Κυκλάδες (Μύκονος): Θα πιάσει τις 5000 πτήσεις το αεροδρόμιο την φετινή περίοδο

Μύκονος - Αεροδρόμιο

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η χρονιά για τη Μύκονο. Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμη υπό την σκιά της πανδημάις, όμως για το "νησί των ανέμων" το αναβαθμισμένο αεροδρόμιο έχει βελτιώσει κατά πολύ την δυνατότητά του να φιλοξενεί πτήσεις από το εξωτερικό..

Κι αυτό το γνωρίζουν οι αεροπορικές εταιρείες... Και η φετινή σεζόν ξεκινά για τη Μύκονο με περισσότερες από 5.000 προγραμματισμένες πτήσεις για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ομάδα του προγράμματος Mykonos – Santorini –Aegean Islands Promo, με επικεφαλής τον Ambassador H.A.C.C. New York, Mykonos based, κ. Κώστα Σκαγιά. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον Μάιο είχαμε 68 διεθνείς πτήσεις με περισσότερους από 6.600 επιβάτες. 

Επιστρέφοντας στο σχεδιασμό για τη καλοκαιρινή περίοδο που ξεκίνησε από χθες, έχουν προγραμματιστεί 1.858 πτήσεις τον Ιούνιο και άλλες 3.455 τον Ιούλιο προς και από το νησί. Ο αριθμός αυτός, αν και δεν καθορίζει τις τελικές αφίξεις, καθώς η κατάσταση στις χώρες προέλευσης των πτήσεων,εξαιτίας του COVID-19 είναι ακόμη ρευστή, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικός και δίνει μία θετική εικόνα για την πορεία της φετινής σαιζόν, δεδομένου ότι την περσινή χρονιά, οι αντίστοιχες πτήσεις δεν υπερέβαιναν τις 200 εν μέσω Ιουλίου.

Το μεγαλύτερο ποσοστό αφορά πτήσεις εσωτερικού, από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, ενώ όσον αφορά τις απευθείας πτήσεις εξωτερικού, μεγάλο ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει η Ιταλία και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία. Επίσης, αυξημένος είναι ο σχεδιασμός πτήσεων από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ. Το πρώτο αεροπλάνο πάντως που ήρθε από τον εξωτερικό είχε τα χρώματα της Qatar Airways... Και η υποδοχή ήταν εντυπωσιακή. 

«Η φετινή τουριστική σαιζόν ξεκινά με αισιόδοξα μηνύματα, δεδομένων των συνθηκών και βλέπουμε έκδηλο το ενδιαφέρον των επισκεπτών για το νησί μας. Χαιρετίζουμε την επιστροφή των Βρετανών που την περσινή χρονιά η απουσία τους άφησε ένα σημαντικό κενό και εκτιμούμε ότι και αυτό το καλοκαίρι η Μύκονος θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες, τόσο σε θέματα ασφάλειας όσο και σε μοναδικές αυθεντικές εμπειρίες», σχολίασε τα στοιχεία ο Ambassador H.A.C.C. New York, Mykonos based, κ. Κώστας Σκαγιάς.

Πηγή:protothema.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News