Κυκλάδες - Μύκονος: Ο δήμος προσπαθεί να ακυρώσει αίτηση ανέγερσης ξενοδοχειακής μονάδας

Μύκονος

" .... Yποβάλαμε χθες ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης & αναστολής της πρόσφατης οικοδομικής αδείας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την ανέγερση της νέας ξενοδοχειακής μονάδας (ξενοδοχειακό χωριό) στον Καραπέτη.." 

Ξεκάθαρη και απλή η κίνηση. Ο Δήμος Μυκόνου προχώρησε χθες στην αίτηση ακύρωσης και αναστολής της οικοδομικής άδειας για νέα ξενοδοχειακή μονάδα στον Καραπέτη Μυκόνου. Που; Μα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως τονίζει μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς... Μάλιστα σημειώνει ότι ο λόγος που τον ώθησε στην κίνηση αυτή είναι "η αδιαπραγμάτευτη στάση μας για τη διαφύλαξη του νησιωτικού μας χαρακτήρα" 

Σημειώνεται ότι επιπλέον, ο Δήμος Μυκόνου, έχει προσβάλει ενώπιον του ΣτΕ με αίτηση ακυρώσεως την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έγκριση χωροθέτησης μαρίνας σκαφών στην περιοχή του ίδιου επενδυτικού σχεδίου.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά αναφέρει: 

"Στο πλαίσιο της αδιαπραγμάτευτης στάσης μας για τη διαφύλαξη του νησιωτικού μας χαρακτήρα, μετά και από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υποβάλαμε χθες ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης & αναστολής της πρόσφατης οικοδομικής αδείας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την ανέγερση της νέας ξενοδοχειακής μονάδας (ξενοδοχειακό χωριό) στον Καραπέτη.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος μας έχει ήδη ασκήσει ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης κατά του Προεδρικού Διατάγματος για το συγκεκριμένο Ειδικό Χωρικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) η οποία εκδικάστηκε στις 5.2.2021 και εκκρεμεί ακόμη η έκδοση σχετικής απόφασης.

Επιπλέον, ο Δήμος Μυκόνου, έχει προσβάλει ενώπιον του ΣτΕ με αίτηση ακυρώσεως την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έγκριση χωροθέτησης μαρίνας σκαφών στην περιοχή του ίδιου επενδυτικού σχεδίου των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας & Τουρισμού, για την οποία ακόμα δεν έχει οριστεί δικάσιμος.

Σε κάθε περίπτωση, δυναμικά και με συνέπεια, εξαντλούμε κάθε θεσμικό και νομικό μέσο για να διαφυλάξουμε την μοναδική φυσιογνωμία και το ξεχωριστό μυκονιάτικο τοπίο, αγαθά πολύτιμα που οφείλουμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές". 

 

Εμείς να σημειώσουμε ότι το Mykonos Project προβλέπει την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 192 κλινών με συνοδευτικές εγκαταστάσεις άθλησης και ευεξίας και μαρίνα σκαφών σε έκταση 60.324 στρεμμάτων.
 
Κρίθηκε ότι αποτελεί ήπια τουριστική ανάπτυξη υψηλών περιβαλλοντικών και πολεοδομικών χαρακτηριστικών και γι’ αυτούς τους λόγους έγινε δεκτή η προσαρμογή στο πολεοδομικό περιβάλλον της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) Μυκόνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News