Κυκλάδες (Μήλος): Άνοιγμα με προβολή σε Γερμανία και Βρετανία

Κλέφτικο - Μήλος

"… Το καλύτερα φυλαγμένο μυστικό στα ελληνικά νησιά περιμένει τους επισκέπτες στη Μήλο, όπου λευκοί ηφαιστειακοί βράχοι καμπυλώνουν σαν μάρμαρο σε έντονες γαλάζιες θάλασσες". Τι ωραιότερη τιμή για ένα νησί των Κυκλάδων.... Η Μήλος (φωτογραφία mileikanea.gr) προσπαθεί να κερδίσει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά και έχει τα φυσικά προσόντα για το κάνει... 

Είναι άλλωστε ένα όμορφο μυστικό που μας αρέσει γιατί είναι δικό μας....  Στα πιο συναρπαστικά φυσικά παράκτια θαύματα του κόσμου συμπεριλαμβάνει τη Μήλο  η δημοφιλής βρετανική εφημερίδα Daily Mail στην ηλεκτρονική της έκδοση.

«Η παραλία Κλέφτικο, στο ελληνικό νησί της Μήλου, είναι μια τέλεια εικόνα της ακτογραμμής που φιλοξενεί πολλές ασβεστολιθικές καμάρες και σπηλιές, μερικές από τις οποίες είναι αρκετά μεγάλες για να πλοηγηθούν σκάφη»  αναφέρει χαρακτηριστικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφημερίδα έχει πάνω από 20 εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο το κόσμο .

Η blogger DYMPHE με πάνω από 80 χιλιάδες ακολούθους στο Instagram γράφει : "… Η Πλάκα είναι η πρωτεύουσα του νησιού και σίγουρα το πιο όμορφο χωριό της Μήλου. Θα βρείτε εδώ όλα τα είδη γραφικών λευκών ελληνικών σπιτιών. Η βόλτα εδώ είναι μια υπέροχη και πολύ χαλαρωτική δραστηριότητα. Αυτό που είναι υπέροχο, είναι ότι δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα στο χωριό, γεγονός που κάνει το περπάτημα εδώ καλύτερο".

Για τις φυσικές ομορφιές της Μήλου κάνει επίσης  εκτενή αναφορά ο γνωστός Βρετανός blogger Dave Briggs που ασχολείται εδώ και 20 χρόνια με τον ποδηλατικό τουρισμό «Τα τελευταία χρόνια –γράφει - και άλλα νησιά στην Ελλάδα έχουν τραβήξει την προσοχή. Ένα από αυτά τα νησιά είναι η Μήλος, ένας ανερχόμενος προορισμός για ξένους επισκέπτες» και προσθέτει: «Παρόλο που η Μήλος διαθέτει αρκετή τουριστική υποδομή, δεν προσανατολίζεται στον μαζικό τουρισμό με τον ίδιο τρόπο όπως οι κορυφαίοι προορισμοί. Σε μεγάλο βαθμό, παραμένει άγριο και παρθένο νησί, προσφέροντας την πολύ περιζήτητη αυθεντικότητα. Υπάρχουν πολλά να δούμε και να κάνουμε από την άποψη της ιστορίας και του πολιτισμού, και οι άνθρωποι που τους αρέσουν να εξερευνήσουν την ύπαιθρο θα γοητευτούν».

Η Μήλος είχε την «τιμητική» της και στη γερμανική αγορά, συμμετέχοντας και σε προωθητική ενέργεια που οργάνωσε το Γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας. Επρόκειτο για ενημερωτική δράση παρουσίασης νησιωτικών προορισμών την οποία παρακολούθησαν αρκετοί επαγγελματίες του τουρισμού. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News