Κτύπησε κόκκινο στις …αυξήσεις

Η Ελλάδα ήταν ο κορυφαίος προορισμός του τέταρτου μεγαλύτερου τουρ οπερέιτορ της Γερμανίας FTI φέτος, καταγράφοντας αύξηση κρατησεων κατά 25% και ακολούθησαν η Αίγπυπτος, η Τουρκία και τα Κανάρια Νησιά. Ο FTI, όπως είπε στο fvw ο διευθύνων σύμβουλος Dietmar Gunz, κατέγραωε φέτος αύξηση 15% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, φτάνοντας τα  € 2,4 δισ το 2013-14, συμπεριλαμβανομένων όλων των θυγατρικών, όπως η εταιρεία διαχείρισης προορισμού MPI, των tour operators στην Ελβετία και τη Γαλλία και του Youtravel του Ηνωμένου Βασιλείου. Στις γερμανόφωνες αγορές είχε αύξηση εσόδων κατά 9%. Στη Γερμανία, η εταιρεία αύξησε τα έσοδα κατά 14% αυτό το καλοκαίρι.

Οι πρώτες ενδείξεις για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο είναι πολλά υποσχόμενες, σύμφωνα με την εταιρεία.

Για το καλοκαίρι του 2015, ο FTI έχει επεκτείνει τη δυναμικότητά του για την Αίγυπτο, προσφέροντας ευρύτατο φάσμα πακέτων στη γερμανική αγορά. Ο τουρ οπερέιτορ έχει μερίδιο 30% στα ταξίδια στην Αίγυπτο στη Γερμανία και για το 2015 θα προσφέρει 71 εβδομαδιαίες πτήσεις από 20 αεροδρόμια στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία για τον προορισμό.

Παρουσιάζοντας το νέο φυλλάδιο της Αιγύπτου, ο Dietmar Gunz, δήλωσε: "Με 217 σελίδες πρόγραμμα, παρουσιάζουμε τη μεγαλύτερη προσφορά για την Αίγυπτο στην αγορά, επιβεβαιώνοντας έτσι την ηγετική μας θέση με περισσότερο από 30% του μεριδίου αγοράς." Ο κ.Gunz ομολόγησε ότι η εντυπωσιακή αυτή επέκταση προς την Αίγυπτο "ακολουθεί" την επένδυση του Αιγύπτιου επιχειρηματία Samih Sawiris, o οποίος απέκτησε το 30% στον FTI,

Το χαρτοφυλάκιο, πάντως, του FTI για το 2015 θα επεκταθεί και προς την Ελλάδα, την Τουρκία, το Ομάν και τη Φλόριντα. Στην Ελλάδα, ο FTI θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στις περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, στην Αττική και την Πελοπόννησο, όπου η ζήτηση φέτος ήταν μεγάλη. Οι τιμές θα είναι σταθερές για το 2015, ενώ όσοι κάνουν νωρίς κράτηση θα τύχουν εκπτώσεων.

Πηγή: tornosneews.gr