Κυκλάδες - Φόρτωμας: "Να επενδύσουμε στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού" (video)

Παρέμβαση για την στρατηγική στροφή στις εναλλακτικές μορφές Τουρισμού στη συνεδρίαση για την έγκριση των εισηγήσεων που θα συμπεριληφθούν στην έκθεση της Υποεπιτροπής Ορεινών και Νησιωτικών Περιοχών, έκανε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας.

Ο Βουλευτής συνεχάρη την Πρόεδρο και το Προεδρείο της Υποεπιτροπής για το έργο που διετέλεσαν όλους τους προηγούμενους μήνες, τονίζοντας ότι η περίοδος της υγειονομικής κρίσης καθιστά επιτακτική την ανάγκη για σοβαρή μελέτη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ορεινές και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Ο κ. Φόρτωμας, με εισήγησή του σε προηγούμενη συνεδρίαση παρουσίασε στα μέλη της Υποεπιτροπής τις νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού αλλά και τα κίνητρα που δύναται να δοθούν σε ξένους επισκέπτες ώστε να επισκεφθούν και να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Κατά την τοποθέτησή του στη χθεσινή συνεδρίαση, ο Βουλευτής Κυκλάδων, σημείωσε ότι η επιβίωση του ελληνικού τουρισμού τη φετινή δύσκολη και γεμάτη αντιξοότητες περίοδο, ήταν αποτέλεσμα του οδικού άξονα που ακολούθησε πιστά η κυβέρνηση και του υποδειγματικού τρόπου με τον οποίον εργάσθηκαν οι επαγγελματίες του κλάδου.  Συμπλήρωσε, επίσης, ότι η επόμενη μέρα για τον τουρισμό μας βρίσκει όλους αντιμέτωπους με δύο βασικές προκλήσεις που είναι η ανάπτυξη – στήριξη επιχειρήσεων, αλλά και των εργαζομένων του κλάδου και επίσης  η ευκαιρία ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού σε μια εξαιρετικά κρίσιμη νέα χρονιά.

«Η περεταίρω επένδυση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού ανοίγει νέες προοπτικές και πηγές εσόδων για τα νησιά και τη χώρα μας. Επενδύσουμε στρατηγικά σε αυτές και ενισχύουμε το εθνικό μας προϊόν. Έχουμε την ευλογία, να διαθέτουμε ένα φυσικό σκηνικό απαράμιλλο . Έχουμε την πολιτική βούληση και κινούμαστε προς την κατεύθυνση αυτή», είπε ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Φόρτωμας.

Δείτε το σχετικό video από την ομιλία του κου Φόρτωμα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News