Κυκλάδες: Η Πάρος μετατρέπεται σε κινηματογραφικό στούντιο (video)

Κυκλάδες - Πάρος

Σε «μικρό Χόλιγουντ» μοιάζει να μετατρέπεται σιγά-σιγά η Ελλάδα, μιας και όλο και περισσότερες διεθνείς παραγωγές επιλέγουν την χώρα μας για γυρίσματα. 

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως η νέα ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, «Crimes of the Future» γυρίστηκε στην Αθήνα, ενώ, αυτό τον καιρό στην Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας γυρίζεται το «Tin Soldier», η νέα ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο. 

Φυσικά, δεν είναι λίγες οι φορές που το ενδιαφέρον για γυρίσματα έχουν προσελκύσει και τα ελληνικά νησιά, όπως η Κέρκυρα, η Κρήτη, η Ρόδος, η Μύκονος, η Κεφαλονιά. Τώρα σε αυτή την λίστα έρχεται να προστεθεί και η Πάρος.

Στο δημοφιλές νησί των Κυκλάδων τον Μάιο ξεκίνησαν άλλωστε τα γυρίσματα του γερμανικού ριάλιτι «Are You The One?», το οποίο γυρίζεται για 3η συνεχή χρονιά. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της νέας καμπάνιας Nescafé® Frappé, στην οποία πρωταγωνιστεί και φέτος ο Γιώργος Λιανός.  H εν λόγω σκηνή γυρίστηκε στo λιμανάκι της Νάουσσας.   

Ο άλλος μεγάλος της ελληνικής διαφήμισης, η τράπεζα ALPHA BANK, επίσης διάλεξε την Πάρο για τα γυρίσματα της νέα της καμπάνιας με το προϊόν HOSPITALITY.  Πολλά νησιά και τουριστικές περιοχές θα ζηλέψουν την επιλογή της Πάρου, καθώς το προϊόν HOSPITALITY αναφέρεται ακριβώς στις σύγχρονες και αναβαθμισμένες παροχές των ξενοδοχείων, που οδηγούν τόσο σε ενίσχυση της συνολικής εμπειρίας του πελάτη, όσο και σε αύξηση των πωλήσεων. Το διαφημιστικό σποτ θα προβληθεί εκτός από την ελληνική τηλεόραση και στο εξωτερικό, ενώ έχει πολλές εφαρμογές στα social. 

Υπέροχα δειλινά, water sports, eco energy, τοπικά προϊόντα, smart ξενοδοχεία είναι οι εικόνες που αποτελούν το διαφημιστικό σποτ και η blogger/πρωταγωνίστρια βάζει 5 αστέρια σε όλες τις υπηρεσίες.

Η παραγωγός της εταιρίας παραγωγής Central Athens, Πωλίνα Κασκανιώτη δηλώνει ότι “Η επιλογή και καθιέρωση μίας περιοχής ως φόντο κινηματογραφικής παραγωγής ανοίγει το δρόμο σε μία οικονομικά ανθηρή βιομηχανία. Οι δυσκολίες βέβαια ειδικά στα νησιά είναι αρκετές.  Η Πάρος και εμείς δοκιμαστήκαμε σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Mε lockdown, με το φόβο του κορονοϊού και της αβεβαιότητας του αύριο και το βαρύ πλήγμα του τουρισμού. 

Σε off season εποχές που οι περισσότερες επιχειρήσεις ή είναι κλειστές ή υπολειτουργούν. Με τις καιρικές συνθήκες της εποχής να μην είναι σύμμαχοι μας, καθώς ήταν αρκετές οι περιπτώσεις που δεν ξέραμε εάν τα μηχανήματά μας θα μπουν στο καράβι ή έαν θα γίνουν οι πτήσεις.   Η Πάρος όμως, τόλμησε μαζί μας και υποστήριξε αυτό το διαφορετικό είδος τουρισμού που λέγεται “Film Tourism”.

Όσον αφορά την Πάρο, η παραγωγός είπε χαρακτηριστικά ότι: «Σήμερα είμαι σίγουρη ότι μπορεί να υποδεχτεί μεγάλες παραγωγές και να σταθεί ισότιμα απέναντι στις περιοχές που υποδέχτηκαν τα “My Big Fat Greek Wedding”, “Les Cyclades”, “Τhe Enforcer” και “Αναλώσιμοι 4” για την Millenium, το “GO” (συνέχεια του “Knives Out’) για το Netflix, την τρίτη σεζόν του “Jack Ryan” για την Amazon, τη δεύτερη σεζόν του “Tehran” της Apple και πολλά ακόμα».

Και καταλήγει:  "Ο κινηματογραφικός τουρισμός αποδεικνύεται ότι έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο διαρκεί το «γύρισμα» αλλά και μακροπρόθεσμα ανάλογα με την έκθεση που έχει η κάθε παραγωγή στα μέσα και σίγουρα αποτελεί μια από τις καλύτερες ενισχύσεις ενός τόπου εφ’όσον μεγαλώνει τη σεζόν του. Το κύριο πρόβλημα από το οποίο υποφέρουν οι αμιγώς τουριστικές περιοχές μας”.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News