Κυκλάδες - Μήλος: Πρόταση από το CNN για ταξίδι σε Ελλάδα και Μήλο

Κυκλάδες - Μάνη - Μήλος

Με τη θετική σκέψη ότι κάποια στιγμή μέσα στο 2021 θα μπορέσουμε να «απελευθερωθούμε» και να ταξιδέψουμε ξανά, και το CNN Travel  (σ.σ. αμερικανικό ταξιδιωτικό διαδικτυακό περιοδικό) έχει καταρτίσει μία λίστα με τους 21 κορυφαίους προορισμούς για τη νέα χρονιά που ξεκίνησε πριν λίγο καιρό. Μην ξεχνάμε ότι ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι οι μήνες όπου γίνονται συνεχόμενα αφιερώματα σε ταξιδιωτικούς προορισμούς σε όλο το κόσμο ...

Πρόκειται για προορισμούς «blockbuster» όπως τους χαρακτηρίζει το δημοσίευμα, οι οποίοι, σύμφωνα με το άρθρο, θα βρεθούν ψηλά στις προτιμήσεις του ταξιδιωτικού κοινού. Ανάμεσα σε αυτούς και η Ελλάδα, η οποία παρά τις δυσκολίες που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό εξακολουθεί να παραμένει ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς στον κόσμο.

Όπως διαβάζουμε  αν ποτέ επιστρέψουμε στην «κανονικότητα» το 2021, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, θα είναι η καταλληλότερη χρονιά για να επισκεφτεί κανείς την Ελλάδα, καθώς πρόκειται για τη χρονιά που σηματοδοτεί τα 200α «γενέθλια» της χώρας από τη λήξη της Επανάστασης του 1821, για την ανεξαρτησία των Ελλήνων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Κορωνοϊού επιτρέποντος, συνεχίζει το άρθρο, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου μια πληθώρα εκδηλώσεων θα τρέχουν σε όλη τη χώρα για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Ανεξαρτησία.

Ανάμεσα στις προτάσεις του το CNN Travel συμπεριλαμβάνει το Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα της χώρας, με το γοητευτικό παραθαλάσσιο μέτωπο και την κουκλίστικη και γραφική Παλιά Πόλη, το θέατρο της Επιδαύρου, τις ιστορικές Μυκήνες και τις παραλίες στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, στο άρθρο προτείνετεται η άγρια και άκρως γοητευτική Μάνη (σ.σ. κεντρική φωτογραφία) , η οποία αποτελεί ιδανική επιλογή και για όσους θελήσουν να βρεθούν μακριά από όλους και από όλα, καθώς και η πανέμορφη και πιο ήσυχη, απ' ό,τι άλλα δημοφιλέστερα Κυκλαδονήσια, Μήλος. Μάλιστα, για τη Μήλο αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα από τη στιγμή που μπαίνουμε σε μία λογική κανονικότητας, αφήνουμε την εύκολη επιλογή (βλ Σαντορίνη) και πάμε σε μία άλλη που επίσης έχει μικρό ...ρίσκο. Την Μήλο. Μία ηφαιστιακή παιδική χαρά όπου έχει μία παραλία (τουλάχιστον) για κάθε ημέρα του μήνα (!!!)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News