Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΚυκλάδες - Ιος: Αύξηση επισκεπτών κατά 67% σε σχέση με το 2020

Κυκλάδες – Ιος: Αύξηση επισκεπτών κατά 67% σε σχέση με το 2020

|

Συμπεράσματα Της 1ης Συνάντησης Με Θέμα Την «Τουριστική Ανάπτυξη στην Ίο» … Τα μέτρα και οι δράσεις που αποφασίστηκαν 

Χαμόγελα στην Ιο… Η χρονιά (2021) ολοκληρώθηκε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο (βλ άνοδο της τάξης του 67% στις επισκέψεις ταξιδιωτών σε σχέση με το 2020), οι δράσεις που έγιναν βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημοσιότητας με το νησί του Ομήρου να κερδίζει όλο και περισσότερους νέους επισκέπτες…  Ομως, το ζητούμενο είναι η επόμενη ημέρα. Και κυρίως η διατήρηση σε υψηλό επίπεδο… Και ο Δήμος προχώρησε σε συνάντηση για τη νέα χρονιά.. Με τους επιχειρηματίες ή φορείς του νησιού που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τον τουρισμό. 

 Ποια τα συμπεράσματα; Η ανακοίνωση από το Δήμο Ιητών με την υπογραφή του Δημάρχου Γκίκα Γκίκα αναφέρει: 

Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, σε αίθουσα του Δήμου Ιητών, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα την «Τουριστική Ανάπτυξη στην Ίο» κατά την διάρκεια της οποίας:

· Παρουσιάσθηκαν οι δράσεις τουριστικής προβολής του Δήμου και της Επιτροπής Τουρισμού και

· Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, εξέθεσαν απόψεις, ιδέες και παρουσίασαν τις προτάσεις τους στο θέμα.

Η εκδήλωση περιελάμβανε επίσης την παρουσίαση στοιχείων που αφορούσαν αφίξεις επισκεπτών και την ακτοπλοϊκή κίνηση. Συγκεκριμένα, για το διάστημα από Ιανουάριο έως και Οκτώβριο 2021, στον λιμένα Ίου αφίχθηκαν 101.084 επιβάτες, με τον αριθμό αυτό να κυμαίνεται στο 67% του αριθμού επιβατών που διακινήθηκαν το έτος 2019 και να είναι αυξημένος κατά 236% σε σχέση με το έτος 2020. Ειδικότερα μάλιστα για το διάστημα Ιουλίου – Οκτωβρίου 2021, ο αριθμός αφίξεων παρουσίασε αύξηση κατά 230% σε σχέση με το έτος 2019 και κυμάνθηκε στο 75% του έτους 2020.

Ο χάρτης ενεργειών της τουριστικής προβολής διαμορφώθηκε ως εξής:

· Δημιουργήθηκε νέο οπτικοακουστικό υλικό (δημιουργία νέου κεντρικού video και 27 ακόμη θεματικών videos).

· Δημιουργήθηκε νέα, μοντέρνα και λειτουργική τουριστική ιστοσελίδα (www.visitiosgreece.com ) που αναδεικνύει τις διαφορετικές διαστάσεις του προορισμού και διαθέτει σημαντικό πληροφοριακό υλικό και παράλληλα αναβαθμίστηκε η δημοτική ιστοσελίδα www.ios.gr με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση και την καλύτερη επικοινωνία με τους δημότες.

· Έγινε αναβάθμιση της επικοινωνίας με επαγγελματίες του χώρου και συγκεκριμένα δημιουργήθηκε νέο email επικοινωνίας, δημιουργήθηκαν νέες λίστες με καταλύματα, επιχειρήσεις εστίασης, ταξιδιωτικά πρακτορεία και τουριστικές επιχειρήσεις, αποστέλλονται ενημερωτικά για τις τουριστικές δράσεις του Δήμου και τέλος αποστέλλονται λίστες επαφών με επαγγελματίες και πράκτορες του εξωτερικού για χρήση από τις τοπικές επιχειρήσεις.

· Εντοπίσθηκαν έγκαιρα και αξιοποιήθηκαν κατάλληλα οι ευκαιρίες δωρεάν συμμετοχής σε διαδικτυακές συμμετοχές σε διεθνείς εικονικές εκθέσεις τουρισμού που παρείχε ο ΕΟΤ σε περιορισμένο αριθμό ενδιαφερομένων (εικονική έκθεση τουρισμού της Ρουμανίας TTR 2021, εικονική έκθεση τουρισμού της Γερμανίας ITB NOW 2021 με συναντήσεις κυρίως με δημοσιογράφους και bloggers, εικονική έκθεση τουρισμού της Αυστρίας Ferien Messe 2021, εικονική έκθεση τουρισμού του Ισραήλ IMTM 2021).

· Υπήρξε συμμετοχή σε workshops με επαγγελματίες στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου: Greek Arternative Tourism & Gastronomy Workshop σε Γαλλία και Γερμανία.

· Διασφαλίστηκαν και οργανώθηκαν επισκέψεις τηλεοπτικών συνεργείων και δημοσιογράφων (Heritage TV που εξειδικεύεται στην ανάδειξη ταξιδιωτικών θεμάτων και προορισμών με πολιτισμική, ιστορική, αρχαιολογική, θρησκευτική και παραδοσιακή αξία, έγιναν γυρίσματα για την τηλεοπτική ταξιδιωτική σειρά “My Greek Odyssey” με παρουσιαστή τον δημοφιλή Ελληνο-αυστραλό παρουσιαστή Peter Maneas. Η εκπομπή αναδεικνύει την ιστορία, το πολιτιστικό πλούτο, τη γαστρονομία, το φυσικό κάλλος και τον τρόπο ζωής στα νησιά, έγινε επίσκεψη δημοσιογράφου του κορυφαίου Ελληνικού διαδικτυακού Μέσου CNN.GR, διασφαλίστηκε μία θέση για την Ίο στην λίστα με τα πέντε προτεινόμενα νησιά των Κυκλάδων του κορυφαίου Ολλανδικού ταξιδιωτικού ιστότοπου για Ελλάδα Griekenland.net, σε συνεννόηση με το Γραφείο ΕΟΤ Σκανδιναβίας, η Ίος διακρίθηκε στην λίστα με τα καλύτερα νησιά των Κυκλάδων, σύμφωνα με το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό μέσο της Δανίας, Vagabond, σε συνεννόηση με την δημοσιογράφο Laura Hampson, η Ίος προβλήθηκε ανάμεσα στα είκοσι καλύτερα Ελληνικά νησιά σύμφωνα με την έγκριτη βρετανική εφημερίδα Evening Standard, σε συνεννόηση με το Γραφείο ΕΟΤ Μ.Βρετανίας, η Ίος κατέλαβε μία θέση μεταξύ νησιών των Κυκλάδων με ποιοτικά χαρακτηριστικά στο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό του κόσμου, Conde Nast Traveller, μετά από τις κατάλληλες συνεννοήσεις, η ειδυλλιακή Ίος του πολιτισμού και την ιστορίας εντάχθηκε σε αφιέρωμα – λίστα της Daily Mail, σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας, η Ίος κατέλαβε την 1η θέση σε λίστα με τους καλύτερους Ελληνικούς προορισμούς του μεγαλύτερου περιοδικού μόδας στην Ιταλία και όλο τον κόσμο, Elle.it, εκδόθηκε δελτίο τύπου για την ανάδειξη της διάκρισης της Ίου ως ένα από τα καλύτερα νησιά των Κυκλάδων για τους Ολλανδούς σύμφωνα με το δημοφιλέστερο ταξιδιωτικό διαδικτυακό τόπο της Ολλανδίας Griekenland.net για Ελλάδα και τέλος, προέκυψαν πολλά σημαντικά δημοσιεύματα σε τοπικά και εθνικά ΜΜΕ.


 

· Αναδείχθηκαν οι πρωτοβουλίες του Δήμου Ιητών σε επίπεδο οικολογίας και ανακύκλωσης.

· Εκδόθηκαν ενημερωτικά για την ανάδειξη των συμμετοχών του Δήμου σε διαδικτυακές διεθνείς εκθέσεις τουρισμού και workshops ενώ τις πρωτοβουλίες του Δήμου για την προβολή της ιστορίας, της γαστρονομίας, της φύσης, της ποιότητας υπηρεσιών και των δραστηριοτήτων, «αγκάλιασαν» πολλά οικονομικά, τουριστικά και τοπικά μέσα ενημέρωσης με πάνω από 30 δημοσιεύσεις.

· Εκδόθηκε δελτίο τύπου για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου και το Ios Festival 2021 που προκάλεσε νέα σημαντική δημοσιότητα σε μεγάλα τοπικά και εθνικά ΜΜΕ.

· Υπήρξε αφιέρωμα στα Ελληνικά ΜΜΕ στα μέσα Μαρτίου, με αναφορά στην ένταξη της Ίου μεταξύ επιλεγμένων Ελληνικών προορισμών με κριτήριο την ποιότητά τους και τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας που λαμβάνουν.

· Υπήρξε αφιέρωμα σχετικά με την ένταξη της Ίου σε επιλεγμένους ελληνικούς προορισμούς με κριτήριο την ετοιμότητα και οργάνωση των προορισμών. Το αφιέρωμα αναδημοσιεύθηκε σε πλήθος Ελληνικών ΜΜΕ.

Ο Δήμαρχος Ιητών και η Επιτροπή Τουρισμού ευχαρίστησαν όσους συμμετείχαν και εκδήλωσαν την επιθυμία να καθιερωθεί η συνάντηση με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό για την ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων με στόχο την ανάδειξη και βελτίωση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ενδοκυκλαδικά: Το “Σαόνησος” θα αναχωρήσει τη Κυριακή (21/04) από τη Σύρο

Αλλαγή ημέρας και ώρας για το αυριανό δρομολόγιο του "Σαόνησος" - Πως είναι το πρόγραμμα

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Το Σάββατο στη Σύρο, περιοδεία στο Αιγαίο

Λόγω Ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει περιοδεία στο Αιγαίο.. Πότε θα βρίσκεται στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο.

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν οι “απάτητες” παραλίες, πόσες είναι στις Κυκλάδες; (πίνακας)

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι 198 «απάτητες παραλίες». Δείτε τι απαγορεύεται σε αυτές.

Κ. Μπιζάς: “Τον Απρίλιο περιμένουμε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες στο νησί”

ο τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Πάρου έχει επιδοθεί σε εκστρατεία προβολής του νησιού μέσω επαφών με επαγγελματίες του Τουρισμού από σημαντικές αγορές του εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν με τις διαδικτυακές συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού Θοδωρή Μπιζά και μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Κέα: Διήμερο (20-21 Απριλίου) εθελοντικής αιμοδοσίας

Ερχεται διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κέα.. Που και πότε;

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Θα ορκιστεί στη… φυλακή αν εκλεγεί ο Μπελέρης;

Τι θα συμβεί με τον φυλακισμένο Φρέντι Μπελέρη εάν εκλεγεί Ευρωβουλευτής;

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...