Κέα: Ποντάρει στον καταδυτικό τουρισμό και το "φωνάζει" (video)

Καταδυτικός τουρισμός... Πριν από μερικές εβδομάδες  με γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεώτερων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού είχαμε την απόφαση για την απελευθέρωση των οργανωμένων και καθοδηγούμενων καταδύσεων σε 91 ναυάγια πλοίων και αεροπλάνων. Τα ναυάγια αποδίδονται στην καταδυτική κοινότητα για καταδύσεις αναψυχής. Και ανάμεσά τους έχουμε δεκαπέντε ναυάγια (πλοία και αεροπλάνα) στις Κυκλάδες... Βέβαια, η μερίδα του λέοντος ανήκει στην Κέα και την ευρύτερη περιοχή όπου έχει τα οκτώ από τα δεκαπέντε κι ανάμεσά τους τον "Βρετανικό" (σ.σ. ο δίδυμος αδελφός του "Τιτανικού") αν και το βάθος είναι αρκετά μεγάλο...  

Και πρόσφατα, ο Δήμος Κέας συμμετείχε σε ημερίδα για τον καταδυτικό τουρισμό. Ας δούμε το σχετικό δελτίο ενημέρωσης από τον Δήμο Κέας, που εκπροσωπήθηκε από τον Γιάννη Τζαβελάκο, ειδικό σύμβουλο της Δημάρχου Κέας για θέματα οργάνωσης και ανάπτυξης αλλά και προώθησης του καταδυτικού τουρισμού... 

Ο Δήμος μας συμμετείχε πριν λίγες ημέρες στην τηλε-ημερίδα με θέμα «Καταδυτικός Τουρισμός: Καλές Πρακτικές και Δυνατότητες Ανάπτυξης», εκπροσωπούμενος από τον κ. Γιάννη Τζαβελάκο, ειδικό σύμβουλο Δημάρχου σε θέματα οργάνωσης, ανάπτυξης και προώθησης καταδυτικού τουρισμού. Παρουσιάστηκαν τα ναυάγια της Κέας και έγινε αναφορά στις ενέργειες προβολής τους, όπως η συμμετοχή μας στη διεθνή έκθεση BOOT. Ακόμα ο κ. Τζαβελάκος μίλησε για τις προσδοκίες μας από το Υπουργείο Πολιτισμού για την ανάδειξη των ναυαγίων του νησιού μας.

Το αντικείμενο της τηλε-ημερίδας ήταν ο καταδυτικός τουρισμός, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του και οι καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο κατάλογος των ομιλητών που συμμετείχαν περιλαμβάνει εκπροσώπους δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που σχετίζονται με την προστασία της θάλασσας, τις καταδύσεις, τις ενάλιες αρχαιότητες, τα θαλάσσια πάρκα καθώς και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών πιστοποίησης κατάδυσης.

Κατά την διάρκεια της Ημερίδας, οι ομιλητές είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις εμπειρίες τους ανταλλάσοντας την τεχνογνωσία και τις γνώσεις τους, υπήρξε μεγάλη διάδραση με το συμμετέχον κοινό ενώ παράλληλα προβλήθηκε το ενάλιο πολιτισμικό δυναμικό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση του κ. Γιάννη Τζαβελάκου εδώ:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News