Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΚουφονήσια..... ο μυστικός προορισμός για τους Βρετανούς

Κουφονήσια….. ο μυστικός προορισμός για τους Βρετανούς

|

Ένας από τους καλύτερους “μυστικούς” προορισμούς για κάθε ταξιδιώτη είναι τα Κουφονήσια αν και η Ελλάδα όπως μαρτυρούν και οι Βρετανοί έχει δεκάδες προορισμούς… 

Τους 18 ανεξερεύνητους προορισμούς που συνθέτουν την “άγνωστη” στους πολλούς ξένους τουρίστες Ελλάδα παρουσιάζει και αποθεώνει η βρετανική εφημερίδα Telegraph σε σχετικό δημοσίευμα, επισημαίνοντας τις ομορφιές τους που λίγοι γνωρίζουν.

Τα Κουφονήσια συκγαταλέχθησαν στους 18 πιο μυστικούς προορισμούς για τους Βρετανούς σύμφωνα με άρθρο τη; Telegraph και όχι άδικα….Τα Κουφονήσια αποτελούνται από δυο νησίδες, το Πάνω Κουφονήσι και το Κάτω Κουφονήσι, εκ των οποίων το δεύτερο δεν κατοικείται. Επισκεφθείτε τις παραλίες στο Κάτω Κουφονήσι για εμπειρία απομόνωσης ή γυρίστε το νησί με πλωτό μέσο ώστε να δείτε τα σπήλαια τα οποία δίνουν την εντύπωση οτι το νησί είναι κούφιο.

Οι προορισμοί αυτοί δε συγκεντρώνουν μεγάλα πλήθη τουριστών, επομένως είναι ιδανικοί ως εναλλακτικοί για διακοπές στην Ελλάδα, ενώ δεν τους λείπει τίποτα από τους καθιερωμένους.

Ας δούμε και τους υπόλοιπους…

1. Σκύρος

Δεν διαθέτει resort, είναι ένα νησί ξυλογλυπτών, βοσκών και έχει τη δική του ράτσα μικρόσωμων αλόγων. Την περίοδο του καρναβαλιού οι κάτοικοι ντύνονται κατσίκες και χορεύουν στους πλακόστρωτους δρόμους προσφέροντας ανεπανάληπτο διονυσιακό θέαμα.

2. Μαίναλο και Αρκαδία, Πελοπόννησος

Οι διεθνείς πτήσεις στην Καλαμάτα έχουν κάνει την Πελοπόννησο εύκολα προσβάσιμη από το εξωτερικό. Το μονοπάτι 75 χλμ. του Μαινάλου βρίσκεται στην καρδιά της Αρκαδίας. Ορεινά μονοπάτια μέσα από δάση, φαράγγια και ποτάμια οδηγούν σε απομακρυσμένα μοναστήρια. 

3. Μήλος

To περίεργο ηφαιστειογενές νησί της Μήλου προβλέπεται να γίνει η νέα Σαντορίνη.  Οι 70 παράξενες παραλίες της ποικίλουν από το λευκό του Σαρακήνικου μέχρι την καλειδοσκοπική παλέτα του Παλαιοχωρίου, όπου η γεωθερμική ενέργεια είναι τόσο υψηλή που οι ταβέρνες σερβίρουν βραστά που μαγειρεύονται από το βράδυ σε πήλινες γάστρες θαμμένες στην άμμο.

4. Ναύπλιο, Πελοπόννησος

Σε απόσταση δυο ωρών από την Αθήνα, η πρώην ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει συνδυασμό βενετσιάνικης γοητείας με την οθωμανική σαγήνη. Το στενό δικτυο των δρόμων με βουκαμβίλιες και γιασεμί είναι εκπληκτικό, ενώ τα 2 φρούρια επάνω από την πόλη εντυπωσιάζουν. 

5. Κέα

Προτείνεται επίσκεψη στο Σούνιο και στη συνέχεια καράβι από το Λαύριο προς την Κέα, ή αεροπορικές συνδέσεις με τις δυτικές Κυκλάδες και τη Σύρο. Η Κέα είναι ένας σαγηνευτικός και ήρεμος προορισμός.

6. Καραβοστάσι και Ήπειρος

H Ήπειρος παραμένει προορισμός για τους Έλληνες κυρίως λόγω της σχετικά δύσκολης πρόσβασης και της έλλειψης αμμουδιών. Είναι η πιο ορεινή περιοχή της Ελλάδας αλλά προικισμένη με πλούσια και απότομα τοπία που θυμίζουν Σκωτία στα καλύτερά της. Τα ορεινά χωριά ανταγωνίζονται την Προβηγκία ενώ οι ακτές είναι παρθένες. 

7. Φολέγανδρος

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται ελληνικά νησιά, το πρώτο πράγμα που τους έρχεται στο μυαλό είναι η Σαντορίνη. Όμως η γειτονική Φολέγανδρος στις βορειοδυτικές Κυκλάδες αναμένεται να πάρει τη θέση τη Σαντορίνης ως το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο Αιγαίο. Το νησί αυτό έχει παρόμοια αρχιτεκτονική, λευκά σπίτια με λουλούδια που ξεπετάγονται από τους τοίχους τους, εκκλησίες με γαλάζιους τρούλους και παρόμοια ελκυστικά στοιχεία όπως απομονωμένες παραλίες και θέα από ορεινά βραχώδη σημεία. Αυτό που η Φολέγανδρος στερείται είναι τα μεγάλα πλήθη τουριστών. 

8. Βουτούμι, Αντίπαξος

Είναι αδύνατο να αντισταθεί κανείς και να μη βγάλει τα παπούτσια του για να νιώσει την άμμο στα πόδια του τη στιγμή της αποβίβασης από το πλοίο στους Αντίπαξους. Μετά τις βοτσαλωτές παραλίες των Παξών, το Βουτούμι, με τα εντυπωσιακά τιρκουάζ νερά του, το βραχώδες περιβάλλον και τις φιλόξενες ταβέρνες, αξίζει μια επίσκεψη.

9. Στούπα και Χερσόνησος Μάνης, Πελοπόννησος

Οι Έλληνες θεωρούν τη Μάνη ένα απομακρυσμένο και άγριο τόπο καθώς η πρόσβαση είναι περιορισμένη και το ανάγλυφό της είναι ορεινό. Η Στούπα βρίσκεται πέρα από τις βραχώδεις βουνοκορφές του Ταϋγετου, η υψηλότερη των οποίων είναι ο Προφήτης Ηλίας (2.407 μ.) Η Στούπα έχει τιρκουάζ νερά και προσφέρει ένα ήσυχο καταφύγιο μακριά από τη σύγχρονη ζωή καθώς και την ευκαιρία να βυθιστεί κανείς στην αρχαιοελληνική μυθολογία με τους θεούς και τις νύμφες, στις ιστορίες με τους μεσαιωνικούς πύργους και τα φέουδα μεταξύ των οικογενειών για τα οποία είναι ξακουστή η περιοχή.

10. Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

H Θεσσαλονίκη είναι στα Βαλκάνια ο,τι είναι η Κωνσταντινούπολη στην Ασία, μια αρχαία και σύγχρονη πόλη με εξαιρετικά μουσεία και πλούσια νυχτερινή ζωή. Είναι επίσης πύλη εισόδου στις πιο υποτιμημένες γωνιές της Ελλάδας, διαθέτει φανταστικές παραλίες, απίστευτα τοπία και όρη που καταλήγουν σε αμμουδιές με το άρωμα των πεύκων.

11. Μεγανήσι

Ζευγαρια και οικογένειες που επιθυμούν ένα ήρεμο καταφύγιο και άδειες παραλίες θα πρέπει να αναζητήσουν το Μεγανήσι. Βρίσκεται μεταξύ Λευκάδας και δυτικής ενδοχώρας και το νησί χαρακτηρίζεται από τα γαλήνια χωριά και τα παραδοσιακά λιμάνια ψαράδων. Πρόκειται για ένα από τα πιο παραδοσιακά νησιά του Ιονίου, σε μεγάλο βαθμό ανέγγιχτο, με γραφικά πετρόκτιστα σπίτια, παραδοσιακά λιθόστρωτα δρομάκια και ζεστούς κατοίκους. 

12. Πήλιο

Σύμφωνα με τη μυθολογία, στο Πήλιο ξεκουράζονταν οι θεοί του Ολύμπου το καλοκαίρι. Με τα ποτάμια της, τα πετρόκτιστα χωριά και τα ελαιόδεντρα, το Πήλιο μοιάζει πράγματι με μυθικό μέρος. Πολλά από τα αρχοντικά του 19ου αιώνα έχουν μετατραπεί σε ξενώνες.

13. Ίος

H γραφική ομορφιά της Ίου είναι αναζωογονητική. Η Ίος λέγεται οτι ήταν το τελευταίο μέρος όπου ο Όμηρος είδε το ηλιοβασίλεμα. Εδώ οργανώνονται ακουστικές συναυλίες, μονοπάτια γλυπτικής, γιορτες των φρούτων της Μεσογείου.

14. Καστελλόριζο

To μικρότερο και ανάμεσα στα πιο όμορφα κατοικημένα νησιά των Δωδεκανήσων. Πρόσβαση αεροπορικώς ή δια θαλάσσης από τη Ρόδο. Σκάφη κάνουν δρομολόγια προς παραλίες γειτονικών νησίδων, διαφορετικά μπορείτε να κολυμπήσετε στις βραχώδεις παραλίες του. Στο λιμάνι υπάρχουν πολύχρωμα, νεοκλασικά σπίτια. Η βραβευμένη ιταλική ταινία Mediterraneo γυρίστηκε εδώ.

15. Μονεμβασιά, Πελοπόννησος

Η μεσαιωνική καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, που αναδύεται απότομα από τη θάλασσα, (η ονομασία της προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις “μόνη” και “έμβαση”, που σημαίνει μοναδική είσοδος) στα νότια της Πελοποννήσου, καταλήγει σε έναν μεγάλο βράχο ύψους 320 ποδιών από την επιφάνεια της θάλασσας. Οι κάτοικοι ζουν στην κάτω πόλη, που διαθέτει πλακόστρωτα σοκάκια χωρίς να επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων και ξενοδοχεία, καφετέριες, εστιατόρια και 4 εκκλησίες (από 40 που λειτουργούσαν παλαιότερα), ανάμεσα στις οποίες και ο Ελκόμενος Χριστός, που αποτελεί τη μεγαλύτερη μεσαιωνική εκκλησία της νότιας Ελλάδας.

16. Ανδρος

Η Άνδρος, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και ένα από τα πιο κοντά στην Αθήνα, διαθέτει μαγευτικές κοιλάδες και αρχαία μονοπάτια, κάνοντάς την ιδανικό προορισμό για πεζοπορία. Η Χώρα είναι γεμάτη από αρχοντικά ναυτικών, όμως η γοητεία της μπορεί να γίνει αντιληπτή από το κάμπινγκ στα ελαιόδεντρα.

17. Κέρκυρα

Το νησί δεν έχει ξηρασία και δεν είναι βραχώδες. Διαθέτει πλούσια βλάστηση, χλωρίδα και πανίδα. Ιδανική επιλογή για δραστηριότητες όπως η δοκιμή κρασιών. Εκτός πόλεως μπορεί να συναντήσει κανείς εξαιρετικές τοποθεσίες. Ανάμεσα στα αξιοθέατα της περιοχής ανήκει το Αχίλλειο, το παλάτι της αυτοκράτειρας Ελισάβετ (Σίσσι) της Αυστρίας, με το διάσημο γλυπτό «Αχιλλέας Θνήσκων» και άλλα υπέροχα έργα τέχνης, όπως τοιχογραφίες και πίνακες. Η περιοχή του Πέλεκα φημίζεται για τη θέα του ηλιοβασιλέματος που προσφέρει, ενώ στην Παλιοκαστρίτσα βρίσκεται το βυζαντινό φρούριο Αγγελόκαστρο. Οπωσδήποτε αξίζουν μνεία, επίσης, οι υπέροχες παραλίες με ψιλή ξανθή άμμο, όπως του Άϊ-Γόρδη, της Γλυφάδας, της λίμνης Κορισσίων, του Άγιου Γεώργιου των Πάγων, του Μαραθιά, του Γαρδένου, της Κασσιώπης, του Σιδαρίου, της Ρόδας, της Αχαράβης, του Αλμυρού, της Δασιάς, της Παλαιοκαστρίτσας


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν