Κυκλάδες: Το CNN Travel αποθεώνει τα Ελλάδα με φόντο ... Πορτάρα Νάξου

Κάτι η επέτειος της 25ης Μαρτίου, κάτι το καλοκαίρι που έρχεται και το αμερικανικό CNN Travel προχώρησε σε ένα πολύ όμορφο αφιέρωμα με επίκεντρο την Ελλάδα… Τίτλος; "Best of Greece: Beautiful places and tastiest foods", με την υπογραφή του John Malathronas όπου προτείνονται 36 όμορφοι –και κυρίως "νόστιμοι"- λόγοι για να ταξιδέψει κάποιος στη χώρα μας, αφού εκτός από τις μοναδικές παραλίες και τα αξιοθέατα, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στη γαστρονομία. Και η έκπληξη ακούει στο όνομα …Νάξος. Κι αυτό γιατί περιμένεις κάτι από Σαντορίνη ή Μύκονο αλλά η Νάξος κάνει τη διαφορά… Και μάλιστα με έναν εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα με φόντο την Πορτάρα αποδεικνύοντας ότι το ηλιοβασίλεμα στο Αιγαίο δεν έχει μόνο μία …ταυτότητα. Και βέβαια δεν είναι μόνο η Νάξος που έχει θέση στην πρώτη δεκάδα όσον αφορά την λίστα με τις 36 …επιλογές. Στο Νο 3 βρίσκουμε την γειτονική Ίο (Νιο) και στη συνέχεια έχουμε το … «Πήδημα της γριάς» στην Άνδρο, το Σαρακήνικο της Μήλου, η βόλτα στο ηφαίστειο της Σαντορίνης και ο Πύργος, χωριό στην Τήνο…

Ποια είναι η αναφορά για την Νάξο; "Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, η Νάξος, συνδυάζει τις αμμώδεις παραλίες για τους λάτρεις του ήλιου  και της θάλασσας και το βουνό των 3000 ποδιών για τους πεζοπόρους. Στην Πορτάρα συνέβη ίσως η "χειρότερη" μυθική προδοσία... Εκεί ο Θησέας παράτησε την Αριάδνη, κόρη του βασιλιά Μίνωα, παρά τις υποσχέσεις που της είχε δώσει ότι θα την παντρευτεί και παρά το γεγονός ότι τον βοήθησε ώστε να σκοτώσει τον Μινώταυρο. Παρ' όλα αυτά δεν χάθηκαν όλα: ο θεός Διόνυσος ερωτεύτηκε την Αριάδνη και ο συνθέτης Richard Strauss έγραψε την όπερα Ariadne auf Naxos".

Για την Ίο να σημειώσουμε ότι ο δημιουργός του άρθρου τονίζει ότι «κανένα νησί δεν ταυτίζεται παραπάνω με το ξέγνοιαστο και ηλιόλουστο καλοκαίρι της Ελλάδας όπως η Ίος». Παράλληλα, στην περιγραφή έχουμε αναφορά μεταξύ άλλων στη νυχτερινή ζωή αλλά και τη γραφική Χώρα, που άλλωστε δεσπόζει και στη φωτογραφία για το νησί που φιλοξενείται στο άρθρο.
Από εκεί και πέρα, έχουμε την Κάρπαθο, που την χαρακτηρίζει ως ένα από τα πιο μυστηριώδη και γοητευτικά νησιά του Αιγαίου, το χωριό Πύργος στην Τήνο που αποτελεί παράδεισο για το μάρμαρο, το ούζο, το χρυσό στεφάνι της Βεργίνας, αλλά και η αλλαγή φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστο Στρατιώτη.

Οι 36 λόγοι του CNN (δείτε εδώ το αφιέρωμα) που θα πείσουν τους ταξιδιώτες να επισκεφτούν την Ελλάδα:

Η Πορτάρα στη Νάξο

Η Κάρπαθος

Η Ίος

Φρέσκα θαλασσινά

Η παραλία της Γριάς το πήδημα στην Άνδρο

To Σαρακήνικο στη Μήλο

Η βόλτα στο ηφαίστειο της Σαντορίνης

Η Σκόπελος

Πύργος, το χωριό του μαρμάρου στην Τήνο

Το Παλάτι της Κνωσού

Το ούζο

Το χρυσό στεφάνιο της Βεργίνας

​Η Πάρος

Το Παλαμήδι στο Ναύπλιο

Τα κεραμικά

​Η Ακρόπολη

Ρόδος και Λίνδος

Η αλλαγή φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Οι Μυκήνες

Οι Δελφοί

Τα Χανιά

Τα Μετέωρα

​Η πόλη της Κέρκυρας

Η Μικρή Βενετία στη Μύκονο

Η Μονεμβασιά

Το Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης

Η Θεσσαλονίκη

Η παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο

Μυστράς

Το Φαράγγι της Σαμαριάς

Ο Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης

Το Πάρκο Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα

Το Ζαγόρι

Το street art

Οι δίπλες

Το Λιτόχωρο στον Όλυμπο​