θέα προς τη γύρω θαλάσσια περιοχή (Ίος, Πάρος, Αντίπαρος, Νάξος, Δονούσα, Σχοινούσα, Κέρος), καθώς στα δαντελένια ακρογιάλια της Ηρακλειάς.

Στον όρμο Αλιμιά, σε βάθος περίπου 7 μέτρων, βρίσκεται βυθισμένο ένα γερμανικό αεροπλάνο τύπου ARADO AR196 που καταρρίφθηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι ορατό από την επιφάνεια της θάλασσας αλλά πολλοί επισκέπτες κάνουν καταδύσεις για να το δουν και να το φωτογραφήσουν από κοντά.

Το Κάστρο του Λιβαδιού βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου που υψώνεται από την παραλία Λιβάδι. Εδώ μπορείτε να παρατηρήσετε τα ερείπια ενός κάστρου ελληνιστικής περιόδου, καθώς και τα ερείπια των ναών του Δία και της Θεάς της Τύχης. 

Τα οκτώ μονοπάτια που έχουν διαμορφωθεί στο νησί προσφέρουν την ευκαιρία στον επισκέπτη να γνωρίσει περισσότερο τη φυσική ομορφιά των τοπίων.

Οι παραλίες

Λιβάδι, Ηρακλειά

Οι παραλίες του νησιού μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε γούστο. To Λιβάδι, με το κάστρο να υψώνεται πίσω του και το νησάκι Βενέτικο σε απόσταση αναπνοής, είναι η μεγαλύτερη παραλία του νησιού. Την Αλιμιά τη λατρεύουν ιδιαίτερα όσοι κολυμπάνε με μάσκα και αναπνευστήρα, γιατί χαζεύουν το γερμανικό αεροπλάνο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο βυθό!

Άγιος Γεώργιος, Ηρακλειά

Ο Άγιος Γεώργιος στο λιμάνι και η Βορεινή Σπηλιά είναι άλλες δύο καλές επιλογές για εκείνους που προτιμούν τις αμμουδερές παραλίες. Όσοι πάλι προτιμούν το βότσαλο, θα στρώσουν την πετσέτα τους στο Τουρκοπήγαδο, στο Αμμούδι του Μέριχα και στον Καρβουνόλακο. Βραχώδεις παραλίες είναι ο Ξυλομπάτης και ο Τρίμπουνας.

ΜΙΝΙ ΟΔΗΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ 

ΔΙΑΜΟΝΗ

Το Aeolos Hotel βρίσκεται σε ένα λόφο, σε απόσταση 450 μ. από την παραλία του Αγίου Γεωργίου και το λιμάνι. Διαθέτει μπαρ-εστιατόριο και προσφέρει όμορφα διακοσμημένα καταλύματα με πανοραμική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. 

Οι Ορίζοντες είναι ένα μικρό συγκρότημα από ανεξάρτητα σπιτάκια, που συνδυάζουν αρμονικά την πολυτέλεια και την άνεση με την παραδοσιακή κυκλαδική αρχιτεκτονική για να σας χαρίσουν τις πιο όμορφες καλοκαιρινές αναμνήσεις.

To Villa Panorama, χτισμένο σε ύψωμα στον οικισμό του Αγίου Γεωργίου, σας περιμένει για να σας προσφέρει μια άνετη και ευχάριστη διαμονή σε δίκλινα δωμάτια, πολυτελή διαμερίσματα ή ακόμα και σε ολόκληρο σπίτι.

Το Sunset Rooms είναι ένα ρομαντικό συγκρότημα αποτελούμενο από 4 δωμάτια, σε μια ήσυχη τοποθεσία μόλις 500 μ. από το λιμάνι και την παραλία του Αγίου Γεωργίου.

Villa Zografos βρίσκεται ανάμεσα στο λιμάνι και τη Χώρα, σε απόσταση 700 μέτρων από την αμμώδη παραλία Λιβάδι. Διαθέτει ολάνθιστο κήπο, κοινόχρηστη κουζίνα και καθιστικό με τραπέζια κάτω από πέργκολες.

ΦΑΓΗΤΟ

Το εστιατόριο Αίολος (του ομώνυμου ξενοδοχείου) προσφέρει εδώ και 15 χρόνια υπέροχες γεύσεις ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας με εκπληκτική θέα στη θάλασσα και στα γύρω νησιά.

Στο Μαϊστράλι, στον Άγιο Γεώργιο, θα πάτε για τα νόστιμα μαγειρευτά φαγητά. Η ταβέρνα Σύρμα σερβίρει παραδοσιακές γεύσεις και διάφορα μεζεδάκια σε πολύ ωραία τοποθεσία πάνω στο λιμάνι.

Στο Στέκι της Αννιώς στην Παναγία θα απολαύσετε τις σπιτικές πίτες και τα παραδοσιακά γλυκά της Άννας, μαζί με την υπέροχη θέα.

ΚΑΦΕΣ & ΠΟΤΟ

Στον Άγιο Γεώργιο, το Πέρασμα είναι ό,τι πρέπει για καφέ, βάφλες και κρέπες. Για brunch και κοκτέιλ με θέα το λιμάνι, να πάτε στο Εν Λευκώ. Στην παραλία Λιβάδι θα βρείτε το Pera Panta και το Surfin Bird για πρωινό, καφέ, φαγητό και ποτό με θέα τη Σχοινούσα.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη: Διήμερο απαγόρευσης πρόσβασης στο Αμμούδι, ποιος ο λόγος

Απαγόρευση - για δύο ημέρες - πρόσβασης στο Αμμούδι λόγω εργασιών συντήρησης των πλεγμάτων

Zante Ferries – “Διον. Σολωμός”: Τροποποίηση σημερινού (19/04) δρομολογίου προς Δυτικές Κυκλάδες

Πως διαμορφώνεται το σημερινό δρομολόγιο του "Διον. Σολωμός" προς τις Δυτικές Κυκλάδες ... (πρόγραμμα)

Ολυμπιακή Φλόγα: Πρώτη στάση στο Αιγαίο, το Καστελόριζο

Από το ακροτελεύτιο άκρο της Ελλάδας η Ολυμπιακή Φλόγα φώτισε όλη την οικουμένη, στέλνοντας μηνύματα ειρήνης, φιλίας και αλληλεγγύης προς κάθε κατεύθυνση

Φ. Μαυρομμάτης: “Ερχεται σύγχρονο δίκτυο μεταφοράς νερού από Άγιο Γαλάτη προς τη δεξαμενή Οσκέλου”

Νέο έργο για την καλύτερη υδροδότηση στα δυτικά της Νάξου ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ύδρευσης Φώτη Μαυρομμάτη - Ποιο είναι και το κόστος του

Κορυφαία καλοκαιρινά γυναικεία και ανδρικά αρώματα

Για να επιλέξετε το τέλειο άρωμα για την καλοκαιρινή περίοδο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη σας τα χαρακτηριστικά των καλοκαιρινών αρωμάτων

Εκτακτο – Ολυμπιακή φλόγα: Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης στη Νάξο

Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης της Ολυμπιακής φλόγας στις Κυκλάδες - Μία ώρα νωρίτερα η τελετή, πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα στη Νάξο

Tourism Awards: Βραβείο για τις καινοτόμες εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης του NAXOS AR

Η MOPTIL συνδέει τον πολιτισμό με τον τουρισμό μέσω της τεχνολογίας και διακρίθηκε με δυο βραβεία για εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης σε αρχαιολογικούς χώρους: Gold στην κατηγορία Digital Innovation - Καινοτόμο Concept για την εφαρμογή NAXOS AR και Silver στην κατηγορία Travel Services - Applications για την εφαρμογή DIGIPAST.

“Καλάθι του Νονού”: Ξεκινάει στις 22 Απριλίου, τι περιλαμβάνει

Το "Καλάθι του Νονού" είναι πραγματικότητα - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει και πότε έρχεται το "Καλάθι του Πάσχα"

National Geographic για Σίφνο: Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός

Ως το καλύτερο νησί της Ελλάδας για γαστρονομικές απολαύσεις και παραδοσιακά πανηγύρια προβάλλεται η Σίφνος και στον κατάλογο που δημοσίευσε το ισπανικό Conde Nast Traveler

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη