Κυκλάδες: Κέα και Κύθνος κορυφαίοι εναλλακτικοί προορισμοί στο κόσμο

Αχ αυτός ο υπερτουρισμός.. Μπορεί στην Σαντορίνη να εκνευρίζονται στο άκουσμα και μόνο της λέξης, η αλήθεια είναι ότι παίζει πολύ στο διαδίκτυο. Και μοιραία δημιουργούνται λίστες για προορισμούς που χαρακτηρίζονται ως εναλλακτικοί, απέναντι στο πρόβλημα που ακούει στο όνομα "Υπερτουρισμός¨"...  Το ευχάριστο είναι ότι σε μία εξ αυτών, υπάρχουν δύο ελληνικά νησιά και δη στις Δυτικές Κυκλάδες... Σύμφωνα λοιπόν, με το διαδικτυακό lifestyle περιοδικό redbook, η Κέα και η Κύθνος συγκαταλέγονται στους 11 καλύτερους εναλλακτικούς προορισμούς στον κόσμο για την αντιμετώπιση του υπερτουρισμού το 2020.

Η Σαντορίνη αποτέλεσε μεγάλο προορισμό το 2019, σε βαθμό που η πόλη χρειάστηκε να περιορίσει τον αριθμό τουριστών ανά ημέρα. Συνιστά δε στους ταξιδιώτες που αναζητούν όμορφες παραλίες, εντυπωσιακή θέα και τη γραφική γοητεία της Σαντορίνης να δοκιμάσουν να επισκεφθούν τα γειτονικά νησιά της Κέας και της Κύθνου.

Η Κέα έχει παρόμοια αρχιτεκτονική με χωριά που κυριαρχούνται από το λευκό και το μπλε χρώμα χωρίς συνωστισμό τουριστών ενώ και η Κύθνος διαθέτει ιαματικά λουτρά και μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα. Προτείνεται επίσης διαμονής στην Αθήνα και ημερήσιο ταξίδι και στα 2 αυτά νησιά.

Και για να δείτε την αντίθεση, ακολουθούν οι εναλλακτικοί προορισμοί που προτείνει το redbook:  Lombok, Ινδονησία (αντί για το Μπαλί) , Ελσίνκι, Φινλανδία (αντί για Ισλανδία), Σεβίλλη, Ισπανία (αντί για Βαρκελώνη),  Σπλιτ, Κροατία (αντί για Ντουμπρόβνικ), Treviso, Ιταλία (αντί για Βενετία), Φιλανδέλφια, ΗΠΑ (αντί για Νέα Υόρκη) , Ουτρέχτη, Ολλανδία (αντί για Άμστερνταμ), Μάλτα (αντί για Ίμπιζα) , Ko Lipe, Ταϋλάνδη (αντί για Πουκέ) και Nevis (αντί για Tulum)

Κατά πόσο αυτοί οι προορισμοί καλύπτουν αυτούς που χαρακτηρίζονται ως "κορεσμένοι", αυτό είναι μία άλλη ιστορία... 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα tornosnews.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News