Κυκλάδες - Ενωση Ξεναγών: Ζητάμε τη στήριξη της Πολιτείας

Σαντορίνη

Παγκόσμια ημέρα ξεναγών σήμερα, η Κυριακή 21η Φεβρουαρίου και οι ξεναγοί είναι ενοχλημένοι καθότι από την αρχή της Πανδημίας είναι ουσιαστικά στην άκρη... Ενας σημαντικός κρίκος στην Οικομία της Ελλάδας παραμένει στην άκρη. Λογικό δεν είναι να έχουμε αντιδράσεις. Και μάλιστα η κορύφωση έρχεται ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγών.... Και η Ενωση Ξεναγών Σαντορίνης με ανακοίνωσή της ζητεί τι άλλο από την ουσιαστική στήριξη από την Πολιτεία...

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε της Ενωσης Ξεναγών Σαντορίνης

Κάθε χρόνο, την 21η Φεβρουαρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού. Ημέρα γιορτινή με δημιουργικές δράσεις και για τους Έλληνες ξεναγούς - μέχρι σήμερα.

Συνήθως, τέτοια εποχή, οι ξεναγοί που δραστηριοποιούμαστε στην Σαντορίνη, παρείχαμε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες μας στους μαθητές των σχολείων του νησιού μας, αλλά και σε συλλόγους. Δυστυχώς, φέτος, οι συνθήκες είναι διαφορετικές και μας στερούν την χαρά να ανταποδώσουμε την στήριξη και την αγάπη που έχουμε λάβει μέσα από την δουλειά μας, όλα αυτά τα χρόνια. 

Φέτος, η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας, οδηγεί σε έναν διαφορετικό προσανατολισμό και έναν μη θετικό απολογισμό.

Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις (από Μάρτιο ως Ιούνιο και από Νοέμβριο μέχρι σήμερα), καθώς και οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έκαναν πολύ δύσκολη, έως αδύνατη την εργασία μας με ομάδες επισκεπτών (γκρουπς). Η ελάχιστη ως μηδενική δραστηριότητα είχε και τα ανάλογα οικονομικά αποτελέσματα.

Θέλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας με αυτές των ξεναγών στην υπόλοιπη Ελλάδα και να ζητήσουμε από την πολιτεία να μας στηρίξει με την αναδρομική καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες του 2020 που δεν εργαστήκαμε. Διεκδικούμε την συνέχιση αυτής της μηνιαίας αποζημίωσης για όσο διάστημα οι αντικειμενικές συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να εργαστούμε. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να έχουμε μια σταθερή στήριξη που θα συμβάλει στο να ξεπεράσουμε αυτή την δύσκολη συγκυρία.

image.png

Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΑΓΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News